DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

FAALİYETLERİMİZLE CAN DOSTLARIMIZI KORUYORUZ

FAALİYETLERİMİZLE CAN DOSTLARIMIZI KORUYORUZ

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü can dostlarımız hayvanlarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz güzel çalışmalarla onları koruyoruz.

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2014 yılı boyunca birçok alanda ve şehrimizin birçok bölgesinde hayvanlarımızın korunup güzel ortamlarda hayatlarını sürdürmesi için gerçekleştirdiği faaliyetleri, değerli hemşerilerimizin bilgisine sunuyor.

Bulaşıcı hastalıklarla mücadele ve hayvan sağlığını korumak amacıyla yıl boyu ücretsiz kuduz aşıları, kliniğimize getirilen hayvanlara ayakta muayene ve tedavi hizmetleri, sahipli hayvanlara mikroçip takılarak kayıt altına alma gibi büyük hizmetlerin yanı sıra onlarca başlıkta hizmet veren Veteriner İşleri Müdürlüğü, can dostalarımız olan hayvanların yaşamlarını kolaylaştırma adına birçok faaliyet sergiliyor.

SOKAK HAYVANLARINA TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HİZMETİ

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından şehrimizdeki sokak hayvanlarına, Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerikli tüm tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri yanı sıra; sokak hayvanları toplamakta, geçici bakımevine götürülen bu hayvanlara başta kuduz olmak üzere diğer bulaşıcı ve salgın hastalıklara karşı aşılama, paraziter hastalıklara karşı ilaçlama ve tedavi hizmetleri verilmekte, kısırlaştırıldıktan ve kulaklarına küpe takıldıktan sonra sahiplendirilmekte ya da alındıkları ortama geri bırakılmaktadır. Ayrıca gıda işyerlerinin denetimi yapılmakta, eğitim ve proje geliştirme çalışmaları yürütülmektedir.

Başı boş sokak köpeklerinin ıslahı amacıyla Belediyemiz bünyesindeki geçici bakım evinde oluşturulan hayvanların kısırlaştırma ve gerekli müdahalenin yapılabilmesi için ameliyathane oluşturulmuştur. Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığınca gerekli koordinasyon sağlanmış köpek kısırlaştırma ve ıslahı yapılıp kulaklarına küpe takılarak doğal ortamına da bırakılanlarda olmuştur.

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ÇALIŞMALARINDAN BAZILARI

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğümüz 2014 yılı içersinde;

-Tarım İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Birlikteliğinde Petşop kurulması komisyonuna katıldı.

-Şehre satış için getirilen balıkların kontrolünü gerçekleştirmektedir.

-Belirli dönemlerde kasapları ve gıda satışı yapılan işyeri denetlenmesinı yapmaktadır. Bunun yanında Kurban pazarları ve kurbanlık kesimi yapılan yerlerin denetlenmesi çalışmalarını yürütmektedir.

-İlimizde faaliyet gösteren Petşop İşyerlerine Eğitim düzenlenmesi çalışmalarını yürütmektedir.

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN RAKAMSAL İFADELERLE BAZI FAALİYETLER

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2014 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlerin bir kısmı aşağıda rakamlarla ifade edilmiştir.

-2014 yılında 378 adet hayvan kısırlaştırıldı.

-2014 yılında 200 adet hayvan kuduz aşısı, 150 adet karma aşı uygulandı.

– Kurban Bayramında Mezbaha da 20 Büyükbaş 40 Küçükbaş Kurban Kesimi yapılmıştr..

– Vahşi doğadan getirilen 2 Tilki, 20 Atmaca , Şahin , Leylek ve 1 Çakal tedavi edilerek salınmıştır.

– Şehrimizde 2014 yılı içersinde karasinek ve sivrisinek ilaçlamalarını devam edildiği gibi ilaçlamalar özellikle lavraların bulunabileceği yerlere ağırlıklı olarak yapılmıştır.Bu İlaçlamada 750 litre Larvasit ve Karasinek İlacı kullanılmıştır.

– Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne 2014 Yılı içerisinde olası salgın hastalık ve diğer çalışmalar için; 1,415,000,00 TL Ödenek tahsis edilmiştir. Tahsis edilen ödenek Bütçe prensibi içersinde kontrollü bir şekilde harcanmış personel gideri dahil tüm mal ve malzeme ve ekipman gideri için 967,945,29 TL harcanmıştır.

İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Çalışmaları kapsamında şehrimizin her köşesindeki çeşitli ilaçlama çalışmalarıyla vatandaşlarımızın rahat ve sağlıklı ortamlarda vakit geçirmesini sağlayan ekipler, Halk ve çevre sağlığı alanında , sivrisineklere yönelik larva ve uçkun ilaçlaması yapılmakta, açık ve kapalı alanlarda pire, kene, hamamböceği, fare gibi hayvanlarla mücadele yürütülmekte, gerekli hallerde dezenfeksiyon da yapmaktadır.

VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIKLI VE KALİTELİ HİZMET ALMASI AMACIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN HİZMETLERDEN BAZILARI;

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlarımızın gerek kapalı pazarda gerek diğer işletmelerde daha sağlıklı ve kaliteli hizmet alması adına faaliyetlerini sürdürmektedir. Aşağıda bu çalışmalar maddelerle belirtilmiştir:

– Şehrimizde pazar ve pazartesi günlerinde kurulan halk pazarlarında satışa sunulan balıkların düzenli olarak veteriner hekimince kontrolü yapılmış ve yapılmaktadır.

– Şehrimizde et ve et mamülleri satışı yapan kasap şarküteri ve marketlerin düzenli bir şekilde denetimi yapılmış ve yapılmaktadır.

– İlimizde sadece kurbanlık hayvan satışı için kurulan pazarının denetimide sıkı bir şekilde yapılmış hastalık odaklı mahallerden hayvan getirilmesi önlenmiştir.

– Yine kurban bayramında toplu kurbanlık kesimi yapılan yerlerin denetimi yapılmıştır. herhangi bir hastalık vakasında anında müdahale yapabilmek için yapılan bu çalışmada bir hastalık şikayeti olmaması için azami özen gösterilmiştir.

SALGIN HASTALIKLARA KARŞI GEREKLİ TEDBİRLER ALINMAKTADIR

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin her bir noktasında gerçekleştirdiği çalışmalarla sokak hayvanlarına yönelik tüm aşılama çalışmalarını yaparak, olası salgın hastalıklarına karşı gerekli tedbirleri almaktadır:

– Oluşan ısırık vakalarında İl Sağlık Müdürlüğü ile koordinasyon sağlanıp gerekli koruma ve kontrol sağlanmış herhangi bir sağlık sorunu yaşanmamıştır.

– İlimiz Merkez Köylerde ve bağzı İlçelerde görülen vahşi hayattan evcil hayvanlara bulaştığı tespit edilen kuduz vakasının İlimiz Merkeze Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Orman Su İşleri Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ile ortak çalışma yapılmıştır.

– Şehrimizde Yaz döneminde ortaya çıkan Kırım Kango Keneleri ve diğer haşerelerle mücadele edilmiş muhtemelen olabilecek ve barınabilecek yerlerin periyodik olarak ilaçlamaları yapılmış yine bu mücadelede de İlimizde ciddi bir sağlık sorunu yaşanmamıştır. Bu ilaçlamada 50 litre İlaç kullanılmıştır.

– Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü 2014 yılı içerisinde olası salgın hastalıklar için ve halk sağlığını birebir ilgilendiren her türlü mücadeleyi Belediyemiz Veteriner Hekimi ve diğer kuruluşlarla birlikte gerekli tedbir alınmış ve olumsuz Vaka İlimizde yaşanmamıştır.

– Sonuç olarak Belediyemiz 2014 Yılında Toplum Sağlığını birebir ilgilendiren her türlü olaya önceden tedbir almış ve bu konuda tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlar ile özel sektörün tüm imkanlarından faydalanılmış ve halkımızın hizmetine sunulmuştur.

DSCN0379_resized DSC_5639_resized DSC_5643_resized DSC_5653_resized

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.