DOLAR
32,4954
EURO
34,9187
ALTIN
2.437,70
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

GÖLPAZARI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ KAYNAŞMA VE DAYANIŞMA TOPLANTISI DÜZENLEDİ

GÖLPAZARI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ KAYNAŞMA VE DAYANIŞMA TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bilecik Gölpazarı İlçe Müftülüğü tarafından kaynaşma ve dayanışma toplantısı düzenlendi.

Kaynaşma toplantısına, Gölpazarı ilçe Kaymakamı Muhammet Salih Koç, İl Müftüsü Necati Akkuş, İlçe Müftüsü Mükerrem Cüre, emekli ve halen görevde olan Din Görevlilerinin katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda, Din Görevlileri adına yapılan konuşmalardan sonra İl Müftüsü Necati Akkuş haftanın önemini ifade eden bir konuşma yaptı. Müftü Akkuş konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “ ‘Camileri ancak, Allah’a ve Ahiret gününe iman eden, namazı ikame eden, zekatını veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler.’ İnşa ile imar farklıdır. İnşa etmek, inşaatını yapmak demektir. Buradaki imar kelimesi inşa manasına değildir. Cami dernekleri camileri inşa ederler. Ama inşa ettikten sonra iş bitmez. Asıl camileri imar etmek lazım… İmar namaz ile olur. Camilerde sadece namazı kılmakla değil, namazı ikame etmek ile olur. Camilerde namazı ikame etmek nedir? Namazın gerekleriyle, namazın neticeleriyle, namazın gayretiyle,  namazın hedefleriyle toplumu bilgilendirmek onları yönlendirmek demektir.”

Program pilav ikramı ile sona erdi.

151015gölcmilerhaftop_7751 (4) 151015gölcmilerhaftop_7751 (1) 151015gölcmilerhaftop_7751 (2) 151015gölcmilerhaftop_7751 (3)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.