DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

EKİM AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, başkanlığında gerçekleştirilen Bilecik Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis toplantısında şehrimiz için önemli kararlar alındı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi meclis toplantı salonunda gerçekleşen Ekim ayı Belediye Meclis toplantısında imar konuları ve 2 gündem maddesi ile meclis üyelerinden gelen konular görüşüldü.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Hac vazifesinin yerine getirmek için gittiği, kutsal topraklardan döndükten sonra gerçekleştirilen toplantıda  meclis üyeleri ve basın mensuplarına  hurma ve zemzem suyu ikram edildi.

İmar konularının görüşülerek, oy birliğiyle karara bağlandığı toplantıda, Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Yardım Yönetmeliği, konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

”YÖNETMELİKLE YARDIMLARDA  STANDART VE STATÜ KAZANDIRDIK”

Yönetmelikle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Selim Yağcı, belediyenin sosyal yardımları hakkında bilgi vererek, şunları söyledi:

”Gerçekleştirdiğimiz yönetmelikle birlikte yardımlarda bir standart ve statü kazandırdık. Ayrıca yönetmelik vatandaşlarımız arasındaki güven tesisi açısında güzel bir karardır. Burada iki nokta önemlidir. Bilecik Belediyesi’ne gelen bir insanımız gıda istiyorsa yanlış beyanda da bulunsa o gıdayı verme talimatı veriyorum. Geri çevirmeyin diyorum. Kış günü kömür istiyorsa bir ton isteyebilir ama eğer inandırıcı gelmese bile 5-10 torba kömürünü teslim ediyoruz. Minik Eller Güçlü İller projesi kapsamında doğan her bir çocuğumuza bir paket hazırlıyoruz ve görevli arkadaşlarımız onları gerek hastanede, gerek kendi evlerinde teslim ediyor. Bu anlamda Bilecik’te aç ve açıkta kalanın olmadığını düşünüyorum. Mümkün olduğunca belediyemizin imkanlarını bu noktada seferber ediyoruz.”

ATATÜRK BULVARINDAKİ 163 ADA 1 PARSEL’DE DÜZENLEME

Başkanlıkça görüşülecek konular sırasında geçtiğimiz ay Meclis gündeminde ilimizde yer alan, Gazipaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı 163 ada 1 parsel üzerinde bulunan taşınmazın satışı konusunun görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Gerçekleştirilen görüşmelerde alanın “Yeşil Alandan” çıkartılması imara açılması ve Belediye’ce 2 katlı ticaret alanı yapılacak şekilde dilekçe oluşturup meclise sunulması kararı alındı. Sunulan ek gündem maddesi sonrası, bu alanın “Yeşil Alandan” çıkartılıp, bitişik nizam iki kat 7 metre yüksekliğinde ve 2 kat ticaret alanı olarak Meclis kararınca oy birliği ile kabul edildi.

Gazipaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı 163 ada 1 parsel üzerinde bulunan taşınmazın alt katında Çınar Market, berber ve tekel bayileri, üst katında ise kahvehane bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.