DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Dünyanın en iyisi Ronaldo, Messi düşüşte

12.11.2016
A+
A-

Dünyanın en iyisi Ronaldo, Messi düşüşte

Real Madrid ve Portekiz’in yıldızı Cristiano Ronaldo, Goal.com’un dünyanın en iyi 50 futbolcusunu sıraladığı listenin zirvesinde yer alarak, 2016’nın en iyisi oldu. Listenin sürprizi ise Messi’nin dördüncü sıraya gerilemesi oldu.

Dijital spor içeriği sağlayıcısı Perform çatısı altında faaliyet gösteren, dünyanın en büyük futbol sitesi Goal.com, 2016’nın en iyi 50 futbolcusunu sıraladı. Ronaldo’nun en iyi futbolcu seçildiği listede büyük bir sürpriz var. Başarılarla dolu bir yılı geride bırakan Ronaldo’nun en yakın takipçileri, Barcelona’nın golcüsü Luis Suarez ve Atletico Madrid’in parlayan yıldızı Antoine Griezmann olurken, geçen yıl Goal 50’nin kazananı Lionel Messi dördüncü sıraya geriledi. Arjantinli yıldız, Goal 50’nin sekiz yıllık tarihinde daha önce hiç ilk üç sıranın dışında yer almamıştı.

Goal 50 listesi, Goal.com’un dünyanın dört bir yanında yer alan 500’ü aşkın muhabirinin görüşleriyle oluşturuluyor. Goal’ün futbol uzmanları futbolcuları her bölgede yakından takip ediyor ve istikrarlar, büyük maç performansı, kulüp ve milli takım başarılarını göz önünde bulundurarak değerlendirme yapıyor.

Ronaldo, Euro 2016’ya da iz bıraktı

Listenin zirvesinde yer alan Ronaldo, geride bıraktığımız 12 ay içerisinde Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Şampiyonası şampiyonlukları yaşarken, 2015-16 sezonunu toplamda 51 golle tamamladı. Euro 2016’da attığı gollerle Avrupa Şampiyonası finalleri tarihinde dört farklı turnuvada da gol atmayı başaran ilk oyuncu oldu ve aynı zamanda final maçını sakatlığı nedeniyle kaçırmasına rağmen şampiyona tarihinin gol rekorunu egale etti.

Cristiano Ronaldo, aldığı ödülü şöyle değerlendirdi: “Bu ödülü bir kez daha kazanmak benim için onur verici. Bu ödül sadece benim değil, aynı zamanda Real Madrid’deki ve milli takımdaki arkadaşlarımın. Çok mutlu ve gururluyum. Hırs, bireysel efor, takım arkadaşlarım ve gün içinde bana yardımcı olan insanlar olmadan hiçbir şey başaramazdım.”

“Messi kötü değildi, diğerleri daha iyiydi”

Goal.com Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yavuz ise Messi’nin dördüncülüğünü şöyle açıkladı: “İstatistiklere bakıldığına Ronaldo bireysel anlamda belki her zamanki performansını sergilediği bir yıl geride bıraktı ama bu kez yaptığı katkıyla yılın en büyük iki kupasını takımına kazandırmayı başardı. Hem Şampiyonlar Ligi hem de Euro 2016 kupasını aynı anda müzesine götürmesi onu listede zirveye taşıdı. Elbette Messi’nin dördüncü olması, onun kötü oynadığı anlamına gelmiyor. Sadece yaşadığı sakatlık, milli takımıyla yaşadığı sorunlar nedeniyle biraz sendeledi. Suarez ve Griezmann ise kendi adlarına en iyi sezonlarını geçirdiler.”

Barcelona, 2015-16 sezonunda etkileyici bir performans sergileyerek İspanya’da üst üste ikinci kez iki kupayla sezonu tamamlarken Luis Suarez, performansıyla Messi’yi gölgede bıraktı. Kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Suarez, Goal 50’de ikinci sırada yer aldı.

