DOLAR
32,5351
EURO
34,9450
ALTIN
2.439,05
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şubesi açılış töreni yapıldı

Eğitim-Bir-Sen  Bilecik Şubesinin açılışı yapıldı.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla Cumhuriyet Mahallesi Sabri Bey Sokakta yapılan açılış törenine AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, daire müdürleri,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sendika üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi yapılan konuşmada Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur -Sen ailesinin 1 milyonu aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizerek, ”Memur-Sen en büyük emek hareketi olmanın ötesinde coğrafyamıza ilişkin duyarlılık, insanlığa ilişkin tutarlılık, nerede bir mazlum, nerede bir mağdur varsa, tamamına ilişkin hassasiyet noktasında ülkenin göz bebeği olduğu kadar mazlum ve mağdur coğrafyalarında insaniyetini ifade eden, toplum vicdanını temsil eden bir kuruluştur.”dedi.

Yalçın, Memur-Sen’in 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu görevlisi olmak üzere 5 milyon 100 bin insan için, 4 kişilik aile sayıldığında 20 milyon insan için her iki yılda bir toplu sözleşme masasına oturan ve milli gelirden bu insanların hakkını almaya çalışan bir aile olduğunu anlatarak, ” Bilecik’te 1500 üyeye doğru yürüyoruz dedi başkanımız. 1500 üyenin değil, sadece 5 milyon 100 bin insanın, 20 milyon ferdin yükünü sırtında hisseden bir kuruluş. Onun için burası, bir sivil toplum akademisi bir araya gelme, beraber faaliyet yürütme kültür merkezi, dostlar devşirdiğimiz ocağımız, eylem geliştirdiğimiz mutfağımız olmak üzere önemli bir mekan. Bilecik bundan daha da güzellerine daha iyi mekanlarına layık ama zamanla onlarda olacaktır. Burası bu boyutuyla buranın yükünü çekebilecek, buraya hizmet edebilecek bir boyutta. Bu eseri ortaya çıkarabilmek gerçekten fedakarlık gerektiriyor. Çünkü teşkilatımız burada üye sayısı anlamında Bilecik’te çok güçlü fakat Türkiye geneline baktığımız zaman mütevazi bir üye sayımız var. Böyle bir yere böyle bir eseri kazandırmak gerçekten çok güzel. O yüzden başkanımızı ve ekibini bir kez daha huzurunuzda kutluyorum.” diye konuştu.

Bilecik Milletvekili Halil Eldemir de, Memur-Sen’in Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu hatırlatarak, Memur-sen’in bir sendikadan daha ötesi olduğunu söyledi.

Eldemir, Memur-Sen’in  Türkiye’de ihtiyaç duyulan, milli ve yerli oluşum ideolojisini taşıyan bir kurum olduğunu belirterek, bundan sonraki istikrar, istikbal ve istiklal mücadelesinde hep birlikte yürüdüklerini dile getirdi ve şubenin hayırlı olmasını diledi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, ülke olarak hassas bir süreçten geçildiğini, birlik ve beraberliğin teminatı olan sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek böylesi güzel bir açılışı Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen çatısı altında gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek şubenin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

 

Bilecik’te başkanlığının 5’inci yılı olduğunu, 730 üyeyle almış oldukları Eğitim Bir- Sen sendikasının bu yıl  1500 üyeyle yüzde yüzün üzerinde bir artışla taçlandıracaklarını belirten Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz de  1 milyon 111 bin 111 üyeye Bilecik ölçüsünde yoğun katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Selöz konuşmasına şöyle devam etti:

Bizim ölçeğimizde bir şube için yer almak, yer sahibi olmak gerçekten fedakarlık istiyor, emek istiyor. Yıllardır arkadaşlarımız bu konuda çok büyük fedakarlık yaptılar, emek verdilerÇoğu zaman kendi ihtiyaçlarını görmediler, kendi ihtiyaçlarından fedakarlık etiler. Şube binamıza katkı sundular. Onlara tekrar, tekrar Allah razı olsun diyorum.  Şube binası kendimizin, 185 metre kare 60 kişilik konferans salonumuzda, toplantı salonlarımız da Bilecik’te Genç Memur -Sen’le beraber bütün gençlik STK’larına kadın kollarımızla beraber bütün kadın derneklerine sivil toplum kuruluşlarına BİSİDAP’la beraber bütün sivil toplum örgütlerine hitap edecek eğitim salonuyla bir mekanımız, biz binaya değil, mekana değil insana yatırım yapıyoruz. Burası sivil bir kültür merkezi olasın istiyoruz. Bütün derneklerimizin, vakıflarımızın gençlik STK’larımızı bizim imkanlarımızdan yaralanması için şimdiden onları davet ediyorum.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.