DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

“İl başkanlıklarının kapatılması MHP’ye yakışmadı”

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Söğüt Belediyesini ziyaret etti. Yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Akşener burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İlk olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Akşener “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Dünü çocukları, yarının büyükleriyiz biz. Sizler de dünün çocukları şimdinin gençlerisiniz. Bütün çocuklarımızın ve milletimizin bayramını kutluyorum. Bugün Söğüt’te olmak ayrı bir güzellik. Çünkü Söğüt Osmanlının kalbi. Osmanlıdan yola çıkarak Cumhuriyet kuruldu. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak 23 Nisan’ı büyük Atatürk çocuklarımıza emanet etti. Çünkü biliyordu ki bu milletin çocuklarıdır bu bağımsız Türkiye’nin yaşamasını sağlayacak. Dolayısıyla öyle bir tevafuk oldu ki hem Söğüt hem 23 Nisan ulusal egemenlik bayramında burada olmak benim için çok büyük bir mutluluk oldu. Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” Dedi.

Akşener ardından şu açıklamalarda bulundu:
Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Güneydoğu’da bir çatışma var. Her gün şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Bu bayramlar, bu ülkenin nasıl kurulduğunu bizlere hatırlatan bayramlar. Şehitlerimiz için eğlenceyi iptal edebiliriz. Ama bayramlarımızın kutlamalarının iptal edilmesinin doğru olduğuna inanmıyorum. Allah bana nasip ederse MHP’nin iktidarında elbette ki tüm bayramlarımız olması gerektiği gibi yapılacaktır.

Genel merkez yargıtaya gitti. 15 Mayıs’ta çağrı heyeti kongre yapılması için bir tarih belirledi. Dolayısıyla 15 Mayıs’ta kongre olacak. Çünkü birinci safhası sulh hukuk mahkemesinin verdiği karar kongrenin yapılacağı buna karşılık da çağrı heyetinin tayin edildiği buna karşı da Yargıtay nyolunun açık olduğu. Burada şöyle bir durum var. Biz birinci öncelik olarak tüzük kurultayı yapacağız. O maddenin değiştirilmesine ilişkin bir kurultay bu. Kurultay maddesinin değiştirilmesi yapılacak. Delegelerimiz toplanacak. Onlar bir karar verecekler. Kurultay toplanacak ama kararın ne olacağı ile ilgili ben bugünden bir şey söyleyemem. Üst kurul delegemizin kararıdır. Ondan sonraki adım seçimli genel başkanlık kongresi olacak. Bununla ilgili de tüm siyasi partilerde olduğu gibi bizim de partimizin en üst organı olan genel başkanlık makamının da üstünde olan büyük kurultaydır. Orada alınan kararlara hepimiz uyacağız.

İl başkanlıklarının kapatılmasını hiç doğru bulmuyorum. 8 Nisan duruşmasında kazanılan süreçte 13 ili gezdim kapatıldığı için. Görevden alınmalar bile doğru değil ama kapatmalar hiç doğru değil. Çünkü bizim partimiz sadece 12 Eylül cunta zamanında kapatıldı. Şöyle bir eylem bu; Valiliğe yazı yazılıyor. Valilik kanalıyla il başkanlığına bir yazı geliyor veya şifai bir bildirim geliyor. Prosedürün esası şudur; İl Başkanından anahtarı polis teslim alıyor, valiliğe götürüyor ve valilik kapatıyor. Bu doğru bir şey değil. Bu bize yakışmıyor. MHP’ye yakışmıyor. Ülkücü hareketin geleneğine hiç yakışmıyor. Ben bir anlamda bugün bunun için buradayım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.