DOLAR
32,5756
EURO
34,8857
ALTIN
2.439,77
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

ETİMATİK : YERLİ SERMAYEYE DESTEK OLALIM

Eti Maden İşletmeleri,Eskişehir’de bulunan Kırka Bor İşletme Müdürlüğünde,tamamen yerli sermaye ürünü olarak ürettiği borlu deterjanı piyasaya sundu.Etimatik piyasada,3 kilogram ve 5 kilogramlık ürünlerle piyasaya sunulan yüzde yüz kamu malı olan Etimatik uygun fiyatla satışa çıkarıldı.İlk günden yoğun taleple tüketiciyle buluşan yerli sermaye malımız Etimatik uygun fiyatıylada sektörde lider olacağa benziyor.3 kilogramlık ürünün fiyatı 4,55 tl, 5 kilogramlık ürünün fiyatı ise 7,55 tl olarak belirlendi.Diğer ürünlere göre fiyatı yüzde ellinin altında olması aynı zamanda kullanım özelliğiylede tüketici dostu olması bekleniyor.Etimatik detarjanının belirgin özellikleri doğal olaması,fosfat ve petrol ürünleri içermeyen detarjan;

.Doğal temizlik ürünü
.Kireç çözücü
.Evsel ve endüstriyel lekelerin temizlenmesi
.Çamaşır yumuşatma özelliği
.Ön yıkamasız temizlik
.Hijyenik etki
.Renkleri soldurmaması gibi bir çok özelliği barındırmasıylada ön plana çıkıyor.İki çeşit ürünle çıkan Etimatik Hassas ve normal çamaşırlar diyerek iki ürüne ayrılıyor.Vatandaşlarımızın bu ürüne Etimaden işletmelerindeki lojmanlar nizamiyesinden temin edebilirler.
Daha detaylı bilgi ve ticari alımlar için 0312 2942111 numaralı telefondan irtibata geçebilirler.

 

BORATLAR ve DETERJAN

Boratlar; leke çıkarma işlemini kolaylaştırma ve ağartma, enzimleri stabilize etme, alkali tamponlama, suyu yumuşatma ve sürfaktan olarak kullanılan malzemenin performansı artırmak gibi özelliklerinden dolayı temizlik sektöründe önemli bir yere sahip olup temizlik sektöründe daha etkin şekilde kullanılması için Ar-Ge çalışmaları yapılmaktadır.

Boratlar, birçok farklı şekillerde çamaşır deterjanları, ev veya endüstriyel tipi temizleyiciler ile kişisel bakım ürünleri imalatında kullanılır.  Bu uygulamalarda, boratlar; leke çıkarma işlemini kolaylaştırma ve ağartma, enzimleri stabilize etme, alkali tamponlama, suyu yumuşatma ve sürfaktan olarak kullanılan malzemenin performansı artırmak gibi hizmetler vermektedir. Aynı zamanda kişisel bakım ürünlerinde bakteri ve mantarların kontrol edilmesine yardımcı olurlar.
Yeni çalışmalarda çamaşır sabunlarında temizleme etkisini artırmak, kirin yüzeye yeniden yapışmasını azaltmak, daha parlak, daha temiz giysiler için boratlar göstermektedir.
Boratlar ve perboratlar deterjana avantajlar kazandırırlar. Borat ve perboratların deterjanlara kazandırdıkları avantajlar şunlardır:

a)   Alkalin tamponlama ve pH kontrolü

b)   Su yumuşatma (karmaşık bir çözünebilir kalsiyum kompleksi üreterek)

c)    Sürfaktan (yüzey aktif maddesinin) performansını arttırmak

d)   Kirin yüzeye yeniden yapışmasını önlemek (redeposition)

e)   Perboratlar mükemmel bir deterjan ağartıcılardır.

 

Yapılan çalışmalarda bor bileşiklerini kullanım alanını genişleterek leke çıkarma ve hijyende piyasadaki çamaşır deterjanlarıyla rekabet edebilen, insan sağlığı ve çevreye hassas bor katkılı bir deterjan geliştirilmiştir.

