DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Ertuğrul Süvari Alayı Yemin Töreni Temsili Olarak Yapıldı

Ertuğrul Süvari Alayı’nın ‘Bismihu’ ile başlayan ve 121 yıl önce söylenen yemini; Geleneksel 2. Süvari Ertuğrul Alayı Yemin Töreni, Bilecik’in Söğüt ilçesinde temsili olarak gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve mehter takımının konseriyle devam eden törenlerde asırlar önce Ertuğrul Gazi’nin Bilecik, Eskişehir, Bursa, Afyonkarahisar, Kütahya ve Söğüt ilçesinde ikamet eden torunlarından oluşan temsili kıyafetli yaklaşık 40 er, dedelerinin mirası kabul ettikleri yemin törenini temsili olarak gerçekleştirdi.

Vali Şentürk, temsili yemin törenin ardından yaptığı konuşmada, tarihte özel bir anlamı olan Süvari Ertuğrul Alayının yemin törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bilecik’in kuruluşun ve kurtuluşun kenti olarak Anadolu’nun vatanlaşma ve vatan olarak kalma sürecinde Türk milletinin kenetlenerek hem bir cihan imparatorluğu kurduğu hem de bu topraklardan sökülüp atılması noktasında ciddi mücadele vererek Kurtuluş savaşında düşmana darbenin vurduğu topraklar olduğunu söyledi.

Tarihi anlamıyla törenin önem ifade ettiğini vurgulayan Vali Şentürk, şöyle konuştu:

Ertuğrul Alayı, Sultan Abdülhamid’in suikasta maruz kaldığı bir ortamda onu korumak üzere üzerine çullanmış olan bir ere ‘evladım sen neredensin’ dendiğinde ‘Söğüt’tenim’ padişahım dediği, vefanın, sadakatin timsali örnek bir hadisenin yaşandığı bir ortamda oluşturulmuştur. Sultan Abdülhamid Han’ın yakın muhafız alayını bu bölge insanından Karakeçili aşireti olmak Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Bilecik ve Söğüt merkezli erlerden oluşturduğu muhafız alayının sembol toprakları temsil ettiği bir ortamda bir aradayız. Türk milleti tarih boyuna farklı tehlikelerle ve saldırılarla karşı karşıya kalmıştır. Tarih bilinci olan hepimiz ve çocuklarımız da bunun farkındadır. Yakın bir geçmişte 15 Temmuz gibi bizi bölüp parçalamak isteyenlerle el tutan hainlerin saldırılarına da maruz kalmış olsak bu ulvi, yüce millet her biriyle 82 milyonuyla iş birliği içinde, birliğini beraberliğini ortaya koymuştur. Burada icra edilen programla muradınız ne diye sorarsanız, bir taraftan tarihimizi yad etmek, tarihimizden ders almak, bir taraftan birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi ortaya koymak, onu pekiştirmek. Çocuklarımıza bu duygu ve iradelerimizi çok net olarak yaşatabilmektir. Bizi, ufak tefek sarsıntılar, rüzgarlar hiçbir zaman sarsamaz. Bundan sonra da sarsmayacaktır. Bunun için önce biz birbirimizi sevmeliyiz, irademizi ortaya koymak durumundayız. Bu millet sadıktır. Devletine, bayrağına, değerlerine ve kendisine sadıktır. Birliğimiz, beraberliğimiz ve dirliğimiz bizi dünyanın en üst noktalarına Atatürk’ün ifade ettiği çağdaş uygarlık seviyesinin çok ötesine taşıyacaktır. Değerlerimizle ve geçmişimizle beraber geleceğimizi hep beraber inşa edeceğiz.

Yapılan duaların ardından Vali Şentürk, Kaymakam Öztürk ve beraberindekiler Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret etti.

Kaymakam Murat Öztürk, Belediye Başkanı İsmet Sever, Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Aksakallılar Meclisi Başkanı Niyazi Çapa ve daire müdürleri ile vatandaşların katıldığı tören, Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ve ilçe stadında Eskişehir Ertuğrulgazi Atlı Spor Kulübünün savaş sanatları gösterisi ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.