DOLAR
32,2764
EURO
35,1222
ALTIN
2.273,16
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
25°C
Bilecik
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER SULTANLARIN ELLERİNDE HAYAT BULUYOR

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER SULTANLARIN ELLERİNDE HAYAT BULUYOR

Bilecik Belediyesi Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilen Ahşap Boyama kurslarına katılan öğrenciler el emeği göz nuru ürünleriyle vakitlerini güzel geçirmenin yanı sıra ev ekonomilerine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan ve birçok alanda eğitimler verilen merkezde öğrenci ve ev hanımlarından oluşan kursiyerler, birbirinden güzel ve kullanışlı ürünler ortaya çıkarıyor.

Kullanılan malzemelerin de Bilecik Belediyesi tarafından karşılandığı kurslarda öğrenciler, boş vakitlerini dolu dolu geçirmenin yanısıra güzel bir sosyal aktiviteyi de gerçekleştirmiş oluyor.

”BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELİM YAĞCI VE HALK EĞİTİM MERKEZİ YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Bilecik Belediyesi Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezi’nde kursiyerlere eğitim veren Öğretmen Aysen Aydoğdu eğitimler hakkında bilgi verdi.

Osmanlı El Sanatları Merkezi’nde 3 yıldır görev yaptığını dile getiren Aydoğdu, kursların, 3 yıldır devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

”Sabah ve öğle grupları olmak üzere 30 öğrencimiz var. Sabah derslerimiz 09:00 ile 12:00 arasında; öğle kurslarımız ise saat 13:00 ile 16: 15’e kadar devam ediyor. Bilecik Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’in işbirliği içerisinde yapmış olduğumuz eğitimlerde bütün malzemelerimiz Bilecik Belediyesi tarafından karşılanıyor. Bu da açıkçası öğrencilerimiz için büyük bir avantaj ve onların buraya olan ilgisini arttırıyor. Bilecik halkına buradan iletmek istediğimiz hususun bizlerin burada gayet güzel ve başarılı çalışmalara imza attığımızı bilmeleridir. Yani bu anlamda Bilecik’te bu uğraşa gönül vermek isteyenleri bekliyoruz. Hem malzemelerimizin belediye tarafından temini hem de arkadaşlarla birlikte burada güzel vakit geçirdiğimiz için son derece memnunuz ve gelecek yeni kursiyerlerimizin de burada kendilerini rahat ifade edebileceklerini, güzel vakit geçirebileceklerini düşünüyorum. Burada çok güzel çalışmalarımız oluyor. Kursiyerlerimiz başta belki biraz zorlanabilirler ancak devamında çok daha kolay şekilde eğitimlerini sürdürüyorlar. Kursiyerlerimiz arasında üniversite öğrencileri olduğu gibi ev hanımları da var. Hem gençlere hem de ev hanımlarına hitap ediyoruz. Yaş ortalamamız 18 ile 45 arasında değişiyor. Kursiyerlerimiz eğitimlerden son derece memnunlar. Yani kurslarımıza koşa koşa geliyorlar. Bu bakımdan 3 yıldır aralıksız devam eden öğrencilerimiz de var”

AYDOĞDU: ”EL SANATLARI MERKEZİ’NDE ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR ORTAYA KOYUYORUZ”

Merkezde, çok güzel çalışmalar ortaya koyduklarını hatırlatan Aydoğdu şöyle devam etti:

”Öğrencilerimiz, hobi olarak kurslarımızı takip ettikleri gibi kendilerini çeşitli yönlerde geliştirmek amacıyla gelen kursiyerlerimiz de var. Bunun dışında burada öğrendikleriyle evde ürün yapıp, bunu ekonomiye dönüştüren arkadaşlarımız da var. Kurslarımıza devamlılık zorunluluğu var. Ama bu belirttiğim zorunluluk, öğrencilerimizin kendilerini buradan ayıramaları yani burayı severek ve isteyerek takip etmeleri anlamındaki zorunluluktan söz ediyorum. Ben bu anlamda hem kendi adıma hem de kursiyerlerim adına bize böyle güzel ortamlarda eğitim görmemizde katkı sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz ve personeline çok teşekkür ediyorum. Umarım bizlere olan destekleri devam eder, bizler de burada güzel ve başarılı çalışmaları gerçekleştiririz.

”BURADA BİRŞEYLER ÖĞRENMENİN YANISIRA ÇOK EĞLENİYORUZ”

Osmanlı El Sanatları Merkezi’nde bir şeyler öğrenmenin yanısıra çok eğlendiklerini belirten Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrencisi Hikmet Kadiroğlu şunları söyledi:

”Ben buradaki çalışmalarıma, altıgen kutu boyayarak başladım. İlk önce zımpara yapıp, kenarlarını düzeltme ile başlıyoruz. Daha sonra çalışacağımız ürünlerin üzerine bir kat boya yapıp gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Ben, normal öğretim olmama rağmen hergün gelmeye çalışıyorum. Çünkü burada eğleniyoruz. Kendi arkadaşlarımızla da geldiğimiz için vaktin nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Bizlere bu imkanları veren yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum”

”BURADA ZAMANIN NASIL GEÇTİĞİNİ ANLAMIYORUZ”

Osmanlı El Sanatları Merkezi’nde eğitimlerin çok zevkli olduğunu ve burada zamanın nasıl geçtiğini anlamadıklarını dile getiren Zeliha… şunları söyledi:

”El Sanatları Merkezi’nde çok güzel çalışmalar yapıyoruz açıkçası. Benim bu ikinci haftam oluyor. Hocamız da bizlere arkadaş olarak çok yardımcı oluyor. Ben burada birçok şeyi çok çabuk öğrendim. Çünkü severek geliyorum ve severek çalışıyorum. Merkez’de vaktin nasıl geçtiğini inanın bilmiyoruz. Burada gerek süsleme anlamında gerek evlerimizde kullanılmak üzere birçok ürün yaptım. Buraya vaktimizi daha iyi ve verimli şekilde geçirmek adına geliyorum. Burada poşetlik, ekmek sepeti, peçetelik, mumluk, aynalık, anahtarlık gibi birçok ürün yapabiliyoruz.

”BİZE BU İMKANLARI SUNAN YÖNETİCİLERİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Adım Zeynep Küçük. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 4. sınıf öğrencisiyim. Ben de iki haftadır burada birşeyler öğreniyorum. Farklı şeyler öğrenmek ve zamanı daha iyi değerlendirmek için buradayız. Bundan dolayı bizlere bu imkanları sunan Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve Halk Eğitim Merkezi yetkililerine çok teşekkür ediyorum.

”BOŞ VAKİTLERİMİZ DOLU DOLU GEÇİYOR”

Osmanlı El Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirdikileri eğitimler sayesinde vakitlerinin dolu dolu geçtiğini vurgulayan Ev Hanımı Betül Meral Şen ise; ”Ben Betül kursa ilk dönemden beri geliyorum ve bu benim ikinci dönemim. Şu an tabloya geçtim. Burada vaktimiz çok güzel geçiyor. Ben aynı zamanda bir ev hanımıyım. Geçen sene de başka bir yerde ahşap boyama kursuna gitmiştim. O zamanlar öğrenciydim ve derslerime gerçekten çok faydası oluyordu. Bu anlamda boş vakitlerimi çok iyi değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.

DSC_4551 DSC_4503 - Kopya - Kopya DSC_4504 - Kopya DSC_4521 - Kopya DSC_4523 DSC_4536 DSC_4547

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.