DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

İbrahim Meral: Fatih Erbakan’ın yanındayım

Saadet Partisi Bilecik İl Başkanı İbrahim Meral basın toplantısı düzenledi.

Bir kaç gün önce sosyal medya üzerinden paylaştığı yazıların haber yapılması ve bunun üzerine sorulan sorulara cevap vermek amacıyla basın açıklaması düzenlemeyi uygun gördüğünü belirten Meral, Türkiye’nin, Dünyanın, ekonomi ve terör gündemiyle çalkalanırken Milli Görüş’e olan ihtiyacın daha da büyüdüğünü söyledi.

2010 yılından itibaren 5 yıldır Saadet Partisi Bİlecik İl Başkanlığı görevini yapmakta olduğu ifade eden Meral,

” Bizden şu anda sert açıklamalar bekleniyorsa bu olmayacak. Çünkü bizim partimiz ve davamızla hiçbir sorunumuz yoktur.” dedi.

2014 yılı Mayıs ayında gerçekleşen Saadet Partisi Büyük Kongresinde 2 liste ile kongreye gidildiğini, birisinin Genel Başkan Mustafa Kamalak’ın, diğer listenin ise Muhammed Ali Fatih Erbakan’ın listesi olduğunu anımsatan Meral, kendisinin bu kongrede Erbakan’ın Genel İdare Kurulu Üyesi olduğunu ve kongreyi kaybettikten sonra genel merkeze sözlü istifalarını verdiklerini ve bunun kabul edilmeyip, göreve devam edilmesi yönünde karar verildiğini belirtti.

Meral, açıklamasının devamında şunları söyledi:

Kongrede diğer listeden aday olmamız hasebiyle, insanın tüzel kişiliklerin fıtratında vardır.Biraz şüpheyle bakılır.Bizde kendi fikrimiz ve zikrimizden doğru bildiğimiz şeyleri,sıkıntıları genel merkeze dile getiriyorduk, yeri geliyor eleştiriyorduk, yeri geliyor tavır alıyorduk. Muhtemelen bu, genel merkeze bir sıkıntı yaratmış olmalı ki hem 2015 milletvekili seçimlerinde, hemde Bilecik İlçe Kongrelerimizde bizim istemediğimiz şekilde gelişmeler yaşandı. Biz başka milletvekili adayı istiyoruz. Onlar yapmadı. Biz kongrede partimiz bir adım daha ileri gitsin, yeni arkadaşlardan kadro kuralım dedik. Onlar bunda başka şeyler aradılar. Genel merkez ile aramızdaki sıkıntı bu süreçte devam etti.

Dr. Muhhammed Ali Fatih Erbakan 36 yaşında elektrik, elektronik mühendisi, doktorasını siyaset bilim üzerine yapmış genç bir siyasetçi. Fatih Bey ile hareket etmemizi genel merkez istemiyordu ama bizde Fatih Bey’i seviyoruz.Yani bu gönlümüzde olan birşeydir. Bizim parti içinde parti çalışmalarında yapmamız gerkenden değerlendirmeleri lazımdı. Bence öyleydi. Ama onlar, benim yaptıklarımla değil de, gönlümde olan Fatih Erbakan Bey’e olan sevgim, sempatim biraz genel merkez ile aramızı açmıştı. Bazı söylemlerde de genel merkeze biz ,Fatih Erbakan’a yanlış yapılıyor. Biz partiyi büyütmeye çalışırken, genel merkezin bu tutumundan dolayı taban bölünüyor. Taban vakıfçı, genel merkezci diye bölünüyor. Biz Fatih Bey’in genel merkeze tekrar alınmasını teklif ederken genel merkez zannedersem buna sıcak bakmadı. Bu süreç böyle işledi. Son olarak ta 2 hafta önceki İl Başkanları toplantısında biz genel merkezin hem genel söylemleri, hemde iç meselelerimizden dolayı biraz eleştiri yapmıştık. Bu eleştiri sonucunda geçtiğimiz çarşamba günü Genel Başkan Yardımcımız bizi arayarak, bize teşekkür etti, bir değişikli yapılması gerektiğini söyledi, yaptığım hizmetlerde dolayı teşekkür etti ve görevden alındığımı söyledi. Bizde kendilerine teşekkür ettik. Allah Razı Olsun dedik. Çarşamba günü itibarı ile bizim Saadet Partisi Bilecik İl Başkanlığı görevimiz sona ermiştir ama bu Saadet Partisi ile gönül bağımızın kopması manasında değildir.Biz Saadet Partisinin doğruluğuna ve ilkelerine sonuna kadar sahibiz ve destekleyeceğiz. Saadet Partisinin baştan ifade ettiğim gibi ilkeleri şu an dünyanın muhtaç olduğu prensiplerdir ilkelerdir. Dolayısıyla Saadet Partisinden ben yönetim olarak ayrılmış bulunuyorum ama gönül bağım her zaman devam edecektir. Üyelik olarak devam edecektir. Yönetimde olmamamız, İl Başkanı olmamamız, bizi davamızdan soğutmayacaktır. Biz bu süreçte gönlümüzde olan Fatih Erbakan Bey’in kurmuş olduğu Erbakan Vakfı mevcuttur. Biz Erbakan Vakfı ile Bilecik’te de Vakıfı kurarak kendisiyle istişare edeceğiz. Kendisini Bilecik’e davet edeceğiz. istişare ederek bu vakıf çalışmasını yapmayı düşünüyoruz ama bir müddet dinleneceğiz ondan sonrada inşallah bir vakıf çalışması yapacağız.
Biz bu süreçte İl yönetimindeki arkadaşlara ve diğer yönetimdeki arkadaşlara bizi sevenlere istifa çağrısı, bırakın çağrısı yapmadık. Dolayısıyla isteyen arkadaşımız herkes partide görevine devam edebilir.

”Başka bir partiye geçmeyi düşünüyormusunuz? ” sorusu üzerine Meral, başka bir partiye geçmeyi düşünmediğini söyledi.

Merkez İlçe Başkanı Mehmet Turgut ise Meral’in görevden alınmasıyla ilgili olarak,” Şunun net olarak bilinmesini istiyorum. Bilecik siyasetinde hatta Türkiye siyasetinde kaç tane örneği vardır ki, bitti denilen bir teşkilatı sahiplensin ve teşkilatının borçları sebebiyle evine arabasına haciz gelsin. İbrahim Başkanımızın dava adamlığı ve davasına sadakati su götürmez ve tartışılmaz. Başkanımızın değindiği konularda herhangi bir muhalefetim yok. Bizde bu konularda hem fikiriz. Biz bu davaya particilik oynamak için katılmadık. Biz bu davayı cihad davası olarak görüyoruz ve cihad davasının istifası olmaz. Bizde aynı tavrı sergileyeceğiz. Görevden alınırsak, daha uygun, daha bu davayı ileriye taşıyacak kişiler varsa, biz zaten seve seve bırakırız. Biz bu davada koltuk işgali için bulunmuyoruz. Bir makam bir mevki elde etmek için bulunmuyoruz ama görevimizin başındayız. Davamıza sadakatimiz tamdır. Fikren davaya eksi gördüğümüz şeyleri söylemekten kimse bizi alıkoyamaz.”dedi.

İbrahim Meral’den boşalan İl Başkanlığı Koltuğuna Osmaneli İlçe Teşkilatından Fuat Göçen’in oturacağı öğrenildi.

DSC_2159 mehmet turgut

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.