DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
ALTIN
2.494,01
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

Hacı Dursun YILDIZ’dan Kaymakam APAYDIN’a Hoşgeldin Ziyareti

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü YILDIZ’dan Kaymakam APAYDIN’a Hoşgeldin Ziyareti
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ 28.11.2014 tarihinde Pazaryeri Kaymakam V. Kadir APAYDIN’a hoş geldin ziyaretinde bulundu.
Yapılan ziyaret kapsamında Pazaryeri ilçesindeki görevlerinden dolayı Kaymakam V. APAYDIN’a hayırlı olsun dileklerinde bulunan İl Müdürü YILDIZ ilçenin tarımsal yapısı hakkında bilgiler aktardı. Pazaryeri ilçesinin kendine özgü ürünleri ile öne çıktığını belirtti. Ülkemizde yetiştiricilik alanı tek olan, ilçemizde karakteristik olarak yetiştiriciliği yapılan, ilaç sanayisinde, bira yapımı, ekmek mayası ve alternatif tıp alanında kullanılan şerbetçiotu ilçe tarımında önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Bunun yanında 2013 yılında yapılan 2014 yılında uygulamaya konulan projeyle çilek, ilçe tarımına yeni bir ürün olarak kazandırıldığını belirtti.
Proje ile ilgili bilgi aktaran İl Müdürümüz YILDIZ, Pazaryeri İlçemizin çehresini değiştirebilecek nitelikte bir proje olan 2013 yılında hazırlanan “Malçlı Çilek Bahçesi Projesi” nin bu gün hayata geçirilmesiyle çiftçilerimize 1 er dekarlık tesis edilmek üzere toplamda 21 da lık Malçlı Çilek Bahçesinin ilçemize kazandırıldığını söyledi. İlçemizde kurulan çilek bahçelerinin ilçemiz çiftçileri için yeni bir üretim alanı olduğu, bu projeler ile ilçemiz çiftçilerinin gelir ve refah seviyelerinin arttırılacağını belirtti. Çilek kilogramı 5-8 lira arasında iyi fiyattan satıldığı ve böyle bir projenin ilçemiz çiftçileri tarafından büyük bir memnuniyet ile karşılandığını ifade etti. Projenin bu sene de devam edeceği müjdesini veren YILDIZ, proje finansmanının İl Özel İdaresi ve çiftçilerimiz tarafından karşılanacağını açıkladı.
Görüşmenin sonunda İl Müdürümüz YILDIZ, hayırlı olsun dileklerinde bulunarak Kaymakam V. APAYDIN’a İl Müdürlüğümüz anısına hediye takdim etti.
Kaymakam V. APAYDIN da tarımın gelişimi için bu projelerin önemli olduğunu ve sahip çıkılmasını gerektiğini belirterek yapılan ziyaretten memnun kaldığını söyledi.
sgsg3534534

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.