DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
15°C
Bilecik
15°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

EMİTTE BİLECİK GÖZ KAMAŞTIRACAK

Bilecik, Bu yıl 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 19.su düzenlenecek olan ve Dünyanın 5. Büyük turizm fuarı olarak kabul edilen, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı ‘’EMİTT 2015’’ te, Bilecik Belediyesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan muhteşem bir stant ve organizasyonla tanıtılacak.

Bilecik standı yapısı itibari ile Osmanlı Yörük kültürünü işleyerek hazırlandı. Osmanlı Padişah Tuğrası ve Osmanlı Devletinin Manevi Kurucusu Şeyh Edebali’nin ‘’İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın’’ düsturu ile karşılayacak olan kapı, mevcut Şeyh Edebali Üniversitesinin de giriş kapısı olarak yeniden canlandırıldığı eski Vali Konağı’nın giriş takıyla aynı yapıya sahip olacak. Ayrıca içerisinde interaktif görsel materyallerin izletileceği stantta Osmangazi, Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi’nin temsili resimleri ile Ertuğrul Gazi’nin Osman Gazi’ye vasiyeti ve Şeyh Edebali’nin Osmangazi’ye nasihati yer alacak. Gelen misafirlere ayva ve nar lokumunun yanı sıra boza ikram edileceği de bilgiler arasında.

Bilecik, turizm fuarında kendini daha etkili bir şekilde gösterecek adımları 2014 yılı içerisinde gerçekleştirdi. Gerek İl Kültür Turizm Müdürlüğü, gerekse Bilecik Belediyesi’nin yapmış olduğu turizm atılımları ve BEBKA Kalkınma Ajansının destekleri ile turizm faaliyetleri güçlendirildi. Tanıtım materyalleri, tanıtım filmleri, paket tur programları, Eko turizm köyü, doğa spor alanları, extreme spor alanları tespit edilerek ve böylece turizm alanlarının genişletme çalışmalarıyla turizm pastasını büyütmeyi hedeflemekte.

Acentelerin de Bilecik’teki turizm potansiyelinin farkındalığını oluşturmak adına TURSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) ve TUREB (Turist Rehberler Birliği) ile ortaklaşa bilgi alışverişleri kapsamında yapılan toplantılarda meyvelerini vermeye başladı.

TR41 Bölgesi içerisinde yer alan, Marka Şehir Bilecik’in tarihi ve kültürel zenginlikleri, turizm değerleri, doğal güzellikleri, yöresel ürünleri, görsel ve basılı materyaller ile desteklenerek hazırlanacak olan 120 metrekarelik Bilecik standıyla yaklaşık 70 ülkenin katılacağı, ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerine beraber yerli-yabancı turistlere ve turizm acentelerine tanıtılacak ve İlin tüm güzellikleri, Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen tatil severlerin beğenisine sunulacak.

22 Ocak 2015 Perşembe günü  TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde saat 11:00’de açılışı yapılacak fuarda; Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TUROFED yönetim kurulu başkanı Osman Ayık açılış konuşmaları başlayacak. Ardından kurdele kesimi gerçekleştirilerek stant ziyaretleriyle devam edecek turizm fuarı çeşitli etkinlikler ile devam edecek. 25 Ocak 2015 Pazar günü saat 18:00’de kapılarını ziyaretçilere kapatılacak.

Bilecik Emitt  2015 standı Bilecik Emitt  (1) Bilecik Emitt  (3) Bilecik Emitt  (6) Bilecik Emitt  (7) Bilecik Emitt  (9)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.