DOLAR
32,4948
EURO
34,9777
ALTIN
2.439,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Fenerbahçe Ülker kupayı istiyor

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, Beko Basketbol Ligi’nde kupayı müzelerine götürmek istediklerini söyledi.

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında deplasmanda Pınar Karşıyaka’yı 74-67 yenip, seride durumu 3-0 yaparak finale yükselen sarı-lacivertliler, 2 yıl aradan sonra şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyor.

Nedim Karakaş, AA’ya yaptığı açıklamada, geçtiğimiz iki sezon kulübün yaşadığı problemlerden etkilendiklerini belirterek, “Geçtiğimiz iki yılın durumuna bakarsak Fenerbahçe Kulübü’nün yaşadığı problemlerden etkilenmememiz mümkün değildi. Biz de etkilendik. İstemediğimiz neticeler aldık. Şimdi yeniden finale çıktık. Tek hedefimiz kupayı müzemize götürmek” diye konuştu.

“Rakibimizi dinlenmiş olarak bekleyeceğiz”

Karakaş, Galatasaray Liv Hospital ile Banvit arasında devam eden play-off yarı final serisinden gelecek rakiplerini beklediklerini belirterek, “Avantajımız, dinlenmiş olarak rakibimizi bekleyecek olmamız. Ancak dezavantaj ise rakip zorlu bir mücadelenin ardından hazır bir şekilde gelecek” dedi.

İki takımın da güçlü kadrolara ve iyi antrenörlere sahip olduğunu vurgulayan Nedim Karakaş, “Banvit sezonun flaş takımlarından biri. Çok iyi bir sezon geçirdiler. Galatasaray, Avrupa’da oynamanın zaman zaman sıkıntılarını yaşadı ve ligde sürpriz mağlubiyetler aldı. Galatasaray çok güçlü bir takım, iyi bir kadrosu var. Kim gelirse gelsin zorlu bir final serisi olacak. İşimiz hiç de kolay değil” ifadelerini kullandı.

“Önemli olan başlamak değil bitirmek”

Nedim Karakaş, İzmir’de Pınar Karşıyaka ile oynadıkları serinin üçüncü maçının atmosferinin biraz farklı olduğunu dile getirerek, “Dünkü maçtaki atmosfer, alıştığımız İzmir atmosferinden farklıydı. Bayanlar salonu doldurdular, takımlarını iyi bir şekilde desteklediler. Ancak belki erkek seyirciler de olsaydı daha da sert bir müsabaka olabilirdi” diye konuştu.

Oyuna istedikleri gibi başlayamadıklarını aktaran Karakaş, şöyle devam etti:

“Rakibin hızlı başlayacağını tahmin ediyorduk. Öyle oldu ve 16-2 öne geçtiler. Ondan sonra geri döndük ve ilk periyodu 21-21 berabere bitirdik. Daha sonra maç çekişme içinde geçti. Sonuçta da yetenekli, kaliteli sporculardan kurulu olmamız, kadro derinliğimiz avantajımız oldu ve skoru lehimize çevirdik.”

“Bogdanovic inşallah istekli oyununu devam ettirir”

Nedim Karakaş, son iki maçta takımının en skorer oyuncusu olan Bojan Bogdanovic’in iyi bir ivme yakaladığını, final serisinde de kendisinden aynı performansı beklediklerini söyledi.

Bogdanovic’in ligde moral bozukluğu yaşadığını anlatan Karakaş, “Bogdanovic kalitesi belli, iyi bir oyuncu. Bileği sağlam. Barcelona maçında kaçırdığı son 3 sayılık atıştan sonra basında da oldukça yer aldı. Attıkları, atamadıklarını saydılar. O maçın moral bozukluğu belki onu etkiledi. Ancak şu anda iyi bir ivme yakaladı. Geri dönüş içerisinde takıma faydalı oluyor. İnşallah play-off final serisinde de aynı arzulu, istekli oyununu devam ettirir” şeklinde sözlerini tamamladı.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.