DOLAR
32,5291
EURO
34,9081
ALTIN
2.423,47
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

HAVUZDA DERSLER DOLU DOLU GEÇİYOR

Bilecik Belediyesi tarafından 2007 yılından bu yana büyük bir katılımla gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları projesi kapsamında yüzme eğitimi alan çocuklarımız, eğlenerek, yüzmeyi öğreniyor.

Proje kapsamında çocuklarımıza yüzmede eğitim veren, Beden Eğitim Öğretmeni ve Yüzme Sporu Eğiticisi Hasan Kol gerçekleştirdikleri eğitimler hakkında bilgi verdi.

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen eğitimlerin önemine değinenen Hasan Kol, şunları söyledi:

”Belediyemiz tarafından açılan kurslarda, 6 yaş üzeri çocuklarımızı eğitimlere tabi tutuyoruz. Buradaki eğitimlerimizde öncelikle havuzdaki disiplini öğretiyoruz. Yani örnek vermek gerekirse eğer, çocuklarımıza, okulda arkadaşlarına yaptıkları şakaları burada yapamayacaklarını öğretiyoruz. Çünkü boğulma tehlikesi geçirebilirler. Bunun yanında hijyen şartları, havlu kullanılması, tuvalet ve lavabolara giriş ve çıkışlar gibi konuları önemsiyoruz ve onlara öğretiyoruz. Daha sonra yüzme eğitimi geliyor. Yüzme eğitiminde basamakları birbir uyguluyoruz. Önce suya girme ve suyla tanışma aşamalarını öğretiyoruz. Burada havuzları yaş gruplarına göre belirleyip öylece alıyoruz. Yani öncelikle spor eğitimi ve ahlakını vermeye çalışıyoruz. Çocuğumuzun kendisini birçok anlamda terbiye etmesini öğretmiş oluyoruz. Çocuklarımız burada aynı zamanda temizliği öğreniyor, birbirlerine karşı hak ve kuralları öğrenciyor. Birbirlerine saygı göstermeyi ve sıraya girmeyi öğreniyorlar. Daha sonra da yüzme eğitimlerini dediğimiz gibi basamak basamak öğretiyoruz. Suya girdiklerinde karşıdan karşıya geçmeyi öğretiyoruz. Şu an itibariyle 9 tane eğitmenimiz var. Saat 09:00’da başlıyor ve 12:30’da bitiyor. Çalışmalarımıza önce ısınma evresiyle başlıyoruz. Daha sonra da havuza girerek eğitim alıyorlar. Şu an 248 öğrencimiz var.

DSC_0946 DSC_0960 DSC_0972 DSC_0991

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.