DOLAR
32,5680
EURO
34,9508
ALTIN
2.429,58
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

GURBETÇİ TÜRKLER, ATA TOPRAĞI BİLECİK’İ ZİYARET ETTİ

Berlin Türk Cemaati Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Demirci ve dernek üyelerinden oluşan 34 kişilik gurbetçi Türk heyeti, ata toprakları Bilecik’i ziyaret etti.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akrabalıklar Topluluğu öncülüğünde gerçekleştirilen gezi kapsamında, Berlin Türk Cemaati dernek üyeleri, Bilecik Belediye Sarayı, Şeyh Edebali Türbe’sini ziyaret ederek, bilgi aldı.

Ziyaretleri kapsamında Bilecik Belediyesi Başkan Vekili Nihat Can ile bir araya gelen heyet, daha sonra ilimizdeki tarihi ve doğal yerleri gezdi.

Başkan Vekili Nihat Can ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, heyete teşekkür etti. Bilecik ve Bilecik Belediyesi çalışmaları hakkında heyete bilgi veren Başkan Vekili Nihat Can, Almanya’daki Türklerden oluşan heyet ile Bilecik’e gerçekleştirilen ziyaretin çok anlamlı olduğunu belirtti.

Bilecik’i; Taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek; Kuruluş ve Kurtuluş’un şehri olarak tarif ettiklerini dile getiren Başkan vekili Nihat  Can, şunları söyledi:
”Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı, bir programı dolayısıyla şehir dışında. Ben onun vekili olarak, sizleri ata toprakları Bilecik’te ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Bilecik’imize hoşgeldiniz. Bilecik gerçekten müzevazi ölçekli olmasına rağmen her gün büyüyen ve gelişen bir şehrimiz. Bilecik, tarihi ve doğal özellikleri yansıra, istihdam olanakları ve iklimiyle çok güzel bir yer. Bizler de bu anlamda sizin bu ziyaretinize önem veriyoruz. Çünkü bizim de Bilecik Belediyesi olarak bu dönem, şehrimizi tanıtma ve turizm faaliyetlerine önem verme hedefimiz var. Bilecik için ihtiyaçları ve zaruretleri yerine getirdik. Bundan sonra şehrimizi tanıtmaya ve turizminin canlandırılmasına yönelik girişimlerde bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Vekili Nihat Can konuşmasında, heyeti bir daha Bilecik’te görmekten dolayı mutlu olacaklarını belirtirken, Bilecik’ten de Berlin’e bir gezi programı düzenlenebileceğini sözlerine ekledi.

DEMİRCİ: ”ATA TOPRAKLARI BİLECİK’TE OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Berlin Türk Cemaati Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Demirci ise yaptığı açıklamada, ata toprakları Bilecik’te oldukları için büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

”Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akrabalıklar Topluluğu öncülüğünde, gerçekleştirilen ”Güzel Ülkem Güzel Türkçem” projesi kapsamında Türkiye’nin birçok ilini ziyaret ediyoruz. Bu geziler, üye derneklerimizin üyelerinin katıldığı bir program. Bu projemiz kapsamında 7 tane ilimizi geziyoruz ve bu gezinin aralarında dersler yapıyoruz. Derslerimizde, Osmanlı Devleti, yakın tarihimiz, Mevlana, Yunus Emre, Şeyh Edebalı gibi değerli büyüklerimiz hakkında bilgiler öğrenip, öğretiyoruz. Bunun yanında milli ve manevi duygularımız ile gelenek ve göreneklerimizi öğreniyor ve öğretiyoruz. Projemiz kapsamında bugün güzel ilimiz, aynı zamanda Osmanlı Devleti’nin kuruluş ve kurtuluş şehri Bilecik’i ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz kapsamında önce Bilecik Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Nihat Can’ı makamında ziyaret ettik. Sağolsun kendisi bizleri çok güzel ağırladı ve şehir hakkında bilgi verdi. Daha sonra Şeyh Edebali Türbesi ve Osmangazi Cami’sini ziyaret ederek, buralar hakkında bilgi aldık.” dedi.

Bilecik Belediye Başkanlığı’ndaki ziyarette, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Selçuk Demirci’ye, üzerinde Osmanlı arması bulunan tablo ve kahve fincanı hediye etti.

Bilecik Belediye Sarayı önünde Başkan Vekili Nihat Can ile birlikte hatıra fotoğrafı çeken heyet, daha sonra Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret etti.

Marka Şehir Bilecik Turizm Ajans Direktörü Arkeolog Umut Özdemir heyete, Şeyh Edebali Türbesi, Osmangazi Cami ve şehrin ilk yerleşim yeri hakkında detaylı bilgiler verdi.

DSC_5967 DSC_5986 DSC_9588 DSC_9590 DSC_9613

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.