DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

İFTAR İÇİN BİNLERCE GÖNÜL KAYI İŞARETİNDE BULUŞTU

İFTAR İÇİN BİNLERCE GÖNÜL KAYI İŞARETİNDE BULUŞTU
Bilecik Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi Mahallesi Edebali Stadında verilen iftar programında 3 bini aşan mahalle sakini, Kayı işareti şeklinde dizilen iftar sofrasında bir araya geldi.
Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen iftar programında, mahalle sakinleri iftar coşkusunu yaşadı.
Öğleden sonra başlayan hazırlıklar ile Edebali Stadında, Kayı işareti şeklinde dizilen masalarda iftar eden mahalle sakinleri, düzenlenen organizasyonu beğeniyle karşıladı.
İftar programına, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Halil Altıntaş, İl Müftüsü Necati Akkuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, belediye başkan yardımcıları, Mahalle Muhtarı Niyazi Aydın, birim müdürleri ve vatandaşlar katılarak, iftarın güzelliğini paylaştı.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”VATANIMIZI KORUYAYAK BÖYLE HUZUR ORTAMINDA İFTAR AÇMAMIZDA KATKISI OLAN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, birlik ve berabelik duygularının pekiştiği iftar programında yaptığı konuşmada Ramazan ayının, insanlar arasındaki yaşantısında taşıdığı öneme değindi.
Ramazan ayının birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, hoşgörü ve paylaşma ayı olduğunu tekrarlayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:
Diriliş, kuruluş ve kurtuluşun beşiği olan güzide topraklarda ramazan ayını amacına uygun değerlendirme çabası ve gayreti içindeyiz. Güzel bir havada, güzel bir memlekette, aynı iftar sofrasını büyük bir çoşku ve huzur içinde gerçekleştiriyoruz. Öncelikle, bizlere huzur ve barış ortamını sağlayan şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyorum. Çünkü bizler bugün böyle güzel ortamlarda rahat ve huzur içinde yaşıyorsak, onların sayesindedir. Onun için aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz için dua etmeyi unutmayalım. Bu ortamı bulamayan vatanlarından, memleketlerinden uzak olan kardeşlerimiz için dua edelim ki onlar da kendi ocaklarında, vatanlarında böyle güzel sofralarda barış ve huzur içinde olsunlar. O zaman bu nimetlerin şükrünü bir nevi ifa etmiş oluruz.
”ORGANİZASYONDA EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Gerçekleştirilen iftar programında emeği ve gayreti bulunan bütün çalışan arkadaşlarına teşekkür eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Ben bu iftar programına teşrifleriniz için çok teşekkür ediyorum. Bugün iftar soframızda çok değerli isimler var. Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Halit Altıntaş, İl Müftümüz Necati Akkuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız var. Gerçekten bu iftar programlarının düzenlenmesinde büyük emek harcanıyor. Bu anlamda bu güzel sofraların kurulmasında emeği olan başta Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz İsmail Cihan ve beraberinde çalışan bütün belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Diğer yandan bu güzel sofralarımıza maddi anlamda katkı sağlayan kurum ve kuruluşlarımız var. İlimizin değerli firmalarından Bien Seramik, bu akşamki iftar programına katkı sundular. Cenabı Allah, hayırlarını kabul etsin. Her zaman belirttiğimiz gibi İnşaallah hep birlikte böyle güzel ortamlarda bir arada olmaya devam ederiz diyor, selam ve muhabbetlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Halil Altıntaş, iftar öncesi vatandaşlara, Orucun mahiyeti hakkında kısa bir bilgi verdi.
İftar programında ayrıca, Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya, gerek şehir için yaptığı çalışmalar, gerek okullarına vermiş olduğu destekler dolayısıyla çiçek ve hediye takdim etti.
Yoğun katılımın olduğu iftar programında çocuklar da kendileri için ”Bilecik’te Çocukça Ramazan” konseptinde hazırlanan aktivite ile gönüllerince eğlendi.

 

https://youtu.be/R6vadOHjGHY

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.