DOLAR
32,4530
EURO
34,8305
ALTIN
2.446,17
BIST
9.915,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Erasmus+ projesi E-MEDIVIP dikkatleri üzerine çekti

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi adına öğretim üyesi Dr. Emre Dandil yürütücülüğündeki Erasmus+ Avrupa Birliği projesi E-MEDIVIP dikkatleri üzerine çekti.

Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye’de de Ulusal Ajans tarafından fonlanan 300 bin euro’luk bütçesi, yürütücü hariç 4’ü ulusal 2’si uluslararası 6 proje ortağı bulunan E-MEDIVIP projesi, sağlık çalışanlarının mesleklerinde yeterliliklerini daha üst düzeye taşımak, alanda iş istihdamındaki eksiklikleri gidermek, daha yeterli personel kazandırmak amacıyla hayata geçirildi.

Ülkemizde son yıllarda tıp bilişimi ile ilgili dersler bazı meslek yüksekokullarında, lise, yüksek okul ve enstitülerde öğretiliyor. Bununla birlikte, kurslar genellikle resmi eğitimde ve teoriye dayalı olarak öğretiliyor. Türkiye’de tıp bilişimi üzerine yapılan çeşitli araştırmalara göre, ülkemizde tıp bilişimi eğitiminin son derece yetersiz olduğu belirtilirken, tüm bu sorunların, yeterli bilgi ve yeteneğe sahip personel eksikliğinden kaynaklandığı kaydedildi.

Proje ile AB 2020 hedeflerine uygun olarak, Mesleki ve BİT Becerilerini (E-MEDIVIP) iyileştirmek için Tıp Bilişimi için E-öğrenme platformu tasarlanacak ve uygulanacak.

Bu yeni uzaktan öğrenme platformu ve eğitim modülleri ile, sağlık hizmetleri konusunda uluslararası standartlarda eğitim görmüş veya eğitilmiş kişilerin yeterliliklerini artırmak, yaşamboyu öğrenme bağlamında aktif işgücü piyasası politikalarının etkili bir şekilde uygulanmasını sağlamak, işgücü piyasasının istihdam edilebilirliğini arttırmak, mesleki eğitimi bu pazarın ihtiyaçlarına göre yönlendirebilen mesleki eğitimcilerin yetkinliklerini geliştirmek ve sağlıkla ilgili mesleki eğitim müfredatını işgücü piyasasının ihtiyacına göre güncellemek ve bunun için yeni öğretim yöntemleri geliştirmek amaçlanıyor.
Türkiye, İspanya, Belçika ve Almanya’daki sağlık çalışanları için yapılan anket sonuçlarına göre detaylı ihtiyaç analizi raporu oluşturulacaktır.

Proje web sitesi ve etkileşimli e-öğrenme platformu, bilişim eğitimine giriş için e-öğrenme modülü, hasta bilgi yönetimi sistemi ve hizmeti için e-öğrenme modülü, tıbbi ölçüm cihazları için e-öğrenme modülü, tıbbi görüntüleme aygıtları için e-öğrenme modülü ve karar destek sistemleri için e-öğrenme modülü olmak üzere 7 adet entelektüel çıktısı bulunan E-MEDIVIP’in, sağlık meslek okullarında, kolejlerde, üniversitelerde biyomedikal mühendislik ve tıp alanlarında ve halen sağlık kurumlarında çalışan doktor, hastane ve sağlık kuruluşlarında çalışan personelin sağlık BT’lerinde yetkinliklerini geliştirmeye yönelik olduğu, hemşireler, farmakologlar, yöneticiler, BT uzmanları ve mühendisleri gibi çeşitli eğitim düzeyleri için e-öğrenme modülleri sayesinde, açık kaynaklı olduğu için etkileşimli uzaktan eğitim metodolojisini kullanarak ve pilot uygulamalar içerdiğinden, teorik ya da pratik olarak yeterlikleri artırmaya katkıda bulunacağı belirtiliyor. Yurt dışında (Almanya, İspanya) olmasına rağmen ülkemizde tıp bilişiminde herhangi bir nitelik bulunmamaktadır. Böylece, E-MEDIVIP uluslararası işbirliği ile tıp bilişimi alanında ulusal yeterliliklerin oluşturulmasına rehberlik edeceği kaydediliyor.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi E-MEDIVIP projesi ile TRT HABER ekranlarında yer alarak dikkatleri üzerine çekti.

Proje Ortakları

Bilecik Seyh Edebali University (Beneficiary)
Sakarya University Technology Faculty (Partner)
Turkish Medical Informatics Association (Partner)
Bandırma Akşemsettin Vocational and Technical High School (Partner)
Centro De Investigacion Biomedica En Red (Partner)
Arda Beratung & Bildung (Partner)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.