DOLAR
32,5673
EURO
34,8813
ALTIN
2.434,81
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

”HAREKETLİ YAŞAM” İÇİN YAŞ ENGELİNİ AŞTILAR

Bilecik Belediyesi tarafından, 23-29 Mayıs Hareket Haftası dolayısıyla ”Bilecik Genciyle Yaşlısıyla Hareketleniyor” projesi kapsamında düzenlenen aktivite, renkli görüntülere sahne oldu.
Muhsin Yazıcıoğlu Spor ve Yaşam Alanı’nda düzenlenen etkinliğe Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Kadınlar Spor Merkezi ile Huzur Evi sakinleri katıldı.
Isınma amaçlı egzersiz ve müzik eşliğinde aerobik hareketlerin yapıldığı etkinlikte, Huzur evi sakinleri, spor merkezi üyeleri ve Belediye Başkanı Selim Yağcı , yaptıkları aerobik hareketler ile renkli görüntüler oluşturdu.
Etkinlik sonrasında konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, dünyanın hareketsizlikten dolayı ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade ederek şunları dile getirdi:
“Bilecik Belediye Başkanlığı olarak bu sene bizde “Bilecik genciyle yaşlısıyla hareketleniyor” projesiyle Avrupa Hareketlilik Haftası’na dahil olduk. Dünya hareketsizlikten dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyor. Adeta her yerimiz kimyasal hale geldi. Bunları engellemek adına sağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz için hareketli ortamı oluşturmamız lazım. Çünkü çalışan demir ışıldar demişler. Vücutta çalıştığı zaman işlevini daha iyi yerine getiriyor. Hanımlarda özellikle kemik erimeleri, kas ve kemik sistemleri noktasında belirli dönemlerde belirli hareketleri yapmaları çok önemli. Beylerin kahvelerde oturmaları yerine zamanlarını sporla hareketle geçirmeleri son derece önemli.” dedi.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”
Konuşmasında; ”Dünyanın bir hedefi var. Şuan da hareketlilik oranı 3,5 milyon civarında önümüzdeki yıllarda bu hedef 100 milyona ulaşmak” ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:
”Bu çerçevede de değişik etkinlikler düzenleniyor. Bilecik’te bizde ilki gerçekleştirdik. Bu alanda da ilk katılımı yaptık. Belediye başkanlığı olarak insanlarımızda hareketliliği sağlamak noktasında hocalarımız eşliğinde özellikle hanım kardeşlerimize aktivite alanları tespit edip yapıyoruz. Bunun da sayılarını çoğaltmak istiyoruz. Şuan da 800 civarında kardeşimiz kayıtlı üyemiz. Günlük olarak 4 seans halinde kongre merkezimizde bu hareketlilik spor yapma noktasında etkinlikler devam ediyor. Biz bugün istedik ki büyüklerimizde bu kapsama dahil edelim. Onlarda sağolsunlar teşrif ettiler. Büyük bir anlam kazandırdılar. Onlar bizim başımız tacı. Allah başımızdan eksik etmesin.” dedi.
PROJE KOORDİNATÖRÜ ÇALIŞKAN:
”SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİNİN ÜYESİ BİR BELEDİYE OLARAK BÖYLE GÜZEL ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”
Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan ise Bilecik Belediyesi olarak güzel ve anlamlı bir çalışma gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:
”23 ile 29 Mayıs tarihleri arasında ”Avrupa Hareketlilik Haftası” olarak kutlanıyor. Biz Bilecik Belediyesi olarak yaklaşık bir buçuk yıldır Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye bir belediyeyiz. Bu kapsamda bu faaliyeti gerçekleştirdik. Bundan sonra da bunun gibi güzel çalışmalarda yer almaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
Etkinliğe katılan huzur evi sakinleri ise memnuniyetlerini dile getirerek, bu tür organizasyonların devamını dilediler.

BİLECİK'TE HAREKETLİ YAŞAM İÇİN YAŞ ENGELİNİ DİNLEMEDİLER (6) BİLECİK'TE HAREKETLİ YAŞAM İÇİN YAŞ ENGELİNİ DİNLEMEDİLER (8) BİLECİK'TE HAREKETLİ YAŞAM İÇİN YAŞ ENGELİNİ DİNLEMEDİLER (10) BİLECİK'TE HAREKETLİ YAŞAM İÇİN YAŞ ENGELİNİ DİNLEMEDİLER (12)

Yorumlar

  1. misafir dedi ki:

    Vallahi çok komik sabah sabah gülmekten karnıma ağrılar girdi. Yahu insanları oraya getirmişsiniz çok güzel hadi halk serbest kıyafetle gelmiş sayılır. Yahu protokole bakıyorum takım elbise ile spor yapmaya çalışır görünüyorlar. İnsanları salak yerine koymayın yapıyorsanız işi gereği gibi yapın giyin eşortmanınızı çıkın spor yapın. sırf gösteriş olsun diye birşeyler yapmış olmak için yapar görünmeyin gerçekten de yapın. Hiç samimi değilsiniz. yapmacık olmuş doğal olun halk olun dalga geçer gibi yapmayın.