DOLAR
32,5529
EURO
34,6877
ALTIN
2.416,97
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

Gelecek Nesiller İçin Enerjimizi Doğru Harcamalıyız

Gelecek Nesiller İçin Enerjimizi Doğru Harcamalıyız

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI: ”ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL BİR GELECEK BIRAKMAK İÇİN ENERJİDE İSRAF YAPMAMALIYIZ”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Enerji Tasarrufu Haftası” dolayısıyla yayımladığı mesajında, enerji tasarrufunun önemine değinerek, ”Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için enerji ve enerji kaynaklarında israf yapmamalıyız”‘ ifadesini kullandı.

Bütün insanlık için önemli bir ihtiyaç olan enerjinin bilinçsiz kullanılması, insan geleceğine birçok olumsuz etkiyi de beraberinde getireceğini kaydeden Başkan Selim Yağcı, mesajında şunlara yer verdi:

Hayatımızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz enerji kaynaklarının etkin ve verimli biçimde kullanımı, gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmamızı olanaklı kılar. Yerel yöneticiler olarak bu konuda bizlere de büyük görev ve sorumlulukların düştüğünü bilerek, bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

”ENERJİ TASARRUFU İÇİN BİRÇOK ÇALIŞMAMIZ VAR”

Bilecik Belediyesi’nin enerji tasarrufu anlamında birçok çalışmasının olduğunu kaydeden Başkan Selim Yağcı, enerjinin verimli ve yerinde kullanılmasındaki en büyük rolün, yerel yönetimlere düştüğünü belirterek, şöyle devam etti:

”Bilecik Belediyesi olarak, ‘Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak hedefiyle’ gerçekleştirdiğimiz bütün çalışmalarımızda bu ilkeyi göz önünde bulunduruyoruz. Bu kapsamda okullarımızda enerji tasarrufu bilincinin oluşması ve gelişmesi için birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Faaliyetlerimiz arasında yürüttüğümüz atık pil, atık yağ ve plastik kapak toplama kampanya ve eğitimleri, enerji tasarrufu ve çevreyi koruma bilincinin oluşmasında büyük faydalar sağlamaktadır. Çocuklarımız bu kampanyalarla bilinçlenmenin yanı sıra topladıkları ürünlerin güzel sonuçlara dönüştüğünü görerek, mutlu olmaktadırlar. Yine bu kapsamda şehrimize kazandıracağımız Katı Atık Bertaraf tesisi ile hem çevreci bir Belediyecilik anlayışı sergilemiş oluyoruz hem de atıklarımızdan enerji üreterek, bu anlamdaki görevimizi yerine getirmiş oluyoruz. Öte yandan su ihtiyacımızın giderilmesi konusunda ilimizde başlattığımız ‘Kartlı Su Sayaç Uygulaması’ ile gereksiz ve fazla su harcamalarının da önüne geçerek, enerji tasarrufuna bu yönde de ayrı bir katkı sağlamaktayız.

Enerji ve enerji kaynaklarının verimli ve israf yapılmadan kullanılmasının ülke ekonomisine de büyük etkiler yaptığını sözlerine ekleyen Başkan Selim Yağcı, çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakabilmek için enerjinin yerinde ve israfsız bir şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.