DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Gerçekten Düzenli Mi Besleme Yapılıyor?

Gerçekten Düzenli Mi Besleme Yapılıyor? Hakikaten merak ediyorum, bu çocuklara her gün yemek veriliyor mu? Belirli aralıktan kasıt nedir? Belirli aralık ne demek ayrıca, biz haftada bir ya da 15 günde bir mi besleniyoruz ki belirli aralıklarla besleme yapıldığı haberleri geliyor. Ben açıkça inanmıyorum her gün yapıldığına.

Kimsenin umurunda değiller biz sadece rahatsız oluyoruz, her şeyden herkesten rahatsız oluyoruz, kediden rahatsız oluyoruz, başıboş köpekler çocuklarımıza saldırıyor! diye toplatıyoruz. Siz çocuğunuzu dışarı salmayın bence, köpeğe kadar öyle çok tehlike var ki, biz haber sitelerini kanunlar bağladığı için giremiyoruz ama inanın dışarısı çocuklar için güvenli değil. Keşke her çocuğun bir köpeği olsa ve dışarıdan gelebilecek gerçek tehlikelere karşı onları korusa. Mutlu musunuz hiç bir yerde köpek görmüyorum, akıbetleri hakkında da bilgi yok, uyutuldular mı, nereye salındı bu çocuklar? Açlar mı, soğuk kış günlerinde korunaklı bir yer bulabiliyorlar mı? Hiç mi merak etmiyorsunuz? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor, en önemlisi o çocukların gözlerine hiç baktınız mı?

Açlıktan, belki de sırf mideleri dolsun diye, taş, kum yiyorlar, ne acı. En acımasız canlıyız yeryüzünde ve de hadsiz. Onların alanlarına yerleşim yerleri kurup, sonra şikayet ediyoruz. Bırakın havlasın köpekler, uyuyamıyor musun? uyuma!, köpek havlıyorsa zaten uyumaman gereken bir durum var. Kalk şöyle bir evin etrafını kontrol et, belki de birileri vardır da ona havlıyordur zarar vermek isteyen velev ki olmasın kimse, kapına gelmiş cam altında sana sesleniyor at bir parça akşamdan kalanlardan, nasıl güzel teşekkür ediyor bir gör.

Vahşi hayvanlar şehre iniyormuş, asıl vahşi biziz bilse gelmezler, her hafta sonu avcılık sporu adı altında katliam yapıyoruz, yuh olsun bize. Ne işi var hayvanın şehirde aç olmasa ama aç hayvan inecek tabi ne yapsın ölümü mü beklesin.

Yaban hayatın sistemdeki önemini mi kavrayamıyorsunuz anlayamıyorum ki, bizim onlara ihtiyacımız var. Sonra marsta hayat var mı? dünyanın sonu geliyor. Marsta hayat varsa bile sen olmadığın için var.

Yorumlar

  1. Mert dedi ki:

    Çok güzel anlatmışsınız herkes sevsin hayvanları hayvanlar kadar masum bişey yok