DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

GENÇ MEMUR- SEN’DEN ”Asr-ı Saadet” programı

Bilecik Genç Memur- Sen tarafından “Asr-ı Saadet” adlı program düzenlendi. Geçtiğimiz Çarşamba akşamı Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen program Uluçınar Camii İmamı Mustafa Gündüz’ün Kur’an tilaveti ile başladı.
Göztepe; “Geleceğe yön veren gençlerin yetişmesi için gayret ediyoruz”

Daha sonra Genç-Memur Sen Bilecik İl Başkanı Emrah Göztepe kürsüye gelerek konuşmasını yaptı. Göztepe; İslam ülkelerinde son zamanların en büyük modası değerleri yitirme ve kültürel yozlaşmadır. Ülkemizde yeni yetişen gençlik diziler, filmler ve bilinç altına yerleştirilen yanlış mesajlar yüzünden dininden, dilinden ve kültüründen uzak büyümektedir. Şeyh Edebali Hz.’lerinin de dediği gibi geçmişini bilmeyen geleceğini tayin edemez. Geçmişten ders almadan, sağlam temeller oluşturmadan atılacak adımlar geleceğe yapılacak olan yanlışlara zeminler hazırlayacaktır. Bu sebepten dolayıdır ki ileride genç nesil yetiştirecek olan şimdinin gençleri bu geri kalmışlıktan uzak durursanız daha bilinçli toplum yararını düşünen, Peygamber efendimiz S.A.V.’in izinden giden evlatlar yetiştireceksiniz. Bizler Genç Memur-Sen ailesi olarak özgüven sahibi, geleceğin cemiyet önderliğini yetiştirmeyi hedef alan bir sivil toplum örgütüyüz. Hiç şüpheniz olmasın ki köklerini tarihten alıp geleceğe yön veren gençlerin yetişmesi için gayret ediyoruz.

Selöz; “Peygamberin ümmeti olmanın ödülü kadar bedeli de olduğunun bilincindeyiz”

Genç-Memur Sen Bilecik İl Başkanı Emrah Göztepe’den sonra Memur-Sen Bilecik İl Başkanı Ahmet Selöz konuşmasını yaptı. Selöz katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Bizler bir insanlık önderinin tevazu ve merhamet abidesinin ve hepsinden öte Allah’ın habibinin ümmetiyiz. Güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen Peygamberin seveni olmak sadece güzel ahlakı icraya değil güzel ahlakı bütün insanlık ve dünya üzerinde inşaya ter akıtmayla gereklidir. İşte böyle bir ümmetin, Peygamberin ümmeti olmanın ödülü kadar bedeli de olduğunun bilincindeyiz.

“Mesele gençlik, mesele gençlerle”

Bu bedel onu tamamlamak için gönderildiği güzel ahlakı önce kendimizde sonra bütün insanlık nefsi de hakim kılma mücadelesi vermekteyiz. Bunun için de bugün günümüzde yaşadığımız küresel fesadı bitirmek için insanlığın İslam’a Müslümanların sorumluluk almasına ihtiyacı olduğunun bilincindeyiz. Ümmetin kurtuluşu gayet net. Vahdet, ittifak, ve ittihat. Gençlik ayağa kalkarsa bu saydığımız bütün şeylerin çözümünü bulmuş oluruz. Mesele gençlik, mesele gençlerle. Şunu biliyoruz birçoğumuz. Peygamberimize ilk inananlar, ilk mücadele verenler gençlerdi. Ve gerçekten Peygamberin Ashabının yaş ortalaması nerdeyse 20-25’lerdeydi. Ümmetimizin umudu sizlersiniz. O yaraları sizler bilgi, inanç ile saracaksınız. Bunun için ilim, irfan yolunda şuurlu bir gençlik diyor ve Genç Memur-Sen’i önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Program Sabri Turhan önderliğinde ilahi grubunun ilahi dinletisi, şiirler, Yardımcı Doç. Dr. İsmail Metin’in günün anlam ve önemini belirten konuşması, Hz. Ömer’in Müslüman oluşunu konu alan tiyatro gösterisi, “Hırka-i Şerif’in Teslimi” konulu gösteri ile devam ederken Genç Memur- Sen’in ortaokul ve liselere yönelik düzenlediği kompozisyon ve mektup yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.
genç-eğitim-sen-den-asrı-saadet-4

genç-eğitim-sen-den-asrı-saadet-1

genç-eğitim-sen-den-asrı-saadet-2

genç-eğitim-sen-den-asrı-saadet-3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.