DOLAR
32,5916
EURO
34,8605
ALTIN
2.501,97
BIST
9.685,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

İç ve yüksek kesimlerde kar bekleniyor

İç ve yüksek kesimlerde kar bekleniyor

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, Bölge genelinin yarın 24.10.2018 Çarşamba Orta Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç merkezi ve bu merkeze bağlı cephe sistemlerinin, 25.10.2018 Perşembe günü de Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bölgemizde halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkların, Perşembe günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havayla birlikte hissedilir derecede (6-12) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Yarın (24.10.2018 Çarşamba); Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’ma aralıklı sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde güneybatı ( lodos ) yönlerden orta kuvvette (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

25.10.2018 Perşembe; Bölge genelinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte yağmur şeklinde başlayacak yağışın zamanla bölgenin yüksek kesimlerinde ( 1200 metrenin üzerinde ) karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölge genelinde kuzeybatı ( karayel ) yönlerden kuvvetli (40 – 60 km/ s) esmesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı sistemin Cuma günü bölgemizi terk etmesi ve hava sıcaklıklarının artmaya başlayacağı bekleniyor. Hafta sonunda özellikle bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesinin görülmesi de bekleniyor.

Bölgemizi etkileyen sistemle birlikte görülmesi beklenen, ani sıcaklık değişiminin, yağış ve rüzgarın, bölgenin yüksek kesimlerinde beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği duyuruldu.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.