DOLAR
32,3625
EURO
34,9657
ALTIN
2.326,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Fevzi Bubilik Olayları Değerlendirdi

Fevzi Bubilik Olayları Değerlendirdi

Fevzi Bubilik, Bilecik Müftülüğü, çalınan halılar, vakıfla ilgili iddialar ve Şeyh Edebali Türbesi’nde yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. Vezirhan’daki tarihi camiden çalınan Halı olayının organize ve çete işi olduğunu iddia eden Bubilik, Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi ile ilgili şikâyetler neticesi gereğinin yapıldığını belirtti.

Şeyh Edebali Türbesi etrafındaki ahlaksızlıklarla ilgili de Bilecikli yetkilileri göreve çağıran Bubilik, burasının Milli park olmasını önerdi.
Kendisini “Saltanat diyarı Bilecik aşığı” olarak nitelendiren ve Bilecik’e hizmet etmeyi ecdat yadigârına sahip çıkmak olarak değerlendiren Fevzi Bubilik, “Bilecik’in sorunları ile ilgilenmek boynumun borcu, ecdada vefanın bir gereğidir” dedi.
HALILARLA İLGİLİ SAVCILIK GEREKENİ YAPIYOR
Vezirhan Köprülü Mehmet Paşa Camiinden, 2004 yılında çalınan halılarla ilgili gelinen son noktayı da değerlendiren Bubilik, konuyu kendisinin yerel ve ulusal bazda gündeme getirdiğini, ülkede konuşulan bir mesele halini aldığını söyledi. Bu konuda Bilecik Cumhuriyet Savcılığının 20013/1202 sayılı soruşturmasının devam ettiğini ifade eden Bubilik, bu konuda savcılığın titiz ve ciddi çalışmasının her takdirin üzerinde olduğunu söyledi. Kendisini bu konudaki bilgilerini savcılıkla paylaştığını ifade eden Bubilik, bu konunun aydınlanması için maddi manevi elinden ne gelirse yapacağını belirtti.
ÇETE İŞİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
Vezirhan’da çalınan halılarla ilgili çok ilginç bilgilere ulaştığını, ancak soruşturmanın selameti için bunları açıklamak istemediğini belirten Bubilik, olayın bir organize ve çete işi olabileceğini iddia etti. Olayın ülke boyutuna taşınması ve MHP Bilecik Milletvekili tarafından Meclis gündemine getirilmesinin ardından, kendisine çok ilginç bilgiler ulaştığını iddia eden Bubilik, “Sadece Vezirhan’dan değil, Bilecik’in bir çok ilçesinden halı, Kur’an-ı kerim ve tarihi eserler çalınmış. Olay Bilecik’le de sınırlı değil. Düzce, Kütahya, Bursa, Eskişehir gibi illerde de aynı tarihlerde benzer olaylar yaşanmış. Bu konuda bana bir çek bilgi ulaştırıldı. Buradan çıkardığım sonuç; Bu bir çete işi olabilir, kamu görevlileri de bu işin içine girmiş olabilir. Ben şu anki bilgilerime dayanarak bunu iddia ediyorum” dedi.
MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker tarafından, konuyla ilgili TBMM’ne soru önergesi verdiğini de hatırlatan Bubilik, aradan aylar geçmesine rağmen önergeye cevap verilmemesinin de düşündürücü olduğunu söyledi.
HALILAR ALMANYADAKİ BİR YAHUDİDE
Halılar konusunda yaptığı araştırmalarda ilginç sonuçlara da ulaştığını belirten Bubilik, halıların Almanya’da bir Yahudi halı tüccarında olduğunu söyledi. Bu konuyu Kültür ve Turizm bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ve Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğüne bildirdiğini kaydeden Bubilik, “Benim en büyük üzüntüm, ecdat yadigarı vakıf malı halıların üç kuruş için bir Yahudi’ye satılmış olabileceğidir. Bu vatan hainliğinden öte bir durumdur. Bu ihaneti yapanları bulmak her Muhammed Ümmetinin ve Türk evladının boynunun borcudur. Sizlerle şunu da paylaşmak isterim ki, bu konuda attığımız her adımda, yaptığımız her girişimde Allah önümüzü açtı, bize yardım etti. Bundan dolayı da hamdediyorum” şeklinde konuştu.
VAKIF OLAYINDA DEDİĞİMİZ GİBİ ÇIKTI
Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi ile ilgili iddiaları da kendisinin gündeme getirdiğini, Diyanet Vakfı Başkanlığı ile konuyu görüştüğünü ve bunun üzerine müfettişler görevlendirildiğini belirten Bubilik, “Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi ile ilgili iddialarımız da müfettişler tarafından ciddiye alındı, incelendi, doğru bulundu ve gereği yapıldı” dedi.
EDEBALİ HAZRETLERİNİN RUHUNU İNCİTMEYİN
Kendisinin birkaç defa Şeyh Edebali Hazretlerinin türbesini ziyaret ettiğini, hiçbir yerde duymadığı huzuru burada duyduğunu beliren Bubilik; “Ankara’dan ve Trabzon’dan arkadaşlarımla türbeyi ziyaret ettim. Gerçekten manevi bir huzur bulduk. Çok etkilendik. Ancak, türbenin etrafında dolaşırken, gördüğümüz manzara, bizi çok utandırdı. Buradan yazmaya dilim varmıyor. Kimsenin özel hayatına karışmayız ama bizim için kutsal bir mekanda özel şeyler yaşamak isteyen insanlara da asla ve asla müsaade etmeyiz. Bu konuda Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz ve Kültür Müdürümüzün gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Kendilerine acizane tavsiyem buraların Milli Park yapılmasıdır” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.