DOLAR
32,4962
EURO
34,7711
ALTIN
2.487,71
BIST
9.539,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BİLDİRİSİ

BASIN BİLDİRİSİ

 

Suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile 01/08/2015 ile 31/08/2015 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerimizde yapılan,

 

  1. A) Asayiş Kontrolleri ve Aramalarında;

 

1775 kişinin UYAP sisteminden yapılan kontrolü neticesinde ilimizde 14, diğer illerden değişik suçlardan aranan 13, şüpheli olmak üzere toplam 27 kişi yakalanmıştır.

 

Üç Ayrı Evden Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı

İlimiz Bahçelievler Mahallesinde 6 ve 9 Temmuz tarihlerinde, Hürriyet Mahallesinde 13 Temmuz tarihinde üç ayrı evden kapı kilit dili düşürmek suretiyle hırsızlık olayı gerçekleşti. Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan araştırma inceleme çalışmaları, kamera kayıtlarının incelenmesi ve görgü tanıklarının beyanları sonucunda iki ayrı hırsızlık olayını da L.U. isimli şüpheli şahsın gerçekleştirdiği tespit edildi.

Değişik İllerde de benzer suçlara karıştığı tespit edilen L.U. isimli şüpheli şahsı yakalama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

İlimiz Söğüt İlçesinde Gerçekleşen İki Ayrı Telefonla Dolandırıcılık Olayı Aydınlatıldı

İlimiz Söğüt İlçesinde 28 Temmuz ve 7 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen iki ayrı İletişim Yoluyla Dolandırıcılık olayı ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Yapılan araştırma ve inceleme çalışmaları, görgü tanıklarının beyanları ve kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda iki ayrı olayı da aynı şüphelinin gerçekleştirdiği ortaya çıkarıldı. Olayın tespit edilen şüphelisi M.H.A. ‘yı yakalama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

 

Denizli İlinde Dört Kişinin Silahla Yaralanması Olayının Şüphelisi, Cezaevi Firarisi ve On İki Adet Farklı Suçtan Arama Kaydı Bulunan Şüpheli Şahıs Bilecik’ te Yakalanarak Çıkarıldığı Adli Makamlarca Tutuklandı

Cezaevi firarisi ve 12 ayrı suçtan ARANMA kaydı olan; 2 adet Silahla Tehdit, 4 adet Yaralama, 3 adet Ruhsatsız Silah satın alma ve taşıma, 1 adet Basit Yaralama, 1 adet Mala Zarar Verme suçlarından toplamda 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.G. (27) isimli şüphelinin, 15.08.2015 günü Denizli İlinde de 4 şahsı silahla yaraladığı ve daha sonra kaçtığı, Denizli Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile yapılan görüşmelerden anlaşıldı. Şahsın bulunabileceği tüm adresler titizlikle incelendi. Ertuğrulgazi mahallesindeki bir adreste bulunduğu tespit edildiğinden, Cumhuriyet Savcısı talimatı alınarak bahse konu adrese ARAMA KARARI çıkartılarak, şüpheli şahıs E.G. (27), 16 Ağustos günü saat 22.00’ de Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan operasyon sonucu yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli 17 Ağustos günü çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine teslim edildi.

 

İki Ayrı İşyerinden Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı

Olayların Şüphelileri Ö.F.B.(15) ve K.A.(19) Yakalanarak Adli Mercilere Sevk Edildi

11 Ağustos günü saat 16.00 sıralarında İlimiz Ertuğrulgazi Mahallesinde faaliyet gösteren Y. Market isimli işyerinden 400 TL paranın çalındığı ihbarı alındı.  Alınan ihbar üzerine yapılan araştırma ve inceleme çalışmaları sonucunda olayın şüphelisi Ö.F.B. (15) olarak tespit edildi. Şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi.

İlimiz Bahçelievler Mahallesinde A. İnternet Kafe olarak hizmet veren işyerinin sahibi ve oğlu arızalanan araçlarını itmek için bir süreliğine işyerinden ayrılırken, kafe sahibinin oğlu cep telefonunu işyeri önündeki sandalye üzerine bıraktı, K.A.(19) isimli şüpheli şahıs cep telefonunu alarak olay yerinden uzaklaştı. Çok geçmeden cep telefonunun yerinde olmadığını fark eden işyeri sahibi ve oğlu 28 Ağustos günü saat 14.00 sıralarında İl Emniyet Müdürlüğümüz ihbar hattını arayarak ihbarda bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu titiz çalışmalar sonucunda şüpheli K.A.(19) Osmaneli İlçesinde yakalanarak, adli mercilere sevk edildi.

 

İlimiz Hamsu Köprüsü Altında Rastgele Ateş Ederek Çevreye Rahatsızlık Veren Şüpheli M.K. Kullandığı Kurusıkı Tabanca İle Yakalandı

19 Ağustos günü saat 23.20 sıralarında, İl Emniyet Müdürlüğümüz ihbar hattına, İlimiz Cumhuriyet Mahallesi Hamsu Köprüsü alt kısmından üç, dört el silah sesi geldiği bildirilmesi üzerine, olay yerine intikal eden Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, toprak zemin üzerinde dört adet boş kovan bulundu. Yapılan araştırmalar sonucunda, olayın şüphelisi M.K. isimli şahıs olarak tespit edildi.

