DOLAR
32,4025
EURO
34,7618
ALTIN
2.399,40
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
20°C
Bilecik
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
23°C

Gezi Davası Ve CHP Bilecik İl Gençlik Kolları

Gezi Davası Ve CHP Bilecik İl Gençlik Kolları

CHP Bilecik Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Sadık DEMİR’in davası ile ilgili olarak sitemize yapılan açıklama şöyledir;

Gezi olayları nedeniyle açılan kamu davasında Bilecik Gençlik kolları il başkan yardımcımız sadık demir haksız yere yargılanmaktadır. ilk celse bugün görüldü. dava 21 nisana ertelendi.

Geçen sene İstanbul’da başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan Gezi Olayları kapsamında, Bilecik’teki gösterilerde Başbakana hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan CHP Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Sadık Demir’in ilk duruşması görüldü.

Bilecik Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Sadık Demir’in savunmasını CHP Bilecik İl Başkanı Av. Çağatay Karaahmet üstlendi. Karaahmet, müvekkilinin  ‘Gezi Olayları’ olarak adlandırılan ve Türkiye’nin dört bir yanına yayılan toplumsal harekette, anayasal hakkı olan ‘Toplumsal tepki hakkını’ kullandığını ve söyleminde hedef aldığı kişinin belli olmadığını söyledi. Mevcut görüntüde, basın mensubunun başka biriyle röportaj yaptığı sırada arka tarafta olan müvekkilinin ‘hakaret kastının olmadığını’, suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını söyleyen Karaahmet, Demir’in beraatını istedi.

Demir’e destek olmak için duruşmaya CHP Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Didem Gültekin, CHP Bilecik İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu, CHP Bilecik Belediye Meclis üyesi adayı Sedat Bayam ve CHP Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Adayı Adem Ertuğrul. Mahkeme, gerekli incelemenin yapılması ve davalı hakkında yazılı savunmanın hazırlanması için davayı 21 Nisan’a erteledi.
duruşmanın ardından basın açıklaması yapıldı.

DEĞİŞENE KADAR “DEĞİŞMEYECEĞİZ”
Türkiye’de adalet var mı? Var.
Halkı kendine muhtaç bırakıp, sonra onu seçim dönemleri rant kapısı olarak kullanacak kadar adaletli bir iktidar var.
Demokrasi var mı? Var…
Polisin orantısız güç kullanımı neticesinde hayatlarını kaybeden gencecik yüreklerin katledilişinin sorumluları hala aramızda dolaşabilecek kadar demokratik….
Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Mustafa Sarı, Hasan Ferit Gedik, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan, Barış Coşkun ve yürekleri burkan 14 yaşındaki bir çocuk Berkin Elvan….
Taksim’de Gezi Parkı olayları çevre duyarlılığı olarak başlamış polisin orantısız güç kullanımı nedeniyle yurdun bir çok iline yayılarak halk hareketine dönüşmüştür. Yurt genelinde bir uyanış bir direniş başlangıcı olmuştur. Halkımız haklı tepkilerini ortaya koymuş, iktidar mensuplarının diktatör tutumunun doruğa ulaşmasıyla da ağırlığı gençlerden oluşan toplumsal bir uyanış başlamıştır. Nitekim bunun bir örneği de ilimizde gerçekleşmiştir.
Gelinen noktada iktidar mensuplarının insanlarımızı ötekileştirerek bizden olanlar ve olmayanlar diye ayırt ettiği yadsınamaz bir gerçektir.
İktidar mensupları tahammülsüzlüklerini bugün bir kez daha ortaya koymuştur. Protesto hakkını kullanan kardeşimiz hakkında açılan dava Türkiye’de özgürlüğün katledildiğinin bir göstergesidir. Bu baskıcı iktidarın tahammülsüzlüğünün göstergesidir.
Gezi parkı olayları neticesinde alınan gözaltılar, orantısız müdahaleler halkımızı susturmaya yetmediği için açılan kamu davaları ile yıldırılmak istenmektedir. Ancak unuttukları bir şey var ki; Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, bireysel değil toplumsal hareket eden bir nesildir.
Evet bizler Cumhuriyet Halk Partisi Gençliğiz ve yüzyılın vurgununun ortağı da değiliz gölgeliği de değiliz. 90 yıllık dev çınarın onurlu gençleriyiz.
Evet bizler suçluyuz, baskılara boyun eğmediğimiz için (!)
Evet bizler suçluyuz emeğin sömürülmesine karşı durduğumuz için (!)
Evet bizler suçluyuz insanlarımızı ayrıştırmadığımız için (!)
Evet bizler suçluyuz direndiğimiz için (!)
Çünkü söz verdik, yılmayacağız, söz verdik yorulmayacağız, söz verdik geleceğimizi kuracağız.
Bu onurlu mücadelede bizlere omuz veren tüm genç arkadaşlarımızla birlikte bu suçları (!) onurla taşımaya devam edeceğiz.

Buradan sesleniyoruz ki;
Yüreğinde özgürlük olan, Atatürk İlke ve Devrimlerinin ışığında ilerleyen, bu noktada ülkesinin geleceği için korkusuzca tepkisini ortaya koyan hiçbir genç kardeşimiz yalnız değildir.
Evet demokrasi var…İnsan Hakları var..
Ama kimin için, ne için?
Türlü eylemlerle kentleri kana bulayan, yakan, yıkan, parçalayanlar için mi, gencecik yürekleri katledenler için mi, yoksa paramparça edilmiş hayatların hesabının sorulması için mi?
Bağımsızlığımızı tartışır duruma geldiğimiz şu günlerde, adaletten ve demokrasiden bahsedebilir miyiz bilemiyoruz…
İktidarın elinde oyuncak olan sistemin, sistemsizliğini kabullenemiyoruz.
Adaletsiz adaleti, demokrat olmayanların getirdiği demokrasi anlayışını benimsemiyoruz.
Evet, bizler bir şeylerin değişmesini istiyoruz.
Ulus devlet yapımıza, vatanımıza zarar gelmemesi için,
Demokrasinin gerektiği gibi işletilmesi,
Adaletin adil bir şekilde dağıtılması,
İnsan haklarının İnsana uygulanması için,
Özgürlük için, eşitlik için değişimin şart olduğu inancındayız.
Şunu unutmasınlar ki, “Padişahım çok yaşa!” demediğimiz için bizler hep %47nin dışında kalan ve şuan ülkede yok sayılan, sözüne değer verilmeyenlerden olacağız. Fakat bu sizler yanıltmasın ki artık bir şeyler değişecek. Evet bir millet uyanıyor…
Haksızlığa karşı uyanıyor, hırsızlara karşı uyanıyor, arsızlara karşı uyanıyor… evet bu millet ayakkabı kutularının hesabını soracak, evet bu millet baskıcı iktidar mensuplarının bir lokmada yediği yetimin hakkının hesabını soracak.
Çünkü bizler korkusuz ve pazarlıksız sürdürdüğümüz yaşamlarımızı, birilerinin kendi çıkarlarınca şekillendirmesine izin vermeyeceğiz.
Yok sayılsak da… Söz hakkımız gasp edilse de… Susturulmaya çalışılsak da…
Sol taraftan yükselen ses daima bizim sesimiz olacaktır..!
Değişimin gerekliliğine inandığımız için susmayacağız.
Bir şeyler değişene kadar!!!
CHP   BİLECİK
İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI
DİDEM GÜLTEKİN ve YÖNETİM KURULU

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.