DOLAR
32,5963
EURO
34,8549
ALTIN
2.496,68
BIST
9.633,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Hizan’ın Değerleri Dünyaya Tanıtılıyor

Bitlis’in başta Bediüzzaman Saidi Nursi ve Gavs-i Hizani olmak üzere, çok sayıda din aliminin yetiştiği ilçesi olan Hizan’ın turizm değerleri fotoğraflandı.

 

Hizan, bir zamanlar çok sayıda medresenin bulunduğu ve önemli din alimlerinin yetiştiği bir ilçe.  Bundan dolayı her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce ziyaretçi ilçeye geliyor. Ziyaretçiler, başta Bediüzzaman Saidi Nursi’nin doğduğu köy olan Nurs, Gavs-i Hizani’nin türbesinin bulunduğu Gayda, Hizan’daki Tağ Medresesi ve Kayalar Köyü’ndeki Şeyh Muhammed’in türbesi olmak üzre çok sayıda türbe, cami, medrese ve kiliseyi görmeye geliyor.

 

Hizan’ın doğası büyülüyor

Önemli din alimlerinin yetiştiği Hizan’ın bir digger dikkat çeken yönü ise doğası. Doğu Anadolu gibi karasal iklim koşullarının hakim olduğu bir bölgede bulunmasına rahmen, başta ceviz, fındık, dut, nar, üzüm, erik ve elma olmak üzere çok sayıda meyve ve sebzenin yetiştiği Hizan, dağları, verimli ovaları, tatlı su kaynakları, dereleri, akarsuları ve gölleri ile adeta büyülüyor.

 

Türkiye’nin en kaliteli balı Hizan’da

Türkiye ortalamasının üstünde çiçek çeşidinin bulunduğu Hizan’da arıcılık oldukça yaygın ve ülkenin en kaliteli balı olan karakovan balı burada üretiliyor. Karakovan balının en önemli özelliği hiçbir şekilde insan elinin temas etmediği tamamen doğal ortamda peteği ve mumunun arı tarafından üretildiği yüzde yüz doğal bal olmasıdır. Karakovan balı, başta karaciğer ve mide olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor.

 

Hizan’a daha çok turist gidecek

Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Hizan’ın geniş kitlelere daha iyi tanıtılabilmesi için turizm değerleri fotoğraflandı. Hizan Kaymakamlığının mali desteğiyle yürütülen çalışma, Marka Kent Uzmanı Yrd.Doç.Dr Metin Çelik ve ekibinin koordinatörlüğünde yapıldı. İlçenin turizm değerleri Türkiye’nin önde gelen doğa fotoğrafçıları tarafından oyuncular eşliğinde gerçekleştirildi.

_MG_8214 _MG_8233 _MG_8419 _MG_9731

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.