DOLAR
32,4917
EURO
34,7613
ALTIN
2.481,38
BIST
9.493,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Efsaneler Bilecik’te Buluştu Başkan Direksiyona Geçti

Efsaneler Bilecik’te buluştu, başkan direksiyona geçti. Murat 124 sevdalıları, Bilecik Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Pelitözü Gölpark’ta bir araya geldi.

Türkiye’nin 81 ilinden klasik otomobil tutkunlarının bir araya geldiği ve Gölpark’ta katılımcıların kurduğu kamp ile başlayan etkinlik, şehir turu ile devam etti.

Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret eden Murat 124 Sevdalıları, tekrar Gölpak’ta bir araya geldi.

Murat 124 başta olmak üzere, Murat 131 ve Ford Taunus gibi klasik otomobiller vatandaşlar tarafından ilgiyle incelendi.

Programa katılan Belediye Başkanı Semih Şahin, 11 EH 124 plakalı Murat 124’ün direksiyonunun başına geçerek, eşi Serpil Şahin ve Murat 124 Sevdalıları ile birlikte şehir turu yaptı. Başkan Şahin, organizasyonu gerçekleştiren Murat 124 Sevdası Kulüp Başkanı Sinan Demir, Yönetici Uğur Kırca ile otomobilleriyle etkinliği renklendiren üyelere teşekkür ederek hediye ve teşekkür belgesi verdi.

Murat 124 Sevdası Kulüp Başkanı Sinan Demir, Ankara’dan oğlu ile birlikte ve 15 araçlık konvoy halinde yaklaşık 300 kilometre yaparak Bilecik’e ulaştıklarını, daha önceki etkinliklerle birlikte Bilecik’e 3. kez gelmiş olduklarını kaydederek, ”Burada olmaktan mutluyuz. Kamp yaptık ve oğluma da bu sevdayı aşılıyoruz. İnşallah arabamı da ona bırakacağım. Belediye Başkanı Semih Şahin ve Kulüp Yöneticimiz Uğur Kırca’ya da çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Murat 124 Sevdası Kulübü Yöneticisi Uğur Kırca ise, düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Semih Şahin ve bütün katılımcılara teşekkür etti.

Etkinlikte katılımcılar 3 gün boyunca Bilecik’te kamp kuracak.

Murat 124

Murat 124, Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında 1971 yılında Fiat lisansıyla imal edilen ve halk arasında ‘Hacı Murat’ olarak bilinen sedan karoserli 1197 cc’lik motora ve 65 beygir gücüne sahip Fiat 124 şasesine oturtulan ilk otomobili Murat 124, dört ileri düz vitesli şanzımana sahip, 170 km hıza ulaşabilen otomobilidir.

1971 yılında üretimine başlanan Murat 124’ten, üretiminin durdurulduğu 1976 yılına kadar 134 bin 867 adet satılmış ve ilk satış fiyatı 56.694 TL gibi küsuratlı bir rakam olarak  kayıtlara girmiştir.

Murat 124 ismi nereden geliyor?

İtalyan otomobil üreticisi Fiat, ülkesinin dışında ortak olduğu şirketlerde üretilen otomobillerin Fiat markasını taşınmaması yönünde bir prensip edinmişti. İspanya’da üretilen otomobiller SEAT (Sociedat Espanola de Automoviles de Turismo) markasını almış, Türkiye’de üretilen otomobil için bir araya gelen jüri heyeti tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından, Nilüfer, Ova, Koza, Uludağ ve Murat olmak üzere 5 isim ön plana çıkmış, Bursa’da türbesi bulunan Osmanlı Padişahı Sultan 1. Murad’ın (Murad-ı Hüdavendigâr) adı ‘Murat’ İtalyan yöneticilerin de onayı ile uygun görüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.