DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Erken yaşta antibiyotik kullanmak risk oluşturuyor

 Kanada’nın British Columbia Üniversitesi bilim insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre, zararlı bakteriler için kullanılan antibiyotikler yararlı olanları da yok ediyor.

Araştırmayı yapan ekibin başı medikal genetik uzmanı Profesör Kelly McNagny, antibiyotiklerin iyi ya da kötü bakteriler arasında ayırım yapmadan hepsini etkisiz hale getirdiğini belirterek, bu durumun vücudu savunmasız bıraktığını kaydetti.

Yeni doğmuş fareler üzerinde “vankomisin” ve “streptomisin” türü antibiyotikleri deneyen McNagny ve ekibi, streptomisin uygulanan farelerde, ilerleyen aşamalarda aşırı duyarlılık pnömonisi geliştiğini, uygulanmayan farede ise bir değişim yaşanmadığını saptadı. Aşırı duyarlılık pnömonisinin çoğunlukla tarım ve hayvancılıkla uğraşanlarda yaşanan bir akciğer sorunu olduğunu aktaran Kelly McNagny, her antibiyotiğin uzun vadede bağırsaklardaki ekosistemi etkileyeceğini savundu.

McNagny, antibiyotiklerin hayat kurtarıcı ilaçlar olduğunu ancak bu ilaçların yine de fazla reçetelendirilmesi taraftarı olmadığını söyledi. McNagny, “Eğer insanlara bir antibiyotik dersi verilecekse işe probiyotiklerin faydaları ve kullanımı ile başlanmalıdır” tavsiyesinde bulundu.

Araştırma’nın sonuçları Journal of Allergy and Clinical Immunology isimli bilimsel dergide yayımlandı.
kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.