DOLAR
32,5430
EURO
34,8241
ALTIN
2.427,19
BIST
9.710,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

ERTUĞRULGAZİ CAMİSİNİN TEMELİ ATILDI

Riskli yapı olarak değerlendirilmesinden dolayı yıkılan Ertuğrul Gazi  Camii’nin  yıkım çalışmalarının  tamamlanmasının ardından yeni yapısı için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan ve 1971 yılında yapılan Ertuğrul Gazi  Camii  için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli yapı olarak değerlendirilmesinin ardından yıkımına karar verildikten sonra yeni cami yapımı için çalışmalar tamamlandı ve temelleri atıldı.

Bilecik İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ve hayırseverler tarafından yaptırılacak olan caminin temel atma törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı İlyas Serenli, Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, İl Müftüsü Necati Akkuş, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Necati Akkuş, 11 buçuk  milyon lira maliyet bedeli olan cami için Eskişehirli Hacı Carullah Sözer adına eşi Hacı Menekşe Sözer’in 3 Milyon TL, Bilecik’ten ise iki yardımsever kadının cami için önemli bağışlarda bulunduğunu belirtti. Temeli atılan caminin hayırlara vesile olmasını dileyen Müftü Akkuş, hayırsever vatandaşlara da teşekkür etti.

Belediye Başkanımız Nihat Can ise açılışta yaptığı konuşmada; ‘’Vatandaşlarımıza tam anlamıyla güvenli ve kaliteli bir hizmet vermediği için ve riskli yapı olarak değerlendirilmesinden dolayı yıkılan Ertuğrul Gazi  Camii’nin  yeni temelini il protokolümüz ve Diyanet İşleri Başkanlığından gelen değerli konuklarımızın katılımı ile gerçekleştirdik. İl Müftülüğümüz, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ve hayırseverler tarafından yaptırılacak olan caminin en kısa zamanda tamamlanabilmesi için Cenabı Allah’tan imkan ve güç niyazında bulunuyoruz. Bu anlamlı açılış programında bizleri yalnız bırakmayan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı İlyas Serenli, Valimiz Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı ve bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Eskişehirli Hacı Carullah Sözer adına eşi hayırsever Hanımefendi, Hacı Menekşe Sözer’e yardımları için çok teşekkür ediyorum. Temelini attığımız caminin hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Bilecik Belediyesi olarak bizler de bu anlamda şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da imkanlarımız ölçüsünde katkıda bulunmaya çalışacağız‘’ ifadelerini kullandı.

Milletvekilimiz Selim Yağcı ise temeli atılacak caminin şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerken; İl Müftülüğümüz, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ve hayırseverler tarafından yaptırılacak olan Ertuğrulgazi Cami’mizin temelini attık. Belediye Başkanlığımız döneminde de yapılması adına üzerinde çok çalıştığımız nadide eserin çok şükür bugün temellerini atıyoruz. Cenabı Allah, bu kutsal yapının bir an önce tamamlanarak, vatandaşlarımızın hizmetine girmesini temenni ediyorum. Komşu ilimiz Eskişehir’den; Hacı Carullah Sözer adına eşi hayırsever Hanımefendi, Hacı Menekşe Sözer’in yardımları dolayısıyla ayrıca şükranlarımı bildiriyorum. Cenabı Allah hayır ve hasenatlarını kabul etsin. Temel atma törenimizdeki sevincimizi paylaşan; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı İlyas Serenli, Valimiz Bilal Şentürk ve bütün hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı ile Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı İlyas Serenli de camilerin önemi ile yapılan hayırların önemine ilişkin bilgiler verdi.

Valimiz Bilal Şentürk ise konuşmasında camilerin toplumsal yaşantımızdaki önemine değinerek, hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür etti.

Ertuğrulgazi Camisinin temel atma töreni yapılan duaların ardından protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Şehrin merkez camii konumunda olacak cami bünyesinde Diyanet Gençlik Merkezi, erkek-kadın ve engelli şadırvanları, kütüphane, toplantı salonu ve işyerleri bulunacak. 750 metrekare cami, 650 metrekare cam dışı, musalla mahalline sahip olacak. Camide 1400 kişiyi aynı anda ibadet etme imkanı bulacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.