DOLAR
32,6005
EURO
34,8189
ALTIN
2.493,24
BIST
9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Franziska Niehus Bilecik’in Varlığını Onayladı

Franziska Niehus Bilecik’in Varlığını Onayladı Bilecik’in Varlığını Onayladı. TravelComic kanal adıyla, dünyayı dolaşan Almanya Berlin’den Türkiye’ye gelen ve İstanbul’da yaşayan Franziska Niehus, ”Türkiye’ye Aşık Olmak İçin 81 Neden” adlı projesinde Türkiye’nin 81 ilini ziyaret etmeyi planlıyor.

TravelComic.com‘daki bloğunda yapmış olduğu seyahatlere ait videoları yayınlayan çok dilli iletişim mezunu Almanya Berlin’den Franziska, bu bloğu 2016 yılında başkalarıyla paylaşabilmek için açtığını belirtiyor. Bir maceracı, Youtuber ve gönüllü olarak Filipinler’de bir adada bir yıl yaşadıktan sonra memleketi Berlin’e döndüğünü kaydeden Franziska, şu anda İstanbul’da yaşıyor ve en büyük hayalinin internetin olmadığı bir adada kendi elleriyle yaptığı evde yaşamak olduğunu ve o zamana kadar neler olacağını, bu hayatın kendisini nereye götüreceğini görmek olduğunu belirtiyor.

Henüz turizme tamamen yenik düşmemiş yerlere tutkuyla seyahat eden Franziska, çantası ve limon adını verdiği Tofaş Serçe ile Türkiye’nin 81’in ilini ziyaret etmeyi planlıyor. 9 Şubat 2021 tarihinde video paylaşım platformu Youtube üzerinde Türkiye’deki 81 İlin Tamamına Bir Gezi başlığıyla yayınladığı videoda projesini takipçilerine duyuran Franziska, Türkiye’de 81 ilin her birinin kendine has özelliği bulunduğunu ve Türkiye’nin Antalya’daki her şey dahil otellerden çok daha fazlasını sunduğuna inandığını belirterek, ”Pandemi bitecek gibi görünmüyor ve seyahat kısıtlamaları devam ediyor. Bu projeye başlıyorum ve 81 ilin hepsini geziyorum, videolar çekiyorum. Ne kadar sürecek bilmiyorum ama acelem yok” ifadelerinde bulunuyor.

Franziska Niehus ‘un Bilecik Ziyareti

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Bursa, Hatay, Kayseri, Şanlıurfa, Yalova ve Kilis illerini gezdikten sonra Bilecik’i ziyarete gelen Franziska, ”ERTUĞRUL GAZİ’nin Bilecik Söğüt’teki Öyküsü” başlığıyla Youtube’da yayınladığı videosunun girişinde ilimiz ile ilgili daha önce internet sözlüklerinde yayınlanan yazılar ve karikatürler ile ilgili olarak şöyle bir giriş yapıyor;

Bakın Türkiye’de öyle bir yer var ki kimse buranın gerçekte var olup olmadığını bilmiyor. Aynı Almanya’daki Bielefeld gibi. (Bielefeld ile ilgili makale için tıklayın)Bende bu yerin gerçekte var olup olmadığını öğrenmek için görevdeyim. Bilecik Gerçek yani. Bilecik gerçekten var. Aman Allah’ım Bilecik’teyim.

Şehir merkezinde, Bilecik Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Parkı,  Osmanlı Devlet Arması, Şeyh Edebali Türbesi Yerleşkesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini ziyaret eden Franziska, çevredeki vatandaşlardan izin alarak türbe ziyareti  gerçekleştirmesinin ardından Söğüt’e geçiyor.

Söğüt ilçesinde Ertuğrul Gazi türbesini ziyaret eden Franziska, Bilecik’in Türkiye’de ilgi odağından birazcık uzak olduğunu fakat aslında her şeyin burada başladığını anlatıyor. Bilecik ile ilgili tarihi bilgilere videosunda değinen Franziska, Bilecik’in büyük bir tarihi öneme sahip olduğunu dile getiriyor. Ziyaretin ardından hediyelik eşyalar satan bir dükkana giriş yapan Franziska, Kayı Boyu Börkü satın alarak Kayı Boyu’nun ne olduğunu dükkan sahibinden öğreniyor. Daha sonra Harmankaya Kanyonu’nu ziyaret etmek için yola çıkan Franziska, toprak yolda Limon(Tofaş Serçe)’u test ediyor. Önüne çıkan dereyi de geçerek kanyona ulaşıyor ve kanyonda kamp ocağını yakarak pişirdiği noodle (çin makarnası) ile karnını doyuruyor.

Franziska, Bilecik’in var olmadığı söylenerek alay konusu haline getirildiğini fakat aslında Bilecik’in Osmanlı İmparatorluğun var oluşu için çok önemli olduğunu anlamak için tarih kitaplarını açmanın yeterli olduğunu ifade ederek,  800 yıl sonra bugün bile Bilecik’in var olmayan bir yerden çok daha fazlası olduğuna inandığını söyledi.

 

Yorumlar

  1. İsimsiz Kullanıcı dedi ki:

    Çok Komik Değil mi? Türkiye’yi sevmek için 81 sebep diyerek yola çıkan birisinin 15dk süren Bilecik macerası Bilecik Merkez ilçesinden herhangi bir Edebali türbesi hariç bir görüntü gösterememesi yemek olarak herhangi birşey tanıtamaması Sizinde garibinize kaçmıyor mu ? Olmayan şehir Bilecik efsanesi sanki gerçekmiş değil mi ? 🙂