DOLAR
32,5369
EURO
34,8647
ALTIN
2.429,13
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Doping, Tck Kapsamına Girmeli

Doping, Tck Kapsamına Girmeli

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Hamza Yerlikaya, dopingle ilgili asla taviz vermeyeceklerini belirterek, “Doping, Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamına girmeli. Kanunda doping satıcıları, üreticileri artık neyse tanımlarını bulmalı ve bu iş kökten bitirilmelidir” dedi.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü ve kendilerinin dopinge asla taviz vermediklerini belirtti.

Güreşte, Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda 67, yıldızlarda ise 40 kişiden numune alındığını ifade eden Yerlikaya, bunların sonuçlarının gelmeye başladığını, neticeye göre gerekenin yapılacağını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la yaptıkları görüşmelerde de bu konunun üzerinde durduklarını vurgulayan Yerlikaya, bundan sonraki süreçte Türkiye’deki “doping hastalığını” bitirme noktasında ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Dopingin sporcu sağlığı ve geleceği açısından son derece sakıncalı olduğunu ve suç kapsamına alınması gerektiğini savunan Yerlikaya, şöyle konuştu:

“Doping hastalığını bitirme noktasında elimizden ne geliyorsa yapacağız ancak benim bu konuda bir önerim de var. Uyuşturucunun satılması, içilmesi ya da pazarlanması suçtur. Peki dopingin uyuşturucudan ne farkı var? Zarar olarak baktığın zaman beyinde tümör, akciğer yetmezliği, kanser, karaciğer yetmezliği gibi birçok hastalığa sebep oluyor. Geçmişte yaşadığımız tecrübeler var. Doping, Türk Ceza Kanunu kapsamına girmeli. Kanunda doping satıcıları, üreticileri artık neyse tanımlarını bulmalı ve bu iş kökten bitirilmelidir.”

Yerlikaya, doping konusunda federasyonlar içinde en ilkeli, en sıkı ve en yaptırımlı kurumun kendileri olduğunu ifade etti.

“Türkiye’yi güreşte layık olduğu yere getirmenin çabası içindeyiz”

Türkiye’nin geçmişten beri güreşte iyi sonuçlar aldığını ancak son yıllarda bazı talihsizler yaşandığını belirten Yerlikaya, Türkiye’yi güreşte layık olduğu yere getirmenin çabası içinde olduklarını söyledi.

2020 olimpiyatlarında önemli dereceler alacaklarına inandığını ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Güreşin ülke genelinde yaygınlaşması ve sevilmesi için çalışıyoruz. Şanlıurfa’ya, Elazığ’a, Çorum’a, Tokat’a ve Anadolu’nun, Doğu’nun çeşitli illerinde faaliyet düzenliyorsak hedefimiz bir heyecan oluşturmak ve tabanda bu faaliyeti artırmaktır. Hedeflerimizin en önde geleni 2020 olimpiyatlarına kesinlikle başarılı olmaktır. Türkiyemiz 2023 yılında yüzüncü yılını kutlarken, 2020 olimpiyatlarında her sıklette altın madalyaya talip olan namzet birden fazla kişiyi yetiştirmek için çalışıyoruz. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz.”

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.