Dördüncü sıradaki Messi’nin gerisinde kaldığı bir diğer isim ise Antoine Griezmann oldu. Fransız yıldız Messi’den daha az gol atmış olsa da, attığı yedi golle takımını Şampiyonlar Ligi’ne taşıyan isimlerden oldu. Avrupa Şampiyonası’nda altı gol atıp iki de asist yapan Griezmann, Altın Ayakkabı ödülünü almış ve turnuvanın en iyi oyuncusu seçilmişti.

5 büyük lig damga vurdu

Goal 50’de yer alan oyuncuların büyük bir çoğunluğunu, Avrupa’nın beş büyük liginde forma giyen oyuncular oluşturdu. Listede La Liga’dan 19, İngiltere Premier Ligi’nden 14, Bundesliga’dan 9, İtalya Serie A’dan 6 ve Ligue 1’den de 1 oyuncu yer aldı. Avrupa dışından listeye giren tek oyuncu ise River Plate forması giyen Lucas Alario oldu. Alario, Goal 50’ye 50. sıradan giriş yaptı.

En çok oyuncu Barça ve Real’den

Goal 50’ye en çok futbolcu sokan takımlar ise şöyle oldu: Real Madrid ve Bayern Münih (8), Barcelona (6), Atletico Madrid ve Juventus (5), Manchester United (4).

2016 Goal 50’de yer alamayan önemli yıldızlar ise Chelsea’den Eden Hazard, Diego Costa, Thibaut Courtois oldu. Listedeki tek Chelseali oyuncu, geçtiğimiz sezon Leicester City’de harika bir sezonu geride bırakan ve yazın Chelsea’nin yolunu tutan N’Golo Kante oldu.

Geçen sezonun sürpriz şampiyonu Leicester City’den Riyad Mahrez ilk kez yer alabildiği listeye 7. sıradan dahil olurken, listede ilk kez yer alan diğer oyuncular Dimitri Payet (14), Paolo Dybala (28) ve Jan Oblak (29) oldu.

2016 Goal 50 tam liste:

01 Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

02 Luis Suarez (Barcelona)

03 Antoine Griezmann (Atletico Madrid)

04 Lionel Messi (Barcelona)

05 Gareth Bale (Real Madrid)

06 Neymar (Barcelona)

07 Riyad Mahrez (Leicester City)

08 Robert Lewandowski (Bayern Munich)

09 Gonzalo Higuain (Juventus)

10 Zlatan Ibrahimovic (Manchester United)

11 Jamie Vardy (Leciester City)

12 Pepe (Real Madrid)

13 N’Golo Kante (Chelsea)

14 Dimitri Payet (West Ham)

15 Paul Pogba (Manchester United

16 Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)

17 Arturo Vidal (Bayern Munich)

18 Luka Modric (Real Madrid)

19 Sergio Ramos (Real Madrid)

20 Gianluigi Buffon (Juventus)

21 Leonardo Bonucci (Juventus)

22 Diego Godin (Atletico Madrid)

23 Alexis Sanchez (Arsenal)

24 Kevin De Bruyne (Manchester City)

25 Sergio Aguero (Manchester City)

26 Thomas Muller (Bayern Munich)

27 Toni Kroos (Real Madrid)

28 Paulo Dybala (Juventus)

29 Jan Oblak (Atletico Madrid)

30 Jerome Boateng (Bayern Munich)

31 Marcelo (Real Madrid)

32 Koke (Atletico Madrid)

33 Manuel Neuer (Bayern Munich)

34 Sergio Busquets (Barcelona)

35 Harry Kane (Tottenham Hotspurs)

36 Henrik Mkhitaryan (Manchester United)

37 Mesut Özil (Arsenal)

38 Andres Iniesta (Barcelona)

39 Sadio Mane (Liverpool)

40 Saul Niguez (Atletico Madrid)

41 Casemiro (Real Madrid)

42 David Alaba (Bayern Munich)

43 Andrea Barzagli (Juventus)

44 Renato Sanches (Bayern Munich)

45 David De Gea (Manchester United)

46 Douglas Costa (Bayern Munich)

47 Mauro Icardi (Inter Milan)

48 Ivan Rakitic (Barcelona)

49 Marquinhos (Paris Saint-Germain)

50 Lucas Alario (River Plate)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.