DOLAR
32,5119
EURO
34,9417
ALTIN
2.434,71
BIST
9.795,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

EMITT FUARINDA BÖLGE İLLERİMİZE YOĞUN İLGİ

31 Ocak -3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen 23. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Bilecik Valiliği koordinasyonunda Bilecik Belediyesi ve bölgedeki turizm paydaşları ile iş birliği içerisinde hazırlanan Bilecik stantı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı dünyanın en büyük fuarları arasında gösterilen fuarda, geçtiğimiz birkaç yılda olduğu gibi bu yıl da Bilecik değerleri, BEBKA destekleriyle hazırlanan stantta görücüye çıktı.

Geçtiğimiz yıla göre katılımcı sayısı 25% artan ve 100’ün üzerinde ülkeden 700’e yakın davetli tur operatörü, bin 100 ana firma ile 5 bin 602 alt firmanın katıldığı EMITT’te tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinden esintilerin yer aldığı Bilecik standı, ziyaretçilerle birlikte ulusal ve uluslararası tur operatörlerinin ilgi odağı oldu.

Osmanlı Alpleri ve Mehter Gösterisi ilgi odağı oldu

Osmanlı döneminden esintiler taşıyan Bilecik standında, alp kıyafeti giymiş gençler ve ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan mehteran gösterisi yoğun ilgi gördü.  Bilecik stantlarının olmazsa olmazı haline gelen çömlek ustasının canlı performansı bu yıl da fuarın ilgi odağı oldu.

Stantta ayrıca; Bilecik bezi, yöresel el sanatları ile ortaya çıkan hediyelik ürünler, Osmanlı şerbeti, Osmaneli Sürekli Eğitim Merkezi kadın kursiyerlerinin el emeği takıları, eski usulle basılan Kayı parası ve daha birçok ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Söğüt Ertuğrul Gazi türbesinde nöbet tutan Alpler yoğun ilgi çekerken, Bozüyüklü olan ve Çocuklar Duymasın dizisinin Çaycı Hüseyin karakterini canlandıran Alparslan Özmol fuarda büyük ilgi gördü.

Fuarın açılış programı sonrasında stantı ziyaret eden Bilecik Valisi Sayın Bilal Şentürk, stantta yer alan Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bilecik Belediyesi, Bozüyük Belediyesi, Osmaneli Belediyesi, Söğüt Belediyesi ve özel sektör temsilcileri ile değerlendirmelerde bulundu. Bilecik standını; fuar süresince Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can ve çok sayıda misafir ziyaret etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.