DOLAR
32,4620
EURO
34,6892
ALTIN
2.434,88
BIST
9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

HAFIZ YETİŞTİRME YURDUNUN TEMELLERİ DUALAR EŞLİĞİNDE ATILDI

HAFIZ YETİŞTİRME YURDUNUN TEMELLERİ DUALAR EŞLİĞİNDE ATILDI

Bozüyük İlçe Müftülüğünün öncülüğünde hayırsever vatandaşların desteği ile hayata geçirilecek olan 160 öğrenci kapasiteli bölge yatılı kız Kur’an kursu binasının temeli kurban kesilerek dualar eşliğinde atıldı.
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen temel atma törenine Kaymakam Köksal ŞAKALAR, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, İl Müftüsü Necati AKKUŞ, Eskişehir İl Müftü Vekili, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis ÇELİK, SGM Müdürü Emin ŞAHİN, AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN, belediye meclis üyeleri, din görevlileri, mahalleliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreninde konuşan Selami BAĞCI; “Bozüyük’te gerçekleştirilecek olan bu kursumuzda emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Kur’an-ın öğretileceği böyle bir mekanın temel atma törenine katılan herkese teşekkür ediyor, ilçemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Temelini atacağımız Kur’an kursumuz hazineye ait arsanın müftülüğümüze tahsis edilmesiyle bin 857 metrekare bir alan üzerine inşa edilecek. 5 katlı olarak 6 bin 283 metrekare kullanım alanı ile inşa edilecek bölge yatılı kız Kur’an kursumuz modern eğitim anlayışıyla halkımızın hizmetine sunulacaktır. Kütüphanesi, 12 adet dersliği, 20 adet özel hafız çalışma odaları, 300 kişilik konferans salonu, 250 kişilik yemek salonu, gösterim salonu, misafir odaları, spor salonu ve her katta çok amaçlı sohbet salonları ve spor salonlarının bulunduğu güzel bir kompleks olacak. Kur’an kursumuz ilçemize, beldemize, bölgemize ve yakın çevremize hitap edecek”dedi. Konuşma sonrasında İl Müftüsü AKKUŞ tarafından yapılan dua ile birlikte kurban kesilerek tüm protokol üyeleri ile birlikte temel atma butonuna basıldı. Açılış sonrasında kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Fatih BAKICI “ Bir Hadis-i Şerifte “Kur’an’ı gereği gibi güzel okuyan hâfız, vahiy getiren şerefli meleklerle beraberdir. Kur’an’ı zorlanarak okuyana ise iki kat sevap vardır. ” buyuruluyor. Yeşilkent Mahallemizde 160 öğrencilik Kız Hafız Yetiştirme Yurdu’nun temelini attık. Rabbim açılışını yapmayı da bizlere nasip etsin. Hafızlık Kursumuz için yardımlarımızı esirgemeyelim inşallah”dedi.
Bşk- Yeşilkent Kuran Kursu Temel Atma 7

Bşk- Yeşilkent Kuran Kursu Temel Atma 1

Bşk- Yeşilkent Kuran Kursu Temel Atma 2

Bşk- Yeşilkent Kuran Kursu Temel Atma 5

Bşk- Yeşilkent Kuran Kursu Temel Atma 6

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.