DOLAR
32,5952
EURO
34,7918
ALTIN
2.497,68
BIST
9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Bozüyük’te 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen tören Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Tören programının ardından Bozüyük Belediyesi tarafından Şehit ve Gazi ailelerine yemek verildi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıt’ında düzenlenen törene Bilecik Milletvekili Yaşar TÜZÜN, Kaymakam Köksal ŞAKALAR, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper KOÇ, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, sivil ve askeri erkan ile birlikte gazi ve şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Törende, Türk Silahlı Kuvvetler adına günün anlam ve önemini belirten konuşma Bakım Üsteğmen Ekrem KILIÇASLAN tarafından yapıldı. Üstteğmen KILIÇASLAN konuşmasında ilk olarak bu günün kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak uğrunda üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek canını ortaya koyduğu yüce görevden Gazilik onuruyla yüceltilen gazilerimizin günü ve aynı zmanda TBMM’nin Türk ulusunun vefa duygusunun bir nişanesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin eşsiz önderi Mustafa kemal ATATÜRK’e “Gazi” ünvanı verildiği günün yıl dönümü olduğunu belirttti. Ardından gazilere seslenen Kılıçaslan “Bugün vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin, milli bilincimizi oluştıran temel değerlerin ve şanlı geçmişimizle aramızdaki güçlü bağın en öenmli işareti olarak gönüllerimizde yaşattığımız sizler, gösterdiğiniz azim, feragat, cesaret ve kahramanlıkla çalışmalarımızda bizlere her zaman ilham kaynağı olmaya devam edeceksiniz. Hatıralarınızı yüceltmek, gazi olarak verdiğiniz hayat mücadelesinde sizlere sahip çıkmak, hem yüce önderimizin bir vasiyeti hem de ulusumuzun tarihine ve mazisine bağlılığının bir ifadesidir” dedi. Öğrenciler tarafından şiir okunmasının ardından gaziler adına Gazi Mehmet AĞAÇ bir konuşma yaparak konuşmasında; “tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış bir çok insanını şehit ve gazi vermiştir. Ancak dün olduğu gibi bugün de düşmanlarımız gerek içten gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamak, bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler. Dış düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve Gazi olmuş tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyor, onlara saygı ve selamlarımızı sunuyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Cumhuriyet meydanındaki tören programı sona ererken Bozüyük Belediye Başkanlığı tarafından protokol, Şehit ve Gazi ailelerine yemek verildi. Misafirlerini yemek salonunun girişinde karşılayan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI her birine hoşgeldiniz diyerek tek tek ilgilendi.
Bşk- Gaziler Günü Programı 10

Bşk- Gaziler Günü Programı 1

Bşk- Gaziler Günü Programı 5

Bşk- Gaziler Günü Programı 6

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.