DOLAR
32,4186
EURO
34,4649
ALTIN
2.488,01
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
29°C
Bilecik
29°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Galatasaray’da ilk ayrılık

Sezonu 3 kupayla tamamlanan Galatasaray Odeabank’ın yıldız oyuncu Alba Torrens, önümüzdeki sezon takımda olmayacağını açıkladı. Torrens, “Bu forma altında çok güzel 3 sezon geçirdim ancak önümüzdeki sezon burada olmayacağım” dedi.

Galatasaray Odeabank, adeta rüya gibi bir sezon geçirdi. Önce Türkiye Kupası daha sonra FIBA Kadınlar Avrupa Ligi (Euroleague) şampiyonluğuna uzanan sarı-kırmızılılar, son olarak da Türkiye kadın Basketbol Ligi’nin kralı oldu. Bu başarıda emeği geçen oyunculardan biri de Alba Torrens’ti…

AA’ya konuşan İspanyol oyuncu, bu sezon çok çalıştıklarını ve emeklerinin karşılığını 3 kupa kazanarak aldıklarını söyledi.

 “Çok zorlu ve güzel bir sezon geçirdik”

Bu sezon FIBA Kadınlar Avrupa Ligi, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ve Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaştıkları için çok mutlu olduklarını belirten Torrens, “Gerçekten çok mutluyum. Çok zorlu ve güzel bir sezon geçirdik. Bütün sezon boyunca çok çalıştık ve büyük emek harcadık. Sonunda bunun karşılığını 3 kupa kazanarak aldık. Bu nedenle çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

“Türkiye basketbolu gerçekten çok üst düzeyde”

İspanyol basketbolcu, Türk basketbolunun üst düzeyde olduğunu anlatarak şunları kaydetti:

“Türkiye basketbolu gerçekten çok üst düzeyde. Bunu hem milli takım hem de kulüp takımlarının kazandığı başarılarla görüyoruz. Bir çok Türk takımı Avrupa kupalarında mücadele ediyor ve başarılı oluyorlar. Çok iyi oyuncular bu ligde mücadele ediyor. Türk takımları son yıllarda Avrupa Ligi’nde sürekli Sekizli Final’e kalıyor. Son olarak da Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe ve Kayseri KASKİ Avrupa Ligi’ndeki başarılarıyla bunu kanıtladılar.”

 “Önümüzdeki sezon burada olmayacağım”

Alba Torrens, Galatasaray Odeabank’ta çok güzel 3 sezon geçirdiğini ancak yeni sezonda sarı-kırmızılı takım ile devam etmeyeceğini açıkladı.

Galatasaray Odeabank’ta büyük başarılar kazandığını anlatan İspanyol oyuncu, “Bu forma altında çok güzel 3 sezon geçirdim. Burada geçirdiğim zaman bana çok şey kattı. Bu sezonu 3 kupayla bitirmek benim için çok büyük bir başarı. Ancak önümüzdeki sezon burada olmayacağım. Gideceğim takımı şimdi söylemem doğru olmaz. Ben desteklerinden ve sevgilerinden dolayı Galatasaray taraftarına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sezon değerlendirmesi

Öte yandan Galatasaray Odeabank’ın başarısında pay sahibi olan oyunculardan Ayşe Cora, Yasemen Saylar, Esra Şencebe ve Alba Torrens 3 kupayla tamamlanan yılı Vatan gazetesine de değerlendirdi.

İşte yıldız basketbolcuların o açıklamaları;

Ayşe Cora: Sezonu mükemmel ve bize yakışan bir şekilde tamamladık. Fenerbahçe karşısındaki galibiyetimiz Euroleague şampiyonluğunun da tesadüf olmadığını gösterdi herkese. Cumhurbaşkanlığı Kupası dışında bütün kupaları kazandık ve sezonu çok güzel bir şekilde bitirdik.

Yasemen Saylar: Çok mutluyum. Muhteşem bir sezon oldu bizim için ve finalinin de lig şampiyonluğuyla olması güzel oldu. Takımca inanılmaz bir mücadele ettik, çok inandık, ve başardık.

Esra Şencebe: Bu sezon inanılmazdı. Önce Euroleague, sonra Türkiye Kupası ve finalde de şampiyonluk bizim için çok onur verici. Çok da mutluyuz. Final serisinde zor anlar da yaşadık, durum 2-2’ye de geldi. Ama son maçta muhteşem bir taraftar vardı. Onların destekleriyle son maçta gerçekten şenlik havasında geçti.

Alba Torrens: Bizim için muhteşem bir sezondu. Şuraya gelebilmek için çok zor bir sezondan geçtik ve böyle bitirebildiğimiz için çok mutluyum. Salon çok harikaydı ve tabii ki de aynı zamanda muhteşemdi. Bizim içinde orada oynamak çok şanslı ve keyifli bir durumdu. Sezon başında böyle bir başarıya, adıma konuşmam gerekirse, inanamazdım çok zor olurdu ki bizim takımda buna inanmazdı. Çünkü bu yolun ne kadar zorlu bir yol olduğunu biliyoruz hem Euroleague hem Türkiye Kupası ve aynı zamanda ligi kazabilmek zor ve takımların da ne kadar zor takımlar olduklarını biliyoruz. O yüzden sezon başından böyle bir şey söylemek çok zor olurdu bizim için. Önümüzdeki sezon Galatasaray’da olmayacağım.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.