Şüpheli şahıs beraberindeki Ekol marka kurusıkı tabanca ve üzerinde on adet merminin basılı bulunduğu şarjör ile yakalandı. Bahse konu tabanca ve dolu şarjör emanete alınırken, şüpheli şahıs hakkında idari yaptırım işlemi uygulandı.

 

  1. B) Çeşitli Suçlarda Kullanılan ve Ele Geçen Suç Aletleri;

             Bozüyük ilçemizde adli olaylarda 1 adet av tüfeği, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca ve 29 adet kurusıkı fişeği, 2 adet sustalı bıçak, 1 adet muşta ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

            Gölpazarı ilçemizde adli olaylarda 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait 33 adet 7,65 mm MKE yapımı fişek ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

Söğüt ilçemizde adli olaylarda 2 adet demir sopa ve 1 adet havalı tabanca ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

Osmaneli ilçemizde adli olaylarda 1 adet av tüfeği ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

          

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışma sonucunda;

            İl Merkezinde; 

4,76 gram kubar esrar maddesi, 1,67 gram bonzai maddesi, 1 adet uyuşturucu madde kullanmak için hazırlanan düzenek, 3 adet sahte 100 TL banknot, 1 adet sahte 20 TL banknot, sahte para karşılığı yapılan alışveriş sonrası para üzeri olarak iş yerinden alındığı değerlendirilen toplam 705 TL para ele geçirilmiştir.

           

            Bozüyük İlçemizde;

1 gram Bonzai Maddesi

            Gölpazarı İlçemizde;

0,18 gram Esrar Maddesi ele geçirilmiştir.

 

Mali Büro görevlilerince ilimizde Sahtecilik suçuna iştirak eden şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik 1 operasyon gerçekleştirilmiştir.

Üzerlerinden toplam 3 adet sahte 100 TL banknot ve 1 adet sahte 20 TL banknot ve sahte para karşılığı yapılan alışveriş sonrası para üzeri olarak iş yerinden alındığı değerlendirilen toplam 705 TL para ele geçirilmiş 2 şahıs hakkında Piyasaya Sahte Para Sürmek suçundan işlem yapılmış, çıkarıldıkları mahkemece ilimiz M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmişlerdir.

Narkotik Büro görevlilerince ilimizde Uyuşturucu Madde Ticareti yapan, Satın Alan veya Kullanan, şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik 2 ayrı operasyon gerçekleştirilmiştir.

Üzerlerinden toplam 4,76 gram Kubar Esrar Maddesi, 1,67 gram Sentetik Kannabinoid Maddesi ve 1 adet uyuşturucu madde kullanmak üzere hazırlanan düzenek ele geçirilmiş, 2 şahıs hakkında Kullanmak Amacıyla Uyuşturucu Madde Satın Almak Kabul Etmek ve Bulundurmak suçundan işlem yapılmıştır.

 

  1. C) İl Genelinde Yapılan Umuma Açık Yerlerin Denetlemelerinde;

 

İl merkezinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 5 adet içkili restaurant, 21 adet kıraathane, 10 adet kafe, 5 adet internet kafe, 4 adet oyun salonu denetlenmiş, denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 20 Kıraathane, 10 İnternet Kafe, 5 Oyun Salonu, 2 tekel bayii denetlenmiş olup, 2 tekel bayiine saat:22.00’dan sonra içki satışı yapmaktan TAPDK’ya gerekli cezai işlemin yapılabilmesi için gerekli yazışma yapılmıştır.

Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 25 Kıraathane, 1 İnternet Kafe, 4 Çay Bahçesi denetlenmiş olup 1 internet kafeye kapanış saatine uymamaktan cezai işlem uygulanmıştır.

İnhisar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 4 Kıraathane, 1 İnternet Kafe, 2 İçkili Yer, 1 Kafe denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Pazaryeri İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 8 Kıraathane, 1 İnternet Kafe, 1 Oyun Salonu, 2 Tekel Bayii, 1 Hamam denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 17 Kahvehane, 3 İnternet Kafe, 1 Oyun Salonu, 3 İçkili Yer, 3 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Yenipazar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 5 Kahvehane, 2 İçkili Yer, 2 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

 

  1. D) Kabahat Nevi Suçlarla İlgili Olarak, 

Emre Aykırı Davranıştan 7, Sarhoşluktan 14, Gürültüden 3 olmak üzere toplam 24 kişiye 3.156,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

 

  1. E) Trafik Denetimlerinde;           
  1. Hız ihlali yapan 4213 sürücüye,
  2. Alkollü araç kullanan 41 sürücüye,
  3. Emniyet Kemeri takmayan 25 sürücüye,
  4. Kırmızı ışık ihlali yapan 17 sürücüye,
  5. Kasksız motosiklet kullanan 42 sürücüye,
  6. Park yasağı bulunan alanlara park eden 249 sürücüye,
  7. Araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 312 sürücüye,
  8. Taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 11 sürücüye,
  9. Yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 12 sürücüye,
  10. Araç sigortasını yaptırmayan 63 sürücüye,
  11. Diğer kural ihlalleri için 442 sürücüye olmak üzere

Toplam 5429 şahsa 1.275.373,00 TL cezai işlem uygulanmıştır.

 

İlimiz genelinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.