DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Hayvancılığın Geliştirilmesi Adına Toplantı Düzenlendi

Bilecik’te Döl Verimliliğinin Arttırılması ve Etçi Irklar ve Melezlerin Yaygınlaştırılması ve Küçükbaş Hayvanlarda Sürü Büyütme ve Yenileme Destekleme Toplantısı gerçekleştirildi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, il müdür yardımcıları, şube ve ilçe müdürleri, il ve ilçe müdürlüklerinde görevli personel, serbest çalışan veteriner hekimler ile birlik ve kooperatif başkanları ve çok sayıda yetiştirici katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, toplantının başında yaptığı konuşmada,
hayvancılıkta sığır yetiştiriciliğinin önemine değinirken, yetiştiricilerin birlikte hareket etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Ayrıca birlik olmaları halinde İl Müdürlüğü olarak her zaman üreticilerimizin yanında olacağının sözünü verdi. Bu şekilde hareket ettikleri takdirde üreticilerimizin yapmış olduğu üretimlerin Pazar sorununun da ortadan kalkacağına değindi. Son olarak et ihtiyacının döl verimliliği projesi ile aşılabileceğine olan inancının tam olduğundan bahsetti.

Tarım ve Orman Bakanlığınca 2019-2023 yıllarını kapsayacak olan “Sığırlarda Döl Verimliliğini Arttırma Çalışmaları” başlatılmış, “Döl Verimi İzleme Birimleri” oluşturularak ”Döl Verimi İzleme Sistemi” modülü hazırlanmıştı.

İl –İlçe Müdürlüklerince üreticilere daima destek olduklarını ve bundan sonrada kapılarının her zaman onlara açık olduğunu belirten İl Müdürü Yoldaş, yıl boyunca çiftçi eğitimlerine önem vererek devam edeceklerini söyledi.

Daha sonra Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah Geliştirme Daire Başkanlığı’nda görevli konu uzmanları Gamze Yalçınkaya ve Özkan Şahbaz tarafından “Küçükbaş Hayvanlarda Sürü Büyütme ve Yenileme Desteklemesi” ile “Döl Verimliliğinin Arttırılması ve Etçi Irklar ve Melezlerin Yaygınlaştırılması” konularıyla ilgili sunum gerçekleştirildi.

Konu Uzmanı Gamze Yalçınkaya ise, ”Müdürlüklerimizce döl verim parametrelerinin yakından takip edilmesi, bu parametrelerin düşük olduğu belirlenen yerleşim yerleri ve işletmelerin yakın takibe alınması ve çözümüne yönelik adımların atılmasını planladıklarını, bu sayede illerimizde döl verimi ölçütlerinin optimum seviyelere çıkarılması ümidi ile toplantının Ülkemiz hayvancılığına hayırlı olmasını dilerim.” diye konuştu.

Toplantı soru-cevap şeklinde sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.