DOLAR
32,4886
EURO
34,9477
ALTIN
2.439,30
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Emine Baş’ı öldüren Levent Sargın’ın duruşması yapıldı.

Bozüyük’te 2014 yılının Haziran ayında iftar vakti boşandığı eşi Emine Baş’ı öldüren Levent Sargın’nın duruşması yapıldı.

Bilecik Adliyesinde yapılan duruşma sonrasında Baş’ın ailesi ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve avukatlar basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında Baş’ın ailesinin ellerinde bulunan “Kızımın Hesabını Soruyorum, Kardeşimin Hesabını Soruyorum ve Eşimin Hesabını Soruyorum” pankartları ise dikkat çekti.

Düzenlenen basın açıklamasında Baş’ın babası Sabri Us’un “Cennet annelerin ayakları altında, kadınlarımız öldürülünce cennet nerede kalacak” sözleri ise adeta yürekleri dağladı.

Yapılan duruşmanın ardından Bilecik Adliyesi önünde Kadın cinayetlerini durduracağız platformu üyesi Gülhan Akkoyun yaptığı açıklamada, Emine Baş’ın ailesi ile birlikte, Emine Baş’ın hesabını adalet önünde sormak için toplandıklarını ifade etti.

Akkoyun yaptığı açıklamada, kadınların en temek insan hakkı olan yaşama hakkının korunması gerektiğini belirterek konuşmasında şunları söyledi, “Bugün, kadın dostu olmayan kadınların haklarını korumayan uygulamalar nedeniyle öldürülen Emine Kardeşimizin davasının görüldüğü gün. Emine’ye etkin koruma uygulamamasının hesabını soruyoruz. Hükümetin görevi kadınlar yerine karar vermek değildir, hükümet kendi yönettiğini iddia ettiği topraklarda yaşayan toplumun yarsını oluşturan kadınların en temek insan hakkı olan yaşama hakkını korumalıdır.” dedi

Öldürülen Baş’ın avukatı Betül Nuran Karataş, Baş’ın Sargın tarafından kaçırılarak evlenmek zorunda bırakıldığını iddia ederek , evliliğinin her gününde fiziksel, psikolojik, ekonomik ve sözel şiddet gördüğünü belirtti. Karataş konuşmasında şunları söyledi, “Yıllar sonra Levent Sargın tarafından aldatıldığını öğrenen Emine, boşandıktan sonra, yeniden mutluluk arayarak tekrar evlendi. Levent Sargın’dan 2 çocuğu olan Emine bir çocuk sahibi daha oldu. Ancak bu mutluluk kendisine çok görüldü ve eski eşi 2 kızının babası Levent Sargın tarafından iftar zamanı kalleşçe sırtına iki el ateş edilerek öldürüldü.”

Baş’ın kendisini öldürdüğü eşini defalarca ilgili kurumlara şikayet ettiğini ancak sonuç alamadığı gerekçesiyle şikayet etmekten vazgeçtiğini iddia eden Karataş, “Bugün ülkemizin taraf olduğu toplumsal cinayet eşitliğine ve kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik uygulanması noktasında kurumlar arası etkinlik sağlanmamaktadır. Emine’nin de içlerinde bulunduğu 2014 yılında ülkemizde öldürülen kadın sayısı 294’e ulaşmıştır. Biz öncelikle Emine’nin katili, çocuklarını öksüz ve yetim bırakan Levent Sargın’ın en ağır şekilde cezalandırılarak toplum vicdanına az da olsa su serpilmesini talep ediyoruz. ” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Milletvekillerine seslenen Baş’ın babası Sabri Us, 2014 yılında öldürülen kadın sayısının 2014 olduğunu ve bunun da 300 milletvekiline eşit olduğunu belirterek, “Eğer öldürülen 294 kadın Milletvekillerinin yakınları olsaydı durum buraya gelir miydi, kanunlar böyle mi olurdu?” dedi. Us açıklamasının devamında, cennet annelerin ayakları altında, kadınlarımız öldürülünce cennet nerede kalacak” dedi.
Baş’ın kardeşi Mine Us, 5 kardeş olduklarını ancak ablasının öldürülmesi nedeniyle 4 kardeş kaldıklarını, kardeşlikler azalmasın el ele haklarımızı savunalım” dedi.

Baş’ın ablası Sacide Filiz ise, “Adalet yerini bulacak, başka Emine’ler ölmesin, başka Levent’ler ödlrümesin” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından, Cinayetlerini durduracağız platformu, Baş’ın ailesi ve Bilecik ve Eskişehir Barosuna kayıtlı avukatlar, Kadın cinayetlerini durduracağız” diyerek slogan attı.

Sargın’nın duruşması ise 25 Şubat tarihine ertelendi.

Düzenlenen basın açıklamasında, Baş’ın babası Sabri Us, ablaları, Sacide Filiz Ayşe Durmaz, abisi Mecit Us ve kardeşi Mine Us, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur CHP Parti Meclis üyesi Didem Gültekin ve avukatlar katıldı

bilecik haber belekoma haber3 bilecik haber belekoma haber4 bilecik haber belekoma haber 2 bilecik haber belekoma haber 5 bilecik haber belekoma haber 6 bilecik haber belekoma haber 7 bilecik haber belekoma haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.