DOLAR
32,5996
EURO
34,7963
ALTIN
2.506,02
BIST
9.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Ev Sahibi Olan Herkesi İlgilendiriyor

Ev Sahibi Olan Herkesi İlgilendiriyor. O belgeyi almazsanız satış ve kiralama işlemi yapamayacaksınız.

Binanızın, evinizin veya dükkanınızın Enerji Kimlik Belgesi var mı ?

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu gereği kamu ve özel kullanıma ait binaların enerji tüketim performansına göre kimlik belgesi oluşturulması şartı getirildi. Kanuna ilişkin yönetmeliğin 25. Madde 15. Fıkrasında “Binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiralama ile ilgili iş ve işlemlerde enerji kimlik belgesi düzenlenmiş olması şartı aranır” ibaresi bulunuyor.

 

Enerji Kimlik Belgesi Kaç Yıl Geçerli ?

Enerji Kimlik Belgesi alındığı tarihten itibaren 10 yıl boyunca geçerli olacak.

 

Enerji Kimlik Belgesi Nedir?

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve buna bağlı olarak çıkartılan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğine göre binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını, enerji israfının önlenmesini ve çevrenin korunmasını sağlamak için asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, sera gazı salımı seviyesi, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgedir.

Daha basit bir ifade ile buzdolapları, çamaşır makineleri gibi beyaz eşyalardaki ya da klimalardaki enerji performans sınıflandırmaları artık binalar için de geçerlidir. Bu sınıflandırmalar A’dan G’ye kadar yapılmıştır. A sınıfı en verimli seviyeyi belirtirken, G sınıfı en düşük verimli seviyeyi belirtmektedir. Binalarda bu sınıflandırmayı gösteren belgeye Enerji Kimlik Belgesi ya da kısaca EKB denilmektedir.

 

 

Enerji Kimlik Belgesi Son Tarihi Ne Zaman?

Sarım Enerji Firma Temsilcisi Bekir Çakar konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren kanun gereği Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmayan binalardaki daire ve dükkanların satış ve kiralama işlemleri yapılamayacağını belirterek, daire ve dükkan sahibi vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için en kısa zamanda Enerji Kimlik Belgesi vermeye yetkili firmalarla irtibata geçerek Enerji Kimlik Belgesini almalarını tavsiye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.