DOLAR
32,5837
EURO
34,7934
ALTIN
2.507,59
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bilecik’te  

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bilecik’te  

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Bilecik programı kapsamında Bilecik Belediyesi ziyaretinin ardından düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Tarihi Bir Dayanışmanın Örneğini Yaşıyoruz

Vadi Park’ta düzenlenen kahvaltıda Bilecik’in tarihi değerlerinden bahseden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik’in dayanışma ihtiyacı olduğunu ve İstanbul olarak, Bilecik’te dahil Türkiye’nin her noktasıyla tarihi bir dayanışma örneğinin yaşandığına vurgu yaptı.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi 450’ye Yakın Yerel Yönetime Katkı Sağladı

Bu dönem yaşanan dayanışmanın tüm Türkiye’de ne kadar etkili işlere dönüştüğünün altını çizen İBB Başkanı İmamoğlu, 450’ye yakın yerel yönetime katkı sunduklarını, Kars Susuz’dan Edirne’nin İpsala’sına Antakya’dan, Hatay’dan, Gaziantep Karkamış’tan sınırdan Sinop’un Dikmen’ine bütün ilçelerine Amasra’sına Türkiye’nin her yerine Artvin’den Antalya’ya kadar tüm beldelere, ilçelere, büyük şehirlere dayanışma ruhu içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin elinde hangi imkan, hangi bilgi varsa paylaşma konusunda üstün bir gayret içerisinde olduklarını anlattı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, özel bir birim kurduk ve birim sayesinde bilimsel-teknik bir çalışma sunuyoruz. Efendim Cumhuriyet Halk Partiliyiz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler gelsin demedik. Millet İttifakının belediye başkanıyız İYİ Partili belediye başkanları gelsin demedik. Tam aksine kapımızı kim çalar ise buyursun gelsin hizmet edelim. Şunu yaşamadık değil. Kapımızı çalan bazı belediyeler malum ittifakın belediyeleri ”Bizi bilirseler başımıza iş açarlar” dedikleri için onların hizmetlerini gizliden yaptık. Katkılarımızı gizliden sunduk. Yapmayın demedik. Reklam yaparız da demedik. Allah şahittir vallahi de billahi de demedik. Onlara katkı sunduk.

Ülkemizde Hiç Bir Dönem Yapılan Hizmetler Bir Siyasi Partinin Hizmeti Diye Anılmamıştır

Millete, memlekete yapılan işin reklamını inanınız ki hayatım böyle geçmiştir kulda bilir Allah’ta bilir. Siz iyiliği yapın o bilinir. Zaten iyilik aslında bilinsin diye yapılmaz. Memleket faydalansın diye yapılır. Ama bunu tersine çevirmek isteyen bir akılla karşı karşıyayız. Düşününüz ki ülkemizde hiç bir dönem yapılan hizmetler bir siyasi partinin hizmeti diye anılmamıştır. Ama bu dönem AK Parti projesi diye bir şey çıktı. AK Parti’nin yaptığı köprü, AK Parti’nin yaptığı yol. Allah’tan kork onların hepsinde 86 milyon insanın parası var. Böyle bir şey yok. Yani iyi şeyler yapılır alkışlanır. Kötü şeyler yapılır eleştirilir. Ama benim projem diye bir kavram yoktur. Bir siyasi partinin projesi diye bir kavram olamaz. Milletimizin projesidir, Devletimizin projesidir.

İşte Sorarlarsa ”Ekrem İmamoğlu Bilecik’e Neden Geldi?”

İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın 

Devletin esaslığı ”İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” kavramı aslında o bireyden başlayan devlete doğru yürüyen yönetim sistemi. Burada geçmiş dönem bakanımızın deneyimlediği süreçler, daha öncesi bizim bildiğimiz daha geçmişteki süreçler hep devlet konuşuldu. İlk defa AK Parti projesi ve ben diyen bir akıl. İşte sorarlarsa, ‘Ekrem İmamoğlu Bilecik’e niye geldi?’ Az önce söylediklerimi unutun tam da bunun için geldi. O ben diyen aklın ben ne yaparsam o olur diyen aklın ya da hukuksal zeminde hak yiyen hukuku çiğneyen, yargıyı silah gibi kullanan ve milletin iradesini çalmaya, yok saymaya çalışan akılla mücadele için, haysiyet mücadelesi için, asla vazgeçmediğimiz ilan etmek için, karşılarında sürekli dimdik ayakta duracağımı ilan etmek için Bilecik’e geldim. Türkiye’nin ikinci yüzyılında bize emanet edilen bu güzel vatanın, bu güzel cumhuriyetin demokrasi ile taçlanmasını ve de bağımsız yargı ve o yüce adaletin var olduğu ülkeyi sağlamamız ve önümüzdeki bütün engelleri kaldırıp, bereketli toprakların bereketli paranın var olduğu bu ülkede yetenekli insanlarıyla çağdaş bir geleceğe hep birlikte yürümeliyiz. Meselemiz a partisi b partisi değildir. Altılı masanın ortaya koyduğu ittifak süreci tam da bunun adresidir. Milletin ittifakıdır. Milletin iktidarına yürüyüştür.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Bilecik programı kahvaltının ardından esnaf ziyareti ile devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.