DOLAR
32,5668
EURO
34,9572
ALTIN
2.444,34
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya Bilecik’te

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, bazı program ve ziyaretler kapsamında Bilecik’e geldi.

Vali Bilal Şentürk ve Vali Yardımcıları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız tarafından Valilik önünde karşılanan Bakan Yardımcısı Yerlikaya, ilk olarak şeref defterini imzaladı.

Bakan Yardımcısı Yerlikaya, burada Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Ali Er ve Vali Şentürk ile bir süre görüştü.

Bakan Yardımcısı Yerlikaya, burada yaptığı açıklamada, Bilecik Valiliğine atanan Valimiz Şentürk’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

”Kendisiyle spor alanlarında fikir alışverişinde bulunduk. Cumhurbaşkanımızın bize göstermiş olduğu teveccühe, emanete layık olup, daha hayırlı bir şekilde çalışmaya, daha güzel şekilde temsil etme arzususuyla mücadelemizi veriyoruz. Sayın valimize teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizim alanlarımızda duyarlı olduğu için. Gençlerimizin, çocuklarımızın, alanları açtığı için kendisine teşekkür ediyorum. Buradaki hedef devletimizin imkanlarını, vatandaşlarımızla buluşturmak. Önemli olan hizmettir. Milletimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın ve ailelerimizin bütünlüğünü sağlayarak, biz ‘sporda kal güvende kal, sporda kal kötü alışkanlıklardan uzak dur’ diyoruz. Önemli olan hizmeti yaygın bir şekilde topluma ulaştırabilmek.”

Vali Şentürk de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları ifade etti:

”Bakan yardımcımız Dünya Olimpiyat Şampiyonu olarak gençlerimize bir örnek. Burası Ertuğrulgazi’nin diyarı diyoruz. Bunu sıradan bir söylem olarak söylemiyoruz. Gençlerimiz geçmişlerine baksınlar, bugünlerine baksınlar. Kendi içlerinden dünya şampiyonları çıkarıyor, bir cihan imparatorluğu kuranları da çıkıyor. Buradan alacakları cesaretle geleceklerini inşa etsinler. Bize düşen onların yollarını açmak, uygun alt yapı hazırlamak, gerekli motivasyonu sağlamaktır. Gerek valilik olarak gerek kamu kurum ve kuruluşları olarak gerekse bakanlığımız olarak hep beraber el birliği içerisinde ilimizdeki çıtayı daha da iyi noktalara getireceğiz. Sportif başarı bakımından,Bilecik’te sporun herkes tarafından yapılmasını sağlamak ilk hedefimiz olacak. Şehrimiz bir üniversite şehri. Dolayısıyla öğrencilerin hem barınma imkanı, hem de sosyal faaliyetleri ile eğitim öğretim noktasında, üniversite dışında olacak katkıları da organize etmek suretiyle geleceğimizi daha sağlam şekilde inşa edeceğiz.”

Gençlik Merkezi’nde atölyeleri dolaşan ve çocuklarla sohbet eden Bakan Yardımcısı Yerlikaya ve Vali Şentürk, Halime Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda gençlerle buluştu.

İstasyon Spor Salonu’nda birçok branşta eğitim gören sporcuları ziyaret eden Bakan Yardımcısı Yerlikaya ve Vali Şentürk ile beraberindekiler, çalışmaları izledi ve sporcularla fotoğraf çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.