DOLAR
34,0747
EURO
37,6679
ALTIN
2.745,98
BIST
9.699,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Çok Bulutlu
30°C
Bilecik
30°C
Çok Bulutlu
Salı Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Az Bulutlu
32°C

Gökçem Elif Yolcu’nun İlk Çocuk Kitabı Hayal Kırıklıkları Tamir Dükkanı

Gökçem Elif Yolcu’nun İlk Çocuk Kitabı Hayal Kırıklıkları Tamir Dükkanı

Psikolojik Danışman ve Yazar Gökçem Elif Yolcu’nun ilk çocuk kitabı ”Hayal Kırıklıkları Tamir Dükkanı” okurlarıyla buluştu.

Çocuklara okumayı sevdiren ve daha birçok güzel değer katan karşılaştığı kaliteli bir kitaptır. Psikolojik Danışman ve yazar olan Gökçem Elif Yolcu’nun ilk çocuk kitabı olan “Hayal Kırıklıkları Tamir Dükkanı” Luna Yayınevi’nden basılarak okurlarla buluştu. Yazarımızla kitabı üzerine kısa bir röportaj gerçekleştirdik.

Okurlarımıza sizi tanıtmak isteriz. Kendinizden bahseder misiniz?

Ben Gökçem Elif Yolcu. Psikolojik danışmanım, birkaç ay öncesine kadar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı vakıf kurumunda çalışmaktayken ayrıldım. Şuanda hem online danışma yapmaktayım hem de yayın işleriyle uğraşmaktayım. Aynı zamanda çeşitli site ve dergilerde psikoloji üzerine yazılar yazıyorum. Seyahat etmeye, yazmaya ve hobilerime daha çok vakit ayırıyorum.

Bir çocuk kitabı, düşünme aşamasından kitap olma aşamasına gelene kadar nasıl bir süreçten geçiyor? Hayal Kırıklıkları Tamir Dükkanı’nın yolculuğu nasıldı, ne kadar sürdü?

Hayal Kırıklıkları Tamir Dükkanı’nın ortaya çıkması yaklaşık 1 yıl sürdü diyebilirim. Kitap yazarken düşünme süresi daha çok oluyor. Birkaç kitap yazma denemelerim oldu ama daha sonrasında içime sinmediğini, daha iyisini yapmak istediğimi fark ettiğimde bol okumalar, araştırmalar yaptım. İlham öyle bir şey ki ne zaman geleceği belli olmuyor. Bazen seyahatte bazen bir sohbette aklınıza bir şey gelebiliyor. Aklıma bir şey geldiği an hemen notlarıma yazarım. Daha sonrasında sakin bir zihinle yazmaya başlarım. Yazma aşaması, düşünce aşamasına göre daha kısa sürdü diyebilirim. Yazdıktan sonra da editör kontrolü ve yayınevi ile anlaştıktan sonra, kitap çizimleri süreçleri ile birlikte 2 ay sonra kitap okurlarla buluşmaya hazır oldu.

Bu süreçte neler hissettiniz? Nasıl bir deneyimdi sizin için?

Oldukça heyecanlı bir süreçti. Küçüklüğümden beri okumayı ve yazmayı çok severim. Hep bir çocuk kitabı yazacağım günü hayal ettim. O kitabı elime alacağımı düşünmek beni sürecin her anında çok motive etti.

Çocuk edebiyatıyla ilgilenen yazar adaylarına yazarlık becerilerini geliştirmek için neler önerirsiniz?

Kesinlikle çocuk edebiyatına dair olan kaliteli kitapları bol bol okusunlar. İyi yazabilmek için iyi bir okur olmak gerekir. Yazma becerisini geliştirmenin sırrı çok okumak ve bol yazmaktan geçiyor. Günlük tutmak ya da günlük denemeler yazmakla işe başlanabilir.

Siz bu hikayeyi yazma aşamasında size ilham veren hangi masalları ya da kitapları okudunuz?

Ben bu süreçte düşünme aşamasında özellikle Ahmet Ümit’in yazdığı hikâyeleri çok okudum. Çok katmanlı ve orijinal hikayelerdi. Farklı ülkelerin kültürlerinin anlatıldığı İran ve Japon çocuk masallarını okudum. Tabi ki daha başka birçok kitap, aklıma özellikle gelenler bunlardı.

Peki son soru olarak, kitabınızı çocuklar neden okumalılar?

Bu kitapta sahiplenildikten sonra sokağa bırakılan hayvanların iç dünyasına değindim. Çocukların empati yapabilme ve hayvanlara yönelik sevgisini, merhametini geliştirecek bir kitap olduğunu düşünüyorum. Dostluğun önemini, birlikten kuvvet doğacağını da anlatan çok eğlenceli ve duygusal bir hikaye. Sadece çocuklara değil aynı zamanda yetişkinlerin de kalbine dokunacağını düşünüyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.