 

SİZE AİT TESİSLERDE SİZİN İÇİN ÜRETİLDİ!

Eti Matik Bor Temizlik Ürünü özellikle giysi, tekstil, benzeri eşyaların ve endüstriyel (hastane, otel, yurt vs) çamaşırların temizliğinde kullanılmak üzere geliştirilmiştir.

Ürünün en büyük özelliği kimyasal içerikler taşıyan petrol türevi malzemeler kullanılmadan doğal temizlik malzemesi olmasıdır.

Eti Matik Bor Temizlik Ürünü, içeriğindeki doğal hammaddeler sayesinde insan sağlığı ve çevreye duyarlıdır.

Yüksek alkaliteye ve dolayısıyla yüksek yüzey temizleme gücüne sahiptir.

 

Eti Matik içerisindeki bor sayesinde kalsiyum iyonu ile çözünen kompleksler oluşturur ve bu durum hem yıkama suyunu yumuşatıp temizlik etkisinin daha iyi olmasını hem de yıkamadan sonra çamaşırların yumuşaklığını korumasını sağlar. Böylelikle yumuşatıcı kullanımına gerek kalmaz.

 

Laboratuvarda yapılan yıkama suyu analizlerine göre Eti Matik 40 derece ve üstü sıcaklıklarda çamaşırda hiçbir kalıntı bırakmamaktadır.

 

Eti Matik Bor Temizlik Ürünü renklilerde de güvenilir şekilde kullanılabilir. Boraks doğal bir temizleyici olduğundan renklilerde renk kaybı ve çamaşırın yıpranması gibi sorunlara yol açmamaktadır.

 

Piyasadaki deterjanlarda çamaşır makinesinin metal kısmının ve tabakalarının korunması için sodyum silikat, benzotriazol gibi bazı katkı kimyasallarına ihtiyaç vardır. Boraks bu koruma işlemini sudaki ağır metalleri bünyesine alarak çökeltmekte ve böylelikle makineler için kireç önleyici başka kimyasallara gerek kalmamaktadır.

 

Otomatik Çamaşır Makinelerinde kullanılan deterjanların köpürmesi istenen bir durum değildir ve bu sebeple piyasadaki deterjanlara köpük düzenleyici kimyasallar eklenmektedir. Eti Matik Bor Temizlik Ürünü ise neredeyse hiç köpük oluşturmadan çamaşırları temizlemektedir.

 

TESTLER

Eti Matik Bor Temizlik Ürünü leke çıkarma performansını belirlemek üzere, deterjan performans testleri konusunda yetkin laboratuvarlara test analizleri yaptırılmak üzere numuneler gönderilmiştir. Bu konuda, Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma-Uygulama Merkezi Deney Laboratuvarları’na ve uluslararası bir laboratuvar olan İntertek Test Hizmetleri A.Ş. firmasına yıkama testleri yaptırılmış olup sonuçlar tatmin edici bulunmuştur.

Ayrıca Eti Matik Bor Temizlik Ürününün performans çalışmalarını endüstriyel ölçekte denemek üzere Ankara Zübeyde Hanım Kadın Doğum Hastanesi, Yıkama ve temizleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan Ankara Laundry Group tesislerinde ve Sincan Lokman Hekim Hastanesi’nde yıkama test çalışmaları yapılmıştır. Çalışmalar sonucunda Eti Matik Bor Temizlik Ürünü yüksek performans göstermiş olup gerek hastane gerekse firma yetkililerince başarısı teyit edilmiştir.

Tüm bu deneme test çalışmaları ve analizler sonucunda, Teknoloji Geliştirme Başkanlığınca, Eti Matik Bor Temizlik Ürünü için Türk Patent Enstitüsüne “Patent”, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu’na ise piyasaya arz edilmesi kapsamında “Tescil” başvurusunda bulunmuş, gerekli işlem ve prosedürler sağlanarak 28/10/2013 tarihinde Sağlık Bakanlığından Bildirim Kayıt Belgesi alınarak tescili yaptırılmıştır. Tescil belgelerine buradan ulaşabilirsiniz.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.