DOLAR
32,2380
EURO
34,7665
ALTIN
2.401,23
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Açık
22°C
Bilecik
22°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

EYBİLDER Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı

EYBİLDER Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı. Eskişehir’de Yaşayan Bilecikliler Derneği (EYBİLDER) 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla program düzenledi.

Eskişehir’de Yaşayan Bilecikliler Derneği’nin 20 Mart 2022 tarihinde Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde düzenlediği, gazeteci yazar Hüseyin Güven’in harika sunumuyla gerçekleşen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü Programı’na Eskişehir İyi Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ve parti yönetimi, MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses ve parti yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, Tepebaşı Belediye Başkan Vekili Seydi Yıldız, Bilecik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyfettin Yıldız, protokol üyeleri, oda başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bilecikliler ve halkın yoğun katılımı oldu.

Başkan Davut Mülayim yaptığı açılış konuşmasında, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün önemine değinerek, ”Milletlerin tarihinde o millet için çok önemli olan yıllar , aylar ve günler vardır . Her millette bu özel zamanları yerine göre sevinçle, gururla, hüzünle anarlar. Bizim de tarihimizde millet olarak sevindiğimiz mutlu olduğumuz hüzünlendiğimiz birçok olaylar ile doludur. İşte onlardan biriside bütün dünyaya karşı yapılan Çanakkale Zaferimizdir. Çanakkale Savaşı milletimizin varoluş savaşı olmuştur. Bu zaferin temelinde büyük bir vatan aşkı ve inanç vardır. Milletimizin hürriyet ve bağımsızlık aşkı vardır. Bu duygularla 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 107. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Tüm katılımcılara ve emeği geçen dernek yönetimine teşekkür ediyorum ” ifadelerinde bulundu.

Başkan Davut Mülayim’in açılış konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim ve kaside okunarak, rehber eşliğinde Çanakkale Zaferi anlatımı, tiyatro gösterimi, şairlerden şiir dinletisi, şehitlik ve kahramanlık türküleri söylendi. İlkokul 2.sınıf öğrencisinin İstiklal Marşı’nın on kıtasını okumasıyla devam eden programda şehitlerimiz için dua okundu. Programın sonunda, destek veren katılımcılara teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.