DOLAR
32,3845
EURO
35,2418
ALTIN
2.324,32
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Eski Su Analiz Sonucu Sosyal Medyayı Karıştırdı

Eski Su Analiz Sonucu Sosyal Medyayı Karıştırdı. Bilecik’te T.C. Bilecik Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünden Belediye Başkanlığına gönderilen ve eski tarihli olduğu öğrenilen ”Su Analiz Sonucu” konulu kurumlar arası yazışma sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde haber sitemiz üzerinden Bilecik’te halsizlik, kırgınlık, ishal ve kusma belirtilerinin artış gösterdiğini ‘Bilecik’te kış hastalıkları beraberinde getirdi‘ başlıklı haberimizde Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı ile görüşmemizin ardından ilk olarak yayınlamıştık.

Artan halsizlik, kırgınlık, ishal ve kusma gibi şikayetlerin norovirüs kaynaklı olabileceğini ifade eden Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, konuya ilişkin olarak araştırmanın yapıldığını kaydetmişti. Yayınladığımız haber ayrıca benzer belirtiler içeren rota virüs ve ekim ayından başlayarak mart sonuna kadar devam eden influenza(grip) hakkında da bilgiler içeriyordu.

Bilecik’te artış gösteren halsizlik, ishal ve kusma şikayetlerinin ardından sosyal medyada içme suyundan kaynaklı olabileceği yönündeki paylaşımlara cevap niteliğinde Bilecik Belediyesi bir kamuoyu duyurusu yayınladı.

Bu duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Son günlerde su şebekelerinde belediyemizce klorlama yapılmadığı ve bu nedenle sudan kaynaklı salgın yaşandığıyla ilgili hemşerilerimizden şikayetler gelmektedir.

İlimizdeki tüm içme suyu depolarımızda 7/24 faaliyet gösteren tam otomatik klor ölçüm ve dozlama sistemimiz bulunmaktadır. Şikayetlere istinaden sistemde yaptığımız faaliyet kontrollerinde su içerisinde dezenfeksiyon amaçlı dozlanan sodyum hipokloritin (sıvı klor) dozlanmasında bir problem ve noksanlık tespit edilmemiştir.

Belediyemizin gerçekleştirdiği ekipman faaliyet kontrolleri ve iç kontrol su analizlerin de 17/02/2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik’ kapsamında yönetmelikte belirtilen limitlerin de dozlamanın devam ettiği, salgın hastalık oluşturacak dezenfeksiyon probleminin olmadığı tespit edilmiştir.

İç denetimlerimiz dışında su şebekemiz Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın il genelinde farklı noktalardan habersiz su numunesi alınarak, bağımsız kimyasal ve mikrobiyolojik testlerden de geçmektedir. Kurumumuza bu kapsamda sudan kaynaklı bir sorun ve salgın bildirimi yapılmamıştır.
Tüm vatandaşlarımıza önemle duyurulur.

Bugün ise, yine sosyal medya hesaplarında T.C. Bilecik Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünden Belediye Başkanlığına gönderilen bir yazışma dolaşmaya başladı. E-41292995-115.01.01 sayılı ‘Su Analiz Sonucu’ konulu ve tarih bilgisi bulunmayan yazışmaya ilişkin olarak, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı ile yaptığımız görüşmede, yazışmanın eski tarihli olduğu öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.