DOLAR
32,5417
EURO
34,9466
ALTIN
2.428,95
BIST
9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Hayvan Hareketleri, Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Toplantısı Yapıldı

Hayvan Hareketleri, Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Toplantısı Yapıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda hayvan hareketleri, hastalıkları ve zararlıları ile mücadele toplantısı yapıldı.
İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ’ın da bulunduğu toplantıya İl Müdür Yardımcıları Mustafa DEMİRBAŞ, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Zekeriyya AVCI, İlçe Müdürleri, İl ve İlçe Müdürlüğü personeli katıldı.
İl Müdürü YILDIZ toplantı ile ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
“2014 yılını geride bıraktık. 2015 yılı hepimiz için hayırlı olsun, inşallah güzel hizmetler yapmayı nasip olur. 2015 yılını iyi planlamamız gerekir. Bunu yaparken de uygulanabilir ve sürdürülebilir olacak şekilde mevcut imkanları göz önünde bulundurularak plan yapmalıyız.
Amacımız Tüm Hayvanların Kayıt Altında ve Sağlıklı Olması
Hayvan sağlığı açısından esas amaç ilimizin tüm hayvan varlığını sağlıklı bir şekilde kayıt altına almak. Daha sonra kayıt altına alınan hayvanların sağlık taramasını yapmak ve herhangi bir hastalık çıkmadığı sürece tedbirini almak, yoksa hastalık çıkınca müdahale etmek daha zor ve ekonomik kayıplar daha fazla olur. Ayrıca mümkün mertebe aşılar gününde ve en etkili saatlerde yapılmalıdır.
Her Sene Farklı Grup Köylere Yatırım Yapalım
Her ilçeye ayrılan ödenekleri kullanırken, proje yazarken de uygulanabilirlik ve sağlayacağı fayda önemlidir. Örneğin bir ilçeye ayrılan ödeneği o ilçenin tüm köylerine harcanmış olsa her bir köye cüzi miktarda para düşer bu da köylerin gelişiminde pek bir fayda etmez. Bunun yerine ilçeye gelen parayı her sene farklı gruplar halinde oluşturulan köylere harcarsak daha etkili olmuş olur.
Köylerimizi Belli Ürünlerde Geliştirelim ve Bunu Tanıtalım
Köylerimizi cevizci, asmacı, kirazcı köyler yapmalıyız. Kiraz bahçesi içine asma, ceviz daha birçok çeşit fidan dikiyor. Bir çeşit için kullandığı ilaç diğer çeşit için etkili olmayacaktır. Sabit ve tek ürünlü kapama bahçeler tesis etmeliyiz. Üretim fazla olunca o köy tüccar için de cazip hale gelir. Artık bu yöne doğru yönelmeli ve projelerimizde de bu konuya önem verelim.
Bu projelerin neticesinde açılış programları, tarla günleri düzenlememiz gerekir. Her ilçenin kendi ürününü kendi tarımını, hayvancılığını tanıtacak etkinlikler yapmamız gerekir. Ne kadar kaliteli üretim yaparsak yapalım ürünlerimizi pazar isteklerine uygun sunum yapmaz (paketleme, ambalaj) dışarıya duyuramazsak pazarlanmasında sorunlar yaşarız.
Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.