DOLAR
32,4242
EURO
34,4456
ALTIN
2.489,00
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
30°C
Bilecik
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Ekmekler Ambalaja Girecek Kapalı Pazar Her Gün Açık Olacak

Ekmekler Ambalaja Girecek Kapalı Pazar Her Gün Açık Olacak. Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu dünyada ve ülkemizde yaşanan küresel salgın ile ilgili yaşanan süreci değerlendirerek salgına karşı ilçede alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

Başkan Bakkalcıoğlu alınan kararların, uygulanacak yaptırım ve tedbirlerin değerli Bozüyüklüler için olduğunu belirterek vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için kapalı pazarın artık her gün açık olacağını, fırınlarda ekmeği alırken ekmeğin parasını alan kişi ile ekmeği veren kişinin ayrılacağını ve bakkal ile marketlerde satılan ekmeklerin dolaplara ambalajlanarak konulacağını söyledi. Başkan Bakkalcıoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “ 4 ay kadar önceden başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan bir virüs salgınıyla karşı karşıyayız. Bu çerçevede kentimizi ve siz hemşehrilerimizi korumak amacıyla 12 Mart Perşembe gününden başlayarak öncelikle henüz daha Diyanet İşleri Başkanlığımızca toplu ibadete kapatılmamış olan camilerimizi 13 Mart Cuma günkü Cuma namazı ibadetine hazırlamak üzere tamamını ilaçladık. Ayrıca 12 Mart gününden başlayarak tüm toplu taşıma duraklarımız, tüm toplu taşıma araçları, çocuk parkları ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşları, Kültür Merkezi ve Mahalle Konaklarımız, Otogarı, kapalı pazar yeri ve ilçemizdeki tüm eczaneleri ve diğer kritik gördüğümüz bir çok yeri ilaçladık, ilaçlıyoruz. Ayrıca 13 Mart Cuma günü itibariyle belediyemizin yürütmekte olduğu tüm spor, eğitim gibi etkinliklerini durdurduk. Ve bunların yapıldığı belediyemizin tüm spor salon ve alanlarını hizmete kapattık. Bu yaşadığımız 4 aylık süreçte Hükümetimizin ve Sağlık Bakanlığımızın yerinde ve dikkatli uygulamalarıyla süreç son derece başarılı yönetilmiştir. Ama artık virüs ülkemizde de salgın hale gelmiştir. Her gün bir öncekinin 2 katı artarak virüsü pozitif olan vakaları izlemekteyiz. Hepsine Tanrıdan rahmet dileyeceğimiz kayıplarımız da başladı. Sağlık Bakanlığımız ve hükümetimiz 16 Mart Pazartesi gününden başlamak üzere tüm eğitim kurumlarımızı kapatılması kararı aldı. Daha sonra İç İşleri Bakanlığımızın 16 Mart 2020 günü yayınladığı ek genelge ile çok sayıda siz halkımızın toplu olarak bulunacağı işyeri, salon, mekân ve alanlar kapatılmıştır. Ve halkımızın sizlerin ihtiyaç olmadıkça evlerinden ayrılmamaları gerektiği önerilmektedir. Bütün bu uygulamaları hem saygıyla karşılıyoruz hem de uygulayıcısı olmak için tedbirlerimizi alıyoruz. Ama 1,2 konuda ilçemizle ilgili belediye olarak almamız gereken karar olduğunu gördük.

Kapalı Pazar artık her gün açık olacak

Yayınlanan genelge ve hükümet kararları ile kapalı pazar yerlerinin kapatılması öngörülmemektedir. Biz ilçemizde kapalı pazaryerimizde Salı ve Cumartesi günleri yoğun bir şekilde ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Siz halkımız büyük bir ilgi gösteriyorsunuz. Fakat bu virüs salgını öyle toplu ve kalabalık ortamlar için üremek ve bulaşmak için çok uygun yollar buluyor. O nedenle Kapalı pazar yerimizi haftanın her günü açık olarak işletme kararı aldık. Bundan böyle Cumartesi gününden başlayarak Haftanın her günü kapalı pazarımızda alışverişlerinizi yapabileceksiniz. Burada amacımız sizleri kalabalık olarak belli günlerde orada yığılmaktansa daha tenha Virüs bulaşma ortamının daha zor olacağı bütün haftanın günlerine yayılmış olarak ihtiyaçlarınızı temin etmeniz.

Ekmekler ambalajlı satılacak

İkincisi hepimizin en temel ihtiyaçlarından olan ekmeğin temininde 1,2 sıkıntı var. Ekmeği siz halkımız ya ilçemizdeki fırınlardan alıyorsunuz veya bakkallardan ya da marketlerden alıyorsunuz. Fırınlarda ekmeği alırken ekmeğin parasını alan kişi ile ekmeği size veren kişinin ayrılması için kararımızı aldık. Artık fırınlarda sizlere aynı kişi hem ekmek parası alıp hem de ekmek vermeyecek. Ayrıca bakkal ve marketlerde market sahibi ekmeği koyduğu dolaplara ambalajlayarak koymak zorunda olacak. Bunu da sağladık. Tüm fırıncılarımızı topladık ve bu kararlarımızı yarından itibaren uygulamaya geçmesi için kararlarımızı aldık.

Allah tüm ülkemize, tüm insanlarımıza, hepimize yardımcı olsun. Bu salgın felaketini en az zararla aşalım diyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.