DOLAR
32,5373
EURO
34,9031
ALTIN
2.439,98
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

ESKİYEN ELBİSELER TEYZELERİN ELLERİNDE YENİDEN HAYAT BULDU

ESKİYEN ELBİSELER TEYZELERİN ELLERİNDE YENİDEN HAYAT BULDU

Bilecik Belediyesi Yaşayan Kent Müzesinde; teyzelerimiz tarafından eskiyen elbise ve kıyafetler tekrar işlenerek, halıya dönüşüyor.

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Yaşayan Şehir Müzesinde geleneklerimiz ve güzel adetlerimizi tekrar gün yüzüne çıkarmaya devam ediyoruz.

Yaşayan Şehir Müzesinde; Pazaryeri İlçemiz Küçükelmalı köyü kadınları tarafından bir yandan müzeye gelen misafirlere, ekşi elma çorbası ikram edilirken diğer yandan eski elbiselerin işlenerek, halıya dönüşmesi de uygulamayla anlatıldı.

Milletvekilimiz Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can ve eşi Nesrin Can gerçekleştirilen etkinliğe katılarak, vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Pala Halı dokumacılığı yapan teyzelerle bir araya gelen Milletvekilimiz Selim Yağcı ve Belediye Başkanı Nihat Can, teyzeler teşekkür etti.

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinde güzel çalışmaların gerçekleştirildiğine vurgu yapan Milletvekili Selim Yağcı Bilecik Belediyesi tarafından daha önceki yıllardan itibaren Yaşayan Şehir Müzesinde güzel çalışmaların başladığına dikkat çekerek; ‘’Geçtiğimiz yıllarda şehrimize kazandırdığımız Yaşayan Şehir Müzesinde, güzel geleneklerimizi yaşatmaya devam ediyoruz. Yaşayan Şehir Müzesi olduğu için her dönem belirli gelenek ve adetlerimizi burada uygulayarak yaşatıyoruz. Bugün de köylü kadınlarımız tarafından ekşi elma çorbası yapıldı ve ikram edildi. Diğer yandan güzel bir çalışma ise teyzelerimiz tarafından pala kilim dokumacılığı çalışması oldu. Eskiden büyüklerimiz, annelerimiz eskiyen kıyafet ve elbiseleri tekrar keserek, kumaş haline getirir ve onlarla halı dokurlardı. Bizler de bugün böyle güzel bir geleneğin tekrar gün yüzüne çıktığına şahitlik ettik. Ben bu anlamda böyle güzel çalışmaları sürdüren ve katkı sunan Belediye Başkanı Nihat Can kardeşime ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Nihat Can ise müzede gerçekleştirilen güzel çalışmaları hatırlatarak; ‘’Bilecik Belediyesi olarak, hem yemek lezzetlerimizi hem de yöresel noktadaki giysi, kilim gibi geleneklerimizi yaşatıyoruz. Bugün de Pazaryeri ilçesine bağlı Küçükelmalı köyünde yaşayan hanımlarımızın, büyüklerimizin destekleriyle ekşi elma çorbasını yaptılar. Ayrıca bizlere nenelerimiz ve annelerimizin yaptığı pala kilim dokumayı hatırlattılar. Bu geri dönüşüm anlamında ve geleneklerimizi yaşatma anlamında gerçekten çok taktir edilecek bir çalışma. Ben bu anlamda teyzelerimiz ve ninelerimize teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Tezgah başında kilim dokuyup bu serüveni ziyaretçilere anlatan 69 yaşındaki Sevim Coşkun da elbiseleri çöpe atacaklarına değerlendirdiklerini ifade ederek, “Biz eskileri yeniye dönüştürüyoruz. Kumaşları kesip kilim yapıyoruz. Eskiden anneannem yapıyordu. Yapan kalmadı denilebilir. Biz devam etmeye çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.