DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
ALTIN
2.326,46
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Harmankaya Kanyonunda İnceleme

 

Harmankaya Kanyonunda İnceleme

Bilecik Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Yenipazar ile İnhisar ilçeleri arasında bulunan Harmankaya kanyonunda incelemede bulundu.

Vali Yardımcısı Ballı, Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nezir Ayhan ile birlikte haritası ve peyzaj projesi onaylanan, gelişme planı hazırlanan tabiat parkının bulunduğu bölgede incelemede bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Mağara alanı, kanyonun giriş noktası, yürüyüş yolları, dere yatağının bulunduğu bölgelerde yapılacak çalışmaların değerlendirildiğini bildiren Vali Yardımcısı Ballı, şunları kaydetti:

“260 hektar olarak tescil edilen tabiat parkının planlar kapsamındaki tesis çalışmaları başladı. Harmankaya kanyonu tabiat parkında, doğal ve kültürel değer olan kanyonun ön planda olması, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacağından yerli ve yabancı sporcuların, turistlerin keşfettiği bir alan olması nedeniyle, halkın kültürel folklorik özelliklerinin yaşatılması tanıtılmasına katkı sunacaktır. Başta ilimiz olmak üzere ülkemiz açısından da önemli bir turizm alanı olarak düşünülen parkta çalışmalar devam etmektedir. Doğa turizmi açısında da planlaması yapılmaktadır. Tabiat parkının doğa turizmi, doğa sporları açısından da değerlendirilmesinin ilimize katkı sağlayacağı bir gerçektir. İnhisar ve Yenipazar ilçelerinde yer alan tabiat parkının Ankara,İstanbul,Bursa gibi Büyükşehirlere yakın olması nedeniyle ziyaretçi sayısının da yüksek olacağı düşünülmektedir. Harmankaya kanyonunun önemli bir tabiat harikası olması ilimiz için önemli bir kazançtır.”

Harmankaya kanyonu Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 2012 yılında “Harmankaya kanyonu tabiat parkı” olarak ilan edilmiş ve Türkiye’de 184. tabiat parkı olmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.