DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

HER ALANDA YÜKSELEN BİLECİK’E; ”YÜKSELEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ” ANITI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, her anlamda yükselen, gelişen ve büyüyen Bilecik’e, yakışır, ”Yükselen Türkiye Cumhuriyeti” temalı bir anıt kazandırdıklarını kaydetti.

Birçok yönde önemli mesaj ve anlamlarla yüklü olan bir anıtın Bilecik’e her açıdan enerji ve sinerji vereceğini dile getiren Başkan Selim Yağcı, ”Kuruluş ve Kurtuluşun beşiği olan şehrimiz, İstanbul tarafından gelen misafirlerini Osmangazi’nin heybetli heykeli ile karşılarken, Ankara yönünden gelen konuklarını da yükselişin simgesi, olan ”Yükselen Bilecik ve Türkiye Cumhuriyeti ” anıtı ile karşılayacak” dedi.

Anıt hakkında bilgi veren Artil Sanat Yetkilisi İlke Sayit ise Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın Bilecik’e anlam yüklü bir eser kazandırdığını belirterek, şunları söyledi:

”Yükselen Türkiye Cumhuriyeti” temalı anıtın önündeyiz. Bilecik’e şu ana kazandırılan sanatsal eserlere baktığımızda Osmanlı temaları işlenmişti. Kuruluş ve Kurtuluşun şehri Bilecik’e geldiğimizde Osman Gazi’nin o ihtişamlı heykeliyle karşılaşıyoruz. Daha sonra da Kültür ve Kongre Merkezinin yanında bulunan üst geçitte Osmanlı surlarına gönderme yapan kale görünümlü üst geçit motifimiz var. Bilecik Belediye Binası karşısında bulunan kavşakta ise yine Türkiye’de ilk defa yapılmış üç boyutlu bir Osmanlı arması bulunuyor. Osmanlı arması üç taraflı ve her bir tarafı üç boyutlu olarak çalışılmış bir yapı. Şehrin Ankara istikametine geldiğimizde ise Türkiye Cumhuriyeti, yani geçmişten günümüze gelen bir Türkiye Cumhuriyeti temamız var. Burada da Yükselen Bilecik ve Türkiye Cumhuriyeti temalı bir çalışmamız var. Bu anıt çalışmamızda modern çizgiler tercih edildi ve gelişerek büyüyen bir Bilecik ve Türkiye mesajı verilmeye çalışıldı. Anıt 4 ayak üzerine oturtuldu. Her bir ayak hilal formatında düşünüldü ve her bir ayağın kendi içerisinde 3 kademesi var. Büyümeyi ve yükselişi simgeliyor. 4 ayağın en üst kısmında iç içe geçmiş bir ay yıldız formunu kucaklıyor. Bilecik ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gittikçe büyüyen ve gelişen yapısının bir simgesidir bu. Ay yıldızda ise değerin bir simgesi olarak altın rengi kullanıldı.

Sayit sözlerini, ”Belediye Başkanımız Selim Yağcı’nın, her anlamda bize gelişmenin ve büyümenin mesajını ve hedefini verecek olan bu eserin Bilecikliler tarafından beğenileceğini ve anlamlı bir eser olarak görüleceğini düşünüyoruz.” şeklinde tamamladı.

DSC_1396 DSC_1401 DSC_1409 DSC_1423

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.