DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

”ELİNDEKİ FOTOĞRAFIN İLE BİLECİK TARİHİNE IŞIK TUT”

”ELİNDEKİ FOTOĞRAFIN İLE BİLECİK TARİHİNE IŞIK TUT”

PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan önemli ve kapsamlı bir çalışma ile; şehrimizin son yüz yüzyılına ait tarihi, kültürel ve sosyal yaşantısıyla gün yüzüne çıkararak, fotoğraf ve görseller, kent belleğinde toplanıyor.

Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma ile tüm hemşerilerimiz, şehrimizin eski tarihi fotoğraflarını bizlerle paylaşarak, kentimizin geçmişine yönelik arşivinin hazırlanmasına katkı sağlayabilecek.

Gerçekleştirilecek önemli ve anlamlı çalışma kapsamında vatandaşlarımız, ellerinde bulunan, unutulmaya yüz tutmuş dijital veya basılı fotoğraflar kent arşivinde toplanarak gelecek nesillere aktarıllması ve korunması sağlanacak.

Bilecik ile yöresinin genel görüntüsü, mimari yapı özellikleri, çevre düzenlemeleri ve doğal güzelliklerinin yanı sıra; tarihi, kültürel ve sosyal yaşantısının unsurlarından olan yemek kültürü, giyim ve kuşam tarzı, çalışma usulleri ve yöreye ait meslek gruplarını yansıtan öğeler, eğlence kültürünü içinde barındıranğün, nişan, asker uğurlama gibi çeşitli merasimler ile komşuluk ilişkilerine ait görseller ve dini yaşantılarını gün yüzüne çıkaracak, fotoğraf ve görsellerin kent arşivine dahil edilmesi noktasında yardımcı olabilecekler.

Şehrimizi tanıtıcı ve hakkında bilgi verici birçok yerel, ulusal ve uluslarası alandaki sempozyum, sergi, açılış, fuarlada kullanılmasının yanısıra toplanan dökümanlar çeşitli kitap, dergi broşür gibi basılı materyallerde yer alarak bu anlamdaki kültürel mirasın zenginliği gün yüzüne çıkartılmış olacak.

ÇALIŞMA NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bilecik Belediye Başkanlığı Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürülüğünce yürütülecek olan çalışmada herhangi bir süre sınırı olmayıp, eldeki fotoğraf yada dijital görselin bir nüshası yüksek çözünürlüklü tarama usulu ile alınıp orjinal fotoğraf yada dijital görsel sahibine teslim edilcek.

Söz konusu proje ile ilgili Bilecik Belediye Başkanlığı Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürülüğünden detaylı bilgi alınabilinecek ve fotoğraf ile dijital görseller ilgili müdürlüğe teslim edilecek.

Toplanan fotoğraf ve görseller, Bilecik Belediyesi tarafından Marka tescili alınan ve mevcut Yaşayan Kent Müzesi içerisinde bulunan Kent Belleği’ne aktarılacak.

Vadandaşlarımız ayrıca ellerinde bulunan fotoğrafları dijital ortamda [email protected] adresine gönderebilir veya Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne getirip dijital taraması gerçekleştirildikten sonra aslını alabilecektir.

Bilecikimizin yüzyıllık geçmiş tarihine ışık tutacak, varolan tarihi, kültürel, doğal ve soyal yaşama ilişkin mirasın geleceğe aktarılması ve korunması gibi büyük bir işlev görecek bu projeye katkı sağlamaya davet ediyoruz.

old, grunge wood panels used as background

old, grunge wood panels used as background

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.