DOLAR
32,4317
EURO
34,7477
ALTIN
2.441,58
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Erçimsan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Sançim Bilecik Çimento işçileri greve devam ediyor.

Erçimsan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Sançim Bilecik Çimento işçileri greve devam ediyor. Fabrika önünde yapılan basın açıklamasında;

Cam Keramik-iş Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ergin Ay;

Sançim Bilecik Çimentoda çalışan işçilerin hemen hemen tamamı bir süre önce sendikamız Cam Keramik-iş’ e üye oldular. Yıllardır çok düşük ücretlerle, kötü koşullarda çalışmaya mahkum edilmiş işçilerimiz işletmenin aylar önce el değiştirmesiyle durumun biraz olsun düzeleceğini umut etmişlerse de, kısa sürede bu umutlarda suya düşmüştür. Sançim Bilecik Çimento işletmesini satın alan Erçimsan Holding yöneticileri bir kez olsun işçilerle görüşmemiştir bile, işçilerimize, satın aldığı işletmenin makine parçalarından biri gözüyle bakmıştır adeta. Kendi göbeğini kendisi kesmeye karar yeren işçilerimiz bir araya gelmiş ve sorunlarının çözümü için sendikamızda örgütlenmeye ve mücadele etmeye karar vermiştir.

Sançim yöneticilerine görüşme talebimizi ilettik ancak bize geri dönüş yapmadılar. İkinci kez görüşmek istedik ancak telefonlarımıza çıkma nezaketini dahi göstermediler. İşçilerin iradesine saygı göstermek ve çağrılarımıza cevap vermek yerine holding bünyesindeki diğer fabrikalarında yetki verdikleri ve bir dediklerini iki etmeyen işbirlikçi Çimse-lş sendikasını göreve çağırdıklarını öğrendik, işçilerimize bizim zaten sendikamız var yetki onlarda, yakında sendikalı olacaksınız denmektedir.

Gelişmeler üzerine seslerini yükseltmeye ve kararlılığım göstermeye karar veren işçilerimiz dünden bu yana fabrikada yemek boykotu yapmaktadır. Vardiya giriş çıkışlarında alkışlarla ıslıklarla holding yönetimine dertlerini anlatmaya çalışmaktadır.

İşçilerimiz kısaca şunu söylemektedirler biz sendikamızı kendimiz seçtik, sizinki sizin olsun.Biz Cam Kermik-İş sendikasına yetki verdik, sizin yetki verdiğiniz sendika sizin olsun. Bizi hangi sendikanın temsil edeceğine biz karar veririz. Biz işçiyiz, sizin köleleriniz değiliz. Kendi sendikamızı seçecek akla da özgür iradeye de sahibiz demektedir. Emeğimize, seçimimize, irademize saygı gösterin demektedir.

Arkadaşlarımızın bu hak arama eylemi karşısında Sançim yönetimi işçilerimize yaptıklarının suç olduğunu söylemiş, fabrikaya jandarmayı çağırmakla tehdit etmiştir.Buradan Erçimsan holding yönetimine sesliyoruz, sendika seçme özgürlüğü anayasal bir haktır, işçilerin hak arama eylemleri anayasal bir haktır. İnsanca yaşayabilmek için insanca bir ücret istemek haktır. Baskılara, zulme karşı direnmek haktır. Ve bu haklarımızı sonuna kadar kullanmaktan asla çekinmeyeceğiz.

Keramik-îş sendikası olarak işverene yaptığımız çağrıyı bir kez daha buradan basın aracılığı ile tekrarlıyoruz. Sançim Çimentoda çalışan işçilerimizin sorunlarının çözülmesi gerekmektedir, bu sorunların çözümü için diyalog kapılarını kapatmayın. Sendikamızın görüşme talebine cevap verin. İşçilerimizin talepleri gayet makul ve haklı taleplerdir. Sançim de iş barışının sağlanmasının tek yolu işçilerin kendi seçtikleri sendika ile masaya oturmanızdır. Aksi takdirde üretimden gelen gücümüzü kullanmak da dahil her türlü meşru haklarımızı sonuna kadar kullanmakta tereddüt etmeyeceğiz.

Çam Keramik İş eski genel başkanı ve örgütlenme sorumlusu Mehmet Turp;

Sizler şu anda Türkiyede yapılan her inşaatın tuğlalarını birleştirmek için çimento üretiyorsunuz.Nasıl ki sizlerin ürettiği çimento bir bina olarak yükseliyorsa, nasıl ki Türkiyede şu anda her alanda binalar yükseliyorsa birleşiyorsa o binalar, sizlerde kendi içinizde birlik olarak, mücadele ederek, gücünüzü gösteriyorsunuz.Bugün Türkiyede bizden büyüklerimiz, ağabeylerimiz mücadele ederek bir takım kazanımlar elde ettiler. Bunun bir tanesi de sendikalı öregütlülük ama Türkiyenin patronları büyük patronları, sendikalı işçi istemiyorlar. Hatta hatta sendikalı isteseler bile, o sendikaların, kendileriyle beraber hareket etmelerini istiyorlar.biz böyle satılmış sendika istemiyoruz. Eğer bugün Türkiyede, Bursada Metal işçileri ayağa kalkmışsa onun nedeni de satılmış sendikacılıktır. Artık Türkiye işçi sınıfı sermaye ile uzlaşan, patronla uzlaşan sendika değil, işçinin hakkını arayan, işçinin önünde yürüyen, işçiyle dayak yiyen sendikacı istiyor.Biz böyle bir sendikacılık söylüyoruz ve yapacağız. Önümüzde 2 gün sonra seçimler var.partiler çıkıyorlar televizyonlarda diyorlar ki, Türkiyede milli irade var,sandık kurulacak,herkese oyunu kullanacak,Türkiye hhalkı o sandıktan çıkan iradeye saygı gösterecek.İşte sandık bu fabrikada kuruldu.İşçiler DİSK’i istiyor. İşçiler Cam Keramik-iş istiyor.Bizde milli iradeyi burada istiyoruz.Her yerde varsa bu işçinin iradesine parton saygı göstermeli, göstermek zorunda.Biz alın terimizle nasırlı ellerimizle üretim yapıyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz. Onlardan fazla birşey istemiyoruz. Taslağımızı gördünüz,hazırladık,teklifimizi sunacağız,görüşmek istiyoruz. partonlar isterlerse görüşeceğiz,sizlerin taleplerini savunacağız. İş barışından yanayız ama haklarımızı vermezlerse hertürlü hakkımızı kullanacağız. Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız.Sendikamıza saygı duysunlar sizin iradenize saygı göstersinler.

Disk Birleşik Metal İş Bilecik baş Temsilcisi Recai Büyükbeyhan;

Türkiyenin hali bu arkadaşlar.İşçinin vermiş olduğu karara kimsenin saygısı yok. Ne devletin ne işverenlerin..Türkiyedeki işçiliği bu hale getirdiler.Bunları bilinçli olarak yaptılar.İşçilerin birleşmesini hiçkimse istemiyor.Hani biz diyoruz ya,”Birleşe birleşe kazanacağız.” birleşemezsek zaten kazanamayacağız. Sendikalı olmak anayasal hakkımız ama görüyorsunuz, sendikaya üye olduğumuz zaman ya işveren istemiyor, ya hükümetten engelemelee oluyor, yada işten atılmalar oluyor. Bütün iş yerlerinde sendikalı, sendikasız işçinin sendika seçmeözgürlüğü tanınmalı.Demokrasi varsa bu ülkede, her iş yerine sandık konulup, her iş yeri sendikasını belirlemeli.Birleşik Metal İş olarak, 29 Ocakta greve çıktık.Grev Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında yasal hakkımızdır ve 2 gün görev yaptık, Bakanlar Kurulu grevi erteledi.Bu ülkede bizleri terörist ilan ettiler.Bizler bu ülkede askerlik yaptık.Vergimizi ödüyoruz ama hala işçi sınıfı olarak bu ülkedeki yerimizi belirleyemedik.bu yüzden hepbirlikte mücadelemize devam edeceğiz.Demisaş çalışanları olarakta sonuna kadar arkanızdayız.

MHP Bilecik il Başkanı Ahmet Gürses ve teşkilat üyelerinin de destek verdiği eylemin